Δελτίο τύπου της Γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ σχετικά με την πρωτοφανή σύλληψη συνδικαλιστή σε εκλογές σωματείου.

24.3.10
Το απόγευμα 23/3 κι ενώ διεξάγονταν οι εκλογές στο σωματείο εργαζομένων του δήμου της Πάτρας, η δικαστική αντιπρόσωπος Ζαφειρόπουλου Κατερίνα έκανε μήνυση στον επικεφαλής της παράταξης της ΔΑΣ και μέλος του ΔΣ του Σωματείου, Τάκη Σκιαδά, οδηγώντας στη σύλληψη του συνδικαλιστή.
Η δικαστικός Ζαφειροπούλου-που σε βάρος της εκκρεμεί ΕΔΕ έπειτα από καταγγελίες συνδικαλιστών για «ατασθαλίες» σε εκλογές άλλων σωματείων-ενοχλήθηκε γιατί ο Τάκης Σκιαδάς την κάλεσε να κάνει την δουλειά της και να σταματήσει να παραβιάζει την νομοθεσία που υποτίθεται θα έπρεπε να υπηρετεί.
Η συγκεκριμένη δικαστικός απειλούσε με μηνύσεις και τους συνδικαλιστές που της χάλασαν τα σχέδια στο σωματείο «σερβιτόρων», όπου αγκαλιά με στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΣΕΑΜ προσπαθούσε να νοθεύσει την ψηφοφορία.
Η κυρία Ζαφειροπούλου βρίσκεται σε εντεταλμένη υπηρεσία.
Καθοδηγείται από μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ που προσπαθούσε να αλλοιώσει ή να επηρεάσει προς όφελός του, τα αποτελέσματα αρχαιρεσιών σε εργατικά σωματεία της πόλης μας.
Στην προκειμένη περίπτωση, ο ηθικός αυτουργός της σύλληψης και ολιγόωρης κράτησης του συναγωνιστή Τάκη Σκιαδά, είναι ο ίδιος ο δήμαρχος Φούρας και η δημοτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ που θορυβημένη από την αγωνιστική δράση της ΔΑΣ και την αναμενόμενη άνοδο της, θέλησαν με αυτό τον τρόπο να στείλουν μήνυμα στους εργαζόμενους του δήμου και συνολικά στην εργατική τάξη και στο ταξικό εργατικό κίνημα.
Το μήνυμα είναι ότι όποιος τολμήσει να σταθεί εμπόδια στα βάρβαρα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα, στα άγρια αντιλαϊκά σχέδια της δημοτικής πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ, θα αντιμετωπίζει μηνύσεις, συλλήψεις, απειλές.
Η οργισμένη και μαζική διαδήλωση που οργανώθηκε ακαριαία, μόλις έγινε γνωστή η σύλληψη του συνδικαλιστή, δείχνει τον δρόμο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζεται ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης και της δημοτικής πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ.
Γελιόνται να νομίζουν ότι με τέτοιες μεθόδους μπορούν να αντιμετωπίσουν την λαική δυσαρέσκεια και την συσπείρωση πλατιών μαζών εργαζομένων γύρω από το ΠΑΜΕ.
Το ίδιο το αποτέλεσμα των εκλογών στο σωματείο εργαζομένων του δήμου, που οδήγησε στην αύξηση κατά 70% των δυνάμεων της ΔΑΣ δείχνει ότι πολλοί δημοτικοί υπάλληλοι αψήφησαν την τρομοκρατία, τις απειλές. Αψήφησαν τους εκβιασμούς στους οποίους πρωτοστάτησε η δημοτική αρχή που έκανε τα αδύνατα δυνατά για να στηρίξει το εκλεκτό της ψηφοδέλτιο, το ψηφοδέλτιο συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝ, καθώς και την παράταξη κολαούζο του ΠΑΣΟΚ στο ΕΚ και στον δήμο, τους θλιβερούς φίλους της κυρίας Ζαφειροπούλου, την γνωστή ομάδα του ΣΕΑΜ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου