Δελτίο τύπου της Γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ για την κατάσταση στα γκέτο του Καμπέρου

16.3.10
Στην Πάτρα ο κεφαλαιοκράτης Καμπέρος δεν έχει καταβάλει ακόμα τους μισθούς, τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις στους απολυμένους της «Ημέρας».
Δεν έχει πληρώσει ακόμα γιατί τον υποστήριξαν η κυβέρνηση, ο δήμαρχος και ο Νομάρχης, η ηγεσία του Εργατικού κέντρου της Πάτρας, ο ΣΥΝ και ο θλιβερός Χατζηλάμπρου με την παρέα του ΣΕΑΜ.
Όλοι αυτοί έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στο κείμενο που έδινε άφεση αμαρτιών και πολύτιμο χρόνο στον μεγαλοεπιχειρηματία, αφήνοντας ακάλυπτους τους εργαζόμενους.
Με «αέρα στα πανιά του» ο κεφαλαιοκράτης κάνει τα ίδια και χειρότερα στην Ελευσίνα. Συγκεκριμένα κι ενώ άφησε απλήρωτους τους εργαζόμενους, προσπάθησε να κάμψει το αγωνιστικό τους φρόνημα με τρομοκρατικές απολύσεις, έτσι όπως συνηθίζει να κάνει.
Ενοχλήθηκε γιατί σε πρόσφατους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν πάνω από 40 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, σοβαρές καθυστερήσεις μισθών, απλήρωτες υπερωρίες, άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.
Αμφιβάλει κανείς ότι το άθλιο καθεστώς που επικρατεί στα γκέτο του Ομίλου Καμπέρος έχει διαφορές στην Πάτρα;
Γιατί του κάνουν τις πλάτες οι τοπικοί άρχοντες;
Γιατί η Επιθεώρηση εργασίας δεν κουνάει ούτε το μικρό της δαχτυλάκι;
Το ταξικό εργατικό κίνημα θα πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες τις επόμενες ημέρες για να αναδειχτεί το αίσχος και η αθλιότητες του Ομίλου Καμπέρος σε βάρος των εργαζομένων στην Πάτρα και στην Ελευσίνα
.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου