Δελτίο Τύπου

30.5.11
Κυβέρνηση, ΝΔ, ΛΑΟΣ, Τρόικα, ΕΕ εκβιάζουν κυνικά την εργατική τάξη της χώρας μας, τα λαϊκά στρώματα με στάση πληρωμών, χρεοκοπία, για να αποδεχτούν τα βάρβαρα μέτρα. Ο λαός η θα σκύψει το κεφάλι η θα περάσει στην αντεπίθεση.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, με αφετηρία τους τόπους δουλειάς, να μπουν σε αγώνα με προοπτική για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Να πουν όχι στους εκβιασμούς και χωρίς ταλαντεύσεις να οργανώσουν με σχέδιο την αντίσταση τους, την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Δεν αρκεί ένα κίνημα διαμαρτυρίας, αλλά κίνημα καλά οργανωμένο, προσανατολισμένο, με γραμμή κατά των μονοπωλίων και των πολιτικών και συνδικαλιστικών υπηρετών τους.
Ο δρόμος αυτός θα είναι δρόμος σύγκρουσης με την πλουτοκρατία και τους πολιτικούς της υπηρέτες. Αυτό προϋποθέτει ο κάθε χώρος δουλειάς, να γίνει κάστρο αντίστασης.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

• Στις 2 ΙΟΥΝΗ συνεχίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στις πρώην ΔΕΚΟ ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Καλούμε τα συνδικάτα αυτών των χώρων, να πάρουν αποφάσεις για απεργιακή κινητοποίηση τη μέρα αυτή. Ακόμα την ίδια μέρα δίνουμε τη μάχη μαζί με τις ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΧΑΡΤΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ για την επιτυχία της ΑΠΕΡΓΙΑΣ που έχει στόχο την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων εργασίας με ικανοποιητικές αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα και άλλα αιτήματα.

• Στις 3 ΙΟΥΝΗ προχωράμε σε ολοήμερη δράση. Το πρωί στους τόπους δουλειάς, αξιοποιώντας όλες τις μορφές. Το απόγευμα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις σε όλη τη χώρα και στην Πάτρα στις 7μμ στην πλ. Ελευθερίας.

Η μέρα συζήτησης στη Βουλή των νέων βάρβαρων μέτρων να αποτελέσει αφορμή γενικού ξεσηκωμού, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων που να κλείσουν τα μαγαζιά τους, των μικρομεσαίων αγροτών που να αφήσουν τις δουλειές στα χωράφια, των σπουδαστών και φοιτητών, των γυναικών. Η απάντηση στο νέο αντεργατικό τσουνάμι να είναι με πανελλαδική πανεργατική απεργία. Την ημέρα εκείνη να νεκρώσουν τα πάντα. Να δείξουμε την απόφαση μας να παρεμποδίσουμε την αντιλαϊκή βαρβαρότητα, να κλιμακώσουμε την πάλη μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου