ΑΠΕΡΓΙΑ 11 ΜΑΗ

5.5.11
Εργαζόμενη, εργαζόμενε, γυναίκα, νέα και νέε, άνεργε, συνταξιούχε, οικονομικέ μετανάστη,

Όλοι και όλες με ένα σΥνθημα

Αρνούμαστε να κάνουμε άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία. Απαιτούμε τώρα μέτρα προστασίας για τους ανέργους, τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Όλοι στην απεργία με το ΠΑΜΕ στις 11 ΜΑΗ

Όλοι στην προσυγκέντρωση στις 10π.μ. έξω από το Νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα.

Ώστε να καταγγείλουμε τις άθλιες συνθήκες νοσηλείας της φτωχολογιάς.

Να μην πεθαίνουν στα ράντζα, να μη στοιβάζονται σαν ζώα οι ασθενείς- εργάτες γιατί έχουν όλοι αξιοπρέπεια και δικαιούνται Δημόσια και Δωρεάν, αναβαθμισμένη Υγεία και Πρόνοια.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΙΣ 11πμ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το ΠΑΜΕ σε καλεί η επιτυχία της πανεργατικής απεργίας να γίνει δική σου υπόθεση. Δεν είναι εύκολο. Έχεις απέναντί σου την εργοδοτική τρομοκρατία, το μέτωπο εργοδοσίας, κυβέρνησης, ΝΔ, αλλά και των δυνάμεών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, την ψευτιά και την παραπληροφόρηση.

Μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε με καλύτερη οργάνωση και απόφαση, να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο. Αυτοί δεν αλλάζουν. Να αλλάξουμε εμείς θέση και στάση στο κίνημα. Οι ανάγκες μας, οι ανάγκες των οικογενειών μας πάνω απ’ όλα και όχι τα συμφέροντα και τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Η κυβέρνηση κλιμακώνει τον πόλεμο εναντίον των κατακτήσεων του λαού με νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων: μείωση μισθών και συντάξεων, τσεκούρωμα επιδομάτων, κατάργηση ωραρίων, Συλλογικών Συμβάσεων, νέα φορολογικά βάρη, ιδιωτικοποιήσεις, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας. Ετοιμάζεται νέα επίθεση στο Ασφαλιστικό με την κατάργηση των Βαρέων κι Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ), την απαλλαγή της εργοδοσίας από ασφαλιστικές εισφορές, πετσοκόβονται οι επικουρικές συντάξεις. Όλα είναι μέτρα που ενισχύουν το κεφάλαιο και την κερδοφορία του.

Καμία εμπιστοσύνη σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Οι θέσεις τους και το πλαίσιο δράσης που προτείνουν είναι άσφαιρα πυρά. Είναι ευθυγραμμισμένα με την κεντρική πολιτική γραμμή του κεφαλαίου και της κυβέρνησης, αφού προβάλλουν ως διέξοδο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, δηλαδή της κερδοφορίας του κεφαλαίου, που είναι η γενεσιουργός αιτία της οικονομικής κρίσης.

Προσπαθούν να αφοπλίσουν την αγανάκτηση του λαού, αφού παρουσιάζουν τα ελλείμματα, το μνημόνιο και την τρόικα ως υπαιτίους για τη δεινή κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι, αθωώνοντας έτσι την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που δήθεν αναγκάζεται να πάρει σκληρά μέτρα.

Κρύβουν την αλήθεια, ότι όλα τα μέτρα που παίρνονται ήταν στο Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, γιατί αυτό απαιτούσε το συμφέρον των μονοπωλίων.

Όλοι αυτοί μαζί με τον ΣΥΝ-Σύριζα και την Ανταρσύα έκαναν τα πάντα για να αποκοιμίσουν το λαό, να κερδίσει χρόνο η κυβέρνηση. Στηρίξανε την ΓΣΕΕ και τα ΕΚ Πάτρας κι Αιγίου, που υπερασπίζονται τα κέρδη του κεφαλαίου και τα αντιλαϊκά μέτρα. Κάνουν πλάτες στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του πολιτικού-συνδικαλιστικού προσωπικού του κεφαλαίου που επιδιώκει να κρύψει ότι η κρίση είναι του καπιταλισμού και όχι κάποιου δήθεν διαχειριστικού μοντέλου. Τα μέτρα έχουν στόχο τη σωτηρία των κερδών του κεφαλαίου και δεν έχουν καμιά σχέση με το χρέος.

Το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, προειδοποιήσαμε για την επερχόμενη λαίλαπα. Δεν μείναμε στα λόγια. Πήραμε και συνεχίζουμε να παίρνουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες οργάνωσης της πάλης. Φέρνουμε στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες μας. Δεν πρόκειται να σταματήσουν πουθενά, αν εμείς δεν τους σταματήσουμε.

Έχουμε την ευκαιρία μπροστά στα χειρότερα που έρχονται να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Τα 75 δις που θέλει να μαζέψει η κυβέρνηση για το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης, θα επιχειρήσει για άλλη μια φορά να τα αντλήσει από το εργατικό – λαϊκό εισόδημα προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων. Όλα τα άλλα περί προστασίας αδυνάτων, πάταξης της φοροδιαφυγής και άλλα συναφή είναι εξολοκλήρου παραπλανητικά και ψευδή.

Για αυτό επιβάλλεται η ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ παντού. Επιβάλλεται τώρα η οργανωμένη πάλη μέσα σε όλους τους χώρους δουλειάς με καθολική συμμετοχή στην απεργία.

Η κυβέρνηση με τη χρόνια κατασυκοφάντηση των δημοσίων υπαλλήλων και με τη στήριξη των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών, στρώνει το έδαφος για να παραδώσει τα πάντα στο κεφάλαιο. Αν προχωρήσουν αυτά τα σχέδια το κόστος για το λαό θα είναι δραματικό. Τα ήδη επιβαρημένα τιμολόγια θα γίνουν πιο ακριβά. Πανάκριβο ρεύμα, νερό, πανάκριβες υπηρεσίες.

Να μας βρουν ριζικά αντίθετους τα νέα μέτρα στην Υγεία. Η προώθηση της εμπορευματοποίησης, οι συγχωνεύσεις, το κλείσιμο νοσοκομείων και μονάδων του ΙΚΑ, η κατάργηση των εξετάσεων και φαρμάκων θα μας αναγκάσουν να βάλουμε ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη ή να μην μπορούμε να προστατεύσουμε την υγεία μας.

Διέξοδος από την κρίση για το λαό δεν υπάρχει, αν δεν πληρώσει η πλουτοκρατία. Μόνο εμείς μπορούμε να το επιβάλλουμε. Ένα δρόμο έχουμε: το δρόμο της σύγκρουσης και της ρήξης με τα μονοπώλια, την ΕΕ και τους πολιτικούς τους υπηρέτες. Έχουμε τη δύναμη, φτάνει να οργανωθούμε και να πάρουμε αποφάσεις.

Μαχητικό, βροντερό παρόν στις 11 του Μάη

Απορρίπτουμε και καταδικάζουμε τα νέα μέτρα.

Κάτω τα χέρια από τη ζωή των οικογενειών μας.

Θα κλιμακώσουμε τον αγώνα. Θα συνεχίσουμε ως το τέλος της μάχης, για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική και την εξουσία τους.

Απαιτούμε και διεκδικούμε:

· Δουλειά για όλους, μόνιμη και σταθερή.

· Παροχή ιατροφαρμακευτικής κάλυψης σε όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

· Κάτω τα χέρια από τα Βαρέα κι Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) και ένταξη νέων επαγγελμάτων στη λίστα των ΒΑΕ.

· Σύνταξη στα 60 για τους άντρες και τα 55 για τις γυναίκες.

· Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και του 13ου και 14ου μισθού.

· Καμία μείωση στις επικουρικές συντάξεις. Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ.

· Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

· Μείωση 30% της τιμής στα τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ.

· Φορολογία του κεφαλαίου με 45%

· Κατακόρυφες μειώσεις των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για εργαζόμενους και συνταξιούχους. Δωρεάν μετακινήσεις για ανέργους, τη μαθητική και σπουδάζουσα νεολαία.

Όλοι στην απεργία με το ΠΑΜΕ.

Όλοι στις 11 Μάη στην προσυγκέντρωση στις 10π.μ.

έξω από το Νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα.

Ώστε να καταγγείλουμε τις άθλιες συνθήκες νοσηλείας της φτωχολογιάς.

Να μην πεθαίνουν στα ράντζα, να μη στοιβάζονται σαν ζώα οι ασθενείς- εργάτες γιατί έχουν όλοι αξιοπρέπεια και δικαιούνται Δημόσια και Δωρεάν, αναβαθμισμένη Υγεία και Πρόνοια.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11πμ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου