Κινητοποίηση στην αποκεντρωμένη διοίκηση Πελ/σου-Δ.Ε.-Ιονίου για Καραμανδάνειο-Θώρακα

20.5.11
Κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από αντιπροσωπείες ταξικών συνδικάτων και της γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ στο διευθυντή της αποκεντρωμένης διοίκησης Πελ/σου-Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου στην Πάτρα, για τις άσχημες εξελίξεις με την υγεία στην πόλη μας και συνολικά στο νομό.
Η αντιπροσωπεία έθεσε το ζήτημα που έχει προκύψει με το ενδεχόμενο κλείσιμο-συγχώνευση του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων, του Νοσημάτων Θώρακος και του Κ.Υ. Καλαβρύτων, καθώς και την κατεύθυνση συνεχούς υποβάθμισης του νοσοκομείου του Αγ. Ανδρέα. Έθεσε επίσης το θέμα που έχει προκύψει με χιλιάδες εργαζόμενους που δεν έχουν συμπληρώσει το όριο των ενσήμων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ειδικά από κλάδους που θερίζει η ανεργία, όπως ο κλάδος των κατασκευών και από αρχές Ιουνίου θα μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Ο διευθυντής της περιφέρειας απέφυγε να απαντήσει στο αίτημα των αντιπροσωπειών να μην κλείσει ή συγχωνευθεί καμιά μονάδα υγείας και να θεωρηθούν άμεσα τα βιβλιάρια όλων των εργαζομένων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Οι παραπάνω εξελίξεις είναι απόρροια των μέτρων που εξάγγειλε πρόσφατα η κυβέρνηση για την υγεία, με νέες άγριες περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των εργαζομένων και συρρίκνωση των ήδη ανεπαρκών δημόσιων νοσοκομείων και μονάδων του ΙΚΑ. Πρέπει να σημάνουν γενικό ξεσηκωμό!
Καλούμε τους εργαζόμενους όλοι μαζί να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η υγεία, μπορεί να παρέχεται ως κατοχυρωμένο λαϊκό δικαίωμα, ισότιμα και δωρεάν σε όλους, χωρίς εισφορές και πληρωμές, χωρίς διακρίσεις. Τώρα να δώσουμε απάντηση στην κυβέρνηση, στην εργοδοσία, στην τρόικα, να κλιμακώσουμε τους αγώνες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου