ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

24.5.11
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΑΤΡΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ – “Η ΕΝΩΣΗ”


ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ


Για μια ακόμα φορά την Δευτέρα 23/5 οι εργαζόμενοι στα δύο εργοστάσια του ομίλου Solar Cells Hellas Group στη ΒΙ.ΠΕ Πατρών κινδύνευσαν από τη διαρροή θανάσιμων χημικών αεριών στο χώρο εργασίας τους. Αντίστοιχα περιστατικά έχουν συμβεί αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες, ενώ γενικά η κατάσταση με την υγιεινή και την ασφάλεια στο συγκεκριμένο χώρο δουλειάς είναι επιεικώς απαράδεκτη.
Το Συνδικάτο Μετάλλου και οι εργαζόμενοι έχουν καταγγείλει από καιρό τα ελλειπή μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στο συγκεκριμένο χώρο δουλειάς στην Διεύθυνση Υγιεινής και Ασφάλειας και στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, χωρίς να παρθεί κανένα μέτρο για να προστατευθεί η ζωή των εργαζομένων.
Η εταιρία για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να επιβάλλει τις εργασιακές συνθήκες «Νταχάου» απέλυσε το προηγούμενο διάστημα 3 συναδέλφους συνδικαλιστές που πρωτοστάτησαν στη δημιουργία επιχειρησιακού σωματείου και στην οργάνωση των εργαζομένων για να παλέψουν για τα δικαιώματα τους και τη ζωή τους. Άλλαξε τις συμβάσεις αρκετών εργαζομένων μέσα σε μια νύχτα, ενώ με μια σειρά δικαστικά τερτίπια καθυστερεί την έγκριση του επιχειρησιακού σωματείου των εργαζομένων.

Το Συνδικάτο Μετάλλου σε συνεννόηση με τα μέλη του στο συγκεκριμένο εργοστάσιο αποφάσισε την προκήρυξη 24ώρης απεργίας για τις 27/05/2011, ημέρα Παρασκευή, στα εργοστάσια του ομίλου της Solar Cells Hellas Group στη ΒΙ.ΠΕ Πατρών.

Απαιτούμε:

· Άμεσα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας για να μην κινδυνεύει η ζωή των εργαζομένων, για να μην θρηνήσουμε θύματα.
· Κέντρο Υγείας στη ΒΙ.ΠΕ ικανό να αντιμετωπίσει εργατικά ατυχήματα.
· Άμεση επαναπρόσληψη των τριών απολυμένων συναδέλφων.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου