Όλοι στο συλλαλητήριο με το ΠΑΜΕ

17.3.10

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Ο Ρίστο Αριάν, εργάτης, πατέρας δύο παιδιών δολοφονήθηκε στην Tyres herco από την πολιτική που στηρίζει με κάθε μέσο την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Η πολιτική που δολοφονεί εργάτες αφήνει την Βιομηχανική Ζώνη χωρίς την στοιχειώδη υποδομή για την άμεση αντιμετώπιση «ατυχημάτων».

Η ίδια πολιτική που θυσιάζει ακόμα και τη ζωή μας στο βωμό των κερδών του κεφαλαίου, είναι υπεύθυνη για την διάλυση του συστήματος υγείας, την ιδιωτικοποίηση, την γιγάντωση των κερδών των μονοπωλίων στην υγεία.

Η ίδια πολιτική κρατά κλειστό τον Αγ. Αντρέα, με την συμπαιγνία και την ουσιαστική πολιτική στήριξη των εργατοπατέρων της ΑΔΕΔΥ, δίνοντας αέρα στα πανιά των ιδιωτικών μονάδων.

Ποιοι κατηγορούσαν το ΠΑΜΕ όταν έθεσε θέμα για την αντισεισμική θωράκιση;

Ποιοι αρνούνται την ανάγκη για άμεση επίταξη του «Ολύμπιον» έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η σημερινή εγκληματική κατάσταση που στέλνει στον θάνατο καθημερινά εργαζόμενους της πόλης και της περιοχής μας;

Ποιοι κορόιδευαν τους εργαζόμενους λέγοντας τους ψέματα για να τους κλέψουν τις ψήφους;

Για την μαύρη αντεργατική συμμαχία Πετρόπουλου-Χατζηλάμπρου, ΑΔΕΔΥ-«Κ»ΟΕ-ΣΥΝ-Σύριζα, φαίνεται ότι είναι πιο σημαντικό ζήτημα το χτύπημα του ΠΑΜΕ που οργανώνει τους μεγάλους αγώνες της εργατικής τάξης και η διασφάλιση των κερδών του «συντρόφου» τους Παπαβασιλόπουλου που κάνει χρυσές δουλειές σε βάρος της υγείας του λαού μας.

Τι πάει να πει δεν γίνεται να επιταχθεί το Ολύμπιον;

Και γίνεται να κονομάει αυτός ο κύριος εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κι ο κοσμάκης να πεθαίνει από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και άλλες αιτίες, σχετικές με την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας;

Που το βρήκαν γραμμένο οι κυβερνητικοί κι εργοδοτικοί συνδικαλιστές;

Και πόσο θα τραβάει το βιολί, με τους εργαζόμενους στην υγεία να μετατρέπονται σε ρομπότ για να τα βγάλουν πέρα, κι από πάνω να φορτώνονται και τις ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την κατάσταση;

Ο Πετρόπουλος και η κλίκα του κάνουν τα πάντα για να εκτονώσουν την δυσαρέσκεια μας. Από την ώρα που δεν υιοθετεί τα αίτημα για άμεση επίταξη χώρου και δεν αντιπαλεύει αυτή την γραμμή, παίζει το παιχνίδι της κυβέρνησης και των μονοπωλίων στην υγεία. Τι άλλο παιχνίδι θα μπορούσε να παίζει ο υπεύθυνος εκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ και μέλος της ΝΕ του κυβερνητικού κόμματος, πέρα από το παιχνίδι της κυβέρνησης;

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΟΥ «ΟΛΥΜΠΙΟΝ» ΤΩΡΑ.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ.

Ρεαλιστικό και αναγκαίο είναι ότι συμφέρει τους εργαζόμενους και το λαό.

Κέρδη και εργασιακά δικαιώματα, κέρδη, καπιταλιστική αγορά και ζωή-πόσο μάλλον ζωή με αξιοπρέπεια-είναι ασύμβατες έννοιες.

Πολιτική απόφαση δεν θέλουν να πάρουν, και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να στραφεί η πίεση, παράλληλα με συμμαχία με το ταξικό εργατικό κίνημα και το ΠΑΜΕ, διαχωρισμένοι από τους εργατοπατέρες του ΕΚ-ΑΔΕΔΥ και του μόνιμου ακροατήριου της «Κ»ΟΕ-ΣΥΝ-Σύριζα, που μας πουλάνε καθημερινά.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

Την ίδια ώρα ο Αντζουλάτος κάνει ομαδικές απολύσεις κι ο Λιαρομάτης, που εκμεταλλεύεται μετανάστες κι άλλους εργάτες, έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους. Η επιχείρηση του Λιαρομάτη είναι υποψήφια για να ενταχθεί στον κατάλογο των θυμάτων της εργατικής τάξης καθώς τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο συγκεκριμένο κάτεργο αποτελούν άγνωστες λέξεις για τον επιχειρηματία.

Ο Καμπέρος έχει ακόμα απλήρωτους τους απολυμένους της «Ημέρας», έχει ανασφάλιστους εργαζόμενους, καθυστερεί μισθούς και μεροκάματα, ενώ οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στα κάτεργα του συγκεκριμένου επιχειρηματία είναι μάλλον άγνωστες λέξεις.

Τα κέρδη του κεφαλαίου έχουν στήσει τρελό χορό πάνω απ’ τους νεκρούς και τους απολυμένους συναδέλφους μας.

Είναι πλέον εγκληματικές οι ευθύνες της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και των τυχοδιωκτικών ομάδων τύπου «Κ»ΟΕ και ΣΕΑΜ που τους υποστηρίζουν. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες των δήθεν μηχανισμών ελέγχου, των επιθεωρήσεων ασφαλείας, του δήμου και της Νομαρχίας. Πάνω απ’ όλα όμως είναι δολοφονικές οι πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των μέτρων τους και της πολιτικής ενίσχυσης της κερδοφορίας του κεφαλαίου πάση θυσία. Η πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-του πολιτικού και συνδικαλιστικού τους προσωπικού χτίζει τον σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα.

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΝ

ΑΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ.

Αντεπίθεση και ταξική ενότητα, σημαίνει να αφήσουμε στην άκρη τις ανυπόληπτες συμβιβασμένες ηγεσίες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς.

Τρόμαξαν οι κυβερνητικοί και εργοδοτικοί «συνδικαλιστές» από τις μαζικές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ, από την λαοθάλασσα που βούλιαξε την πλατεία Γεωργίου στις 11/3, κι αποφάσισαν να μεταμφιεστεί η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου σε «σωματεία» μπας και μπερδευτεί κανένας εργάτης και πλησιάσει στην πλατεία Όλγας, για να ανακατευτεί με τον αχταρμά που σπάει βιτρίνες και πετάει αυγά και γιαούρτια ο ένας στον άλλον!

Στις ψευτοκινητοποιήσεις που οργανώνουν, επικεφαλής είναι ο Δήμαρχος και ο Νομάρχης (που πρωτοστατούν στην μαύρη και ανασφάλιστη εργασία) με το σύνθημα-κοροϊδία «να γίνει δίκαιη κατανομή των βαρών»!!

Μαζί με το μόνιμο ακροατήριο τους, τις γνωστές ομάδες της «Κ»ΟΕ, τον ΣΥΝ-Σύριζα, το ΝΑΡ το ΣΕΑΜ και τη κυβερνητική νεολαία που πατρονάρει τις φοιτητικές συνιστώσες του ΠΑΣΟΚ, κάνουν τα αδύνατα δυνατά να βγάλουν λάδι την κυβέρνηση, να καλλιεργήσουν αυταπάτες ότι μπορεί να συνυπάρξουν εργασιακά δικαιώματα και αγορές, να στυλώσουν τους εργατοπατέρες.

Στόχος τους να εκτονώσουν και να ενσωματώσουν την αγωνιστική δυσαρέσκεια του λαού μας. Να αφοπλιστεί το κίνημα. Να θολώσουν τα νερά.

Το μόνο που ενδιαφέρει τον συρφετό που στηρίζει τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό είναι να χτυπηθεί το ΠΑΜΕ που με τη δράση του σήμερα κινητοποιεί μάζες εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-ΝΔ-Ευρωπαικής Ένωσης-Κεφαλαίου και εργατοπατέρων, χαλώντας τα σχέδια τους. Θέλουν να χτυπήσουν το ΠΑΜΕ ακριβώς γιατί αποτελεί εμπόδια στα σχέδια των διάφορων ΚαμπεροΑντζουλάτων και των κεφαλαιοκρατικών παράσιτων που κονομάνε από την δική μας δουλειά, από τον δικό μας ιδρώτα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΜΑΡΤΗ

ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου