Διακύρηξη ΔΑΣ-ΟΤΑ

17.3.10

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ, ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

ΜΑΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ-ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΣ.

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΣΟΥ

ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Δ.Α.Σ. - O.Τ.Α

Η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την υποστήριξη της ηγεσίας της ΝΔ, του Μητσοτάκη και του Καρατζαφέρη, έχουν εξαπολύσει την πιο άγρια επίθεση που γνώρισε ποτέ η χώρα μετά τον πόλεμο, ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα. Στόχος τους να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Με τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις και απεργίες που οργάνωσε το ΠΑΜΕ, με τις απεργίες-απειθαρχία στους εργατοπατέρες και στην κυβέρνηση στις 17/12 , στις 10/2 και στις 5/3 αναγκάστηκαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να συρθούν και να κηρύξουν, έστω για τα μάτια του κόσμου, απεργία στις 11/3.

Στις 11/3 πάνω από 5.000 εργαζόμενοι κάθε ειδικότητας και σχέσης εργασίας, ενωμένοι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, βούλιαξαν την πλατεία Γεωργίου και στείλαμε το μήνυμα με απόλυτη σαφήνεια στους αποδέκτες:

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ.

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ.

Μέσα στην κρίση τα κέρδη των τραπεζών ξεπερνάνε το δημόσιο χρέος.

Μέσα στην κρίση μειώνουν κι άλλο την φορολογία στο κεφάλαιο, δίνουν νέα προνόμια στη πλουτοκρατία.

Αποδείχθηκε όλα αυτά τα χρόνια ότι κέρδη και εργασιακά δικαιώματα δεν πάνε μαζί.

Μην τους πιστεύεις. Αποδείχθηκε ότι σου λέγανε ψέματα για σου πάρουν την ψήφο.

Τα μέτρα τους δεν είναι προσωρινά.

Έχουν στα σκαριά τους και νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέο κύμα ακρίβειας και λεηλασίας των ήδη τσακισμένων εισοδημάτων μας, απελευθέρωση των απολύσεων, άρση της μονιμότητας, γενίκευση της μερικής απασχόλησης και του σύγχρονου δουλεμπόριου των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, πλήρη κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, ιδιωτικοποίηση της υγείας και της παιδείας με πρόσχημα το πέρασμά τους στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Αν τώρα δεν ξεσηκωθούμε, αν τώρα δεν φάει στραπάτσο ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, έτσι που να φτάνει το μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι, κι ότι δεν μας έχουν στο χέρι, αν τώρα δεν δυναμώσει παντού η ΔΑΣ και οι πυρήνες του ΠΑΜΕ, τότε η κυβέρνηση και οι εργατοπατέρες δεν πρόκειται να αφήσουν τίποτα όρθιο.

Ετοιμάζουν με τον «Καλλικράτη» δήμους-εργαλεία αποτελεσματικής προώθησης της αντιλαϊκής πολιτικής. Ήδη ο δήμος της Πάτρας είναι πρωτοστάτης στην αντιλαϊκή επέλαση, πρωταγωνιστεί στην μαύρη εργασία με εκατοντάδες εργαζόμενους με μπλοκάκια και ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ανασφάλιστους και stage, με φορομπηχτικούς μηχανισμούς, τέλη και πρόστιμα στο λαό, με έναν μηχανισμό εχθρικό απέναντι στο λαό και συνολικά στους εργαζόμενους.

Οι πολυεθνικές και οι κεφαλαιοκράτες στη Πάτρα έχουν σύμμαχο την δημοτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ σε κάθε τους βήμα.

Ταυτόχρονα ο Φούρας μαζί με το Νομάρχη και τον Αντζουλάτο ηγούνται των παρασυναγωγών που οργανώνει το ξεπουλημένο Εργατικό Κέντρο, με ακροατήριο τα μέλη της «Κ»ΟΕ, του ΣΥΝ-Σύριζα, του ΝΑΡ και του ΣΕΑΜ.

Μέσα στο δήμο κυριαρχούν η τρομοκρατία, οι απειλές σε βάρος εργαζομένων και ταξικών συνδικαλιστών, οι διώξεις, οι μεταθέσεις, το ρουσφέτι και η «τακτοποίηση ημετέρων», παράλληλα με τον αυταρχισμό και την καταστολή, παράλληλα με τη συγκρότηση απεργοσπαστικών μηχανισμών.

Η δημοτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη της παράταξης της ΝΔ και του ΣΥΝ-Σύριζα, μαζί με το συνδικαλιστικό τους προσωπικό:

Πρωτοστατούν στην ιδιωτικοποίηση με εργολαβίες υπηρεσιών Πράσινο, τεχνικά έργα μισθοδοσίες σύντομα και σε διοικητικές υπηρεσίες . Μεθοδεύουν ιδιωτικοποίηση σε όλο τον κύκλο της καθαριότητας ( καθαριότητα – διαχείριση – ανακύκλωση) την κοινωνική πρόνοια (παιδικοί σταθμοί, βοήθεια στο σπίτι).

Προωθούν σαν μάνατζερ την ιδιωτικοποίηση της υγείας, της παιδείας, υλοποιούν τα ΣΔΙΤ στα σχολικά κτίρια, αβαντάρουν τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες για πρωτοβάθμια φροντίδα, προληπτική ιατρική κ.α.

Ενισχύουν την φοροεισπρακτική πολιτική μέσω της ανταποδοτικότητας (Τροφεία σε βρεφικούς σταθμούς, Δημοτικά Τέλη, φόροι κ.α.).

Για τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ, του ΣΥΝ-ΣΕΑΜ-Σύριζα και της ΔΑΚΕ, ο δήμαρχος-εργοδότης τους ανταμείβει με θεσούλες, προνόμια και καλά εκκαθαριστικά που κρύβουν επιμελώς!

Αυτοί στηρίζουν την ασυδοσία του δήμου να ξεζουμίζει τα παιδιά μας και νέους συναδέλφους με την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία. Συμφώνησαν να τζογάρονται τα αποθεματικά των ταμείων στα χρηματιστήρια. Συμφώνησαν στην αύξηση των ορίων ηλικίας των γυναικών .

Αυτοί στηρίζουν ουσιαστικά τα κυβερνητικά μέτρα στο όνομα της κρίσης.

Αυτοί σου έλεγαν ψέματα όταν η ΔΑΣ και το ΠΑΜΕ προειδοποιούσαμε για τον αντιλαϊκή θύελλα που ετοίμαζαν. Συμφώνησαν στις ιδιωτικοποιήσεις τοπικά και πανελλαδικά.

Αυτοί ήταν υπέρ των απολύσεων συναδέλφων μας stage, υπέρ των απολύσεων και των τραμπουκισμών σε βάρος των αγωνιζόμενων μουσικών , φτάνοντας μάλιστα στο σημείο ΠΑΣΚΕ και ΣΥΝ-Σύριζα να προτείνουν την διαγραφή τους από το σωματείο.

Η ΔΑΣ πρωτοστατεί και παλεύει για την συνένωση όλων των εργαζομένων στους ΟΤΑ, ανεξάρτητα από ειδικότητα και σχέση εργασίας, σε μια μεγάλη κλαδική οργάνωση ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ και δημάρχων μάνατζερ, ενάντια και στο συνδικαλιστικό προσωπικό τους.

Παλεύουμε για την συμμαχία της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολουμένων και των μικρών έμπορων, των γυναικών, των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, των φτωχών και μεσαίων αγροτών γιατί έχουμε τον ίδιο αντίπαλο: Το κεφάλαιο και το πολιτικό και συνδικαλιστικό του προσωπικό που λεηλατεί τις ζωές μας. Μ’ αυτή την γραμμή μπορούμε να μπλοκάρουμε την αντιλαϊκή επίθεση, να ανοίξουμε τον δρόμο για ριζοσπαστικές αλλαγές στην οικονομία, στην κοινωνία και στην εξουσία.

Παλεύουμε για :

  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Καμία απόλυση εργαζόμενου, τέρμα στους δήμους επιχειρήσεις. Μεταφορά όλων των εργαζόμενων που ανήκουν στις «δημοτικές» επιχειρήσεις στους δήμους.
  • Αποδείξαμε στην πράξη ότι αυτά που λέμε τα κάνουμε. Αρνηθήκαμε στον εξευτελισμό των αγώνων με την επιστροφή των μεροκάματων της απεργίας.
  • Δημόσια – δωρεάν σύγχρονη κοινωνική ασφάλιση .
  • ΒΑΕ στους ΟΤΑ χωρίς αποκλεισμό ειδικοτήτων, χωρίς επασφάλιστρο και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Σύνταξη στα 55 -50 για άνδρες , γυναίκες αντίστοιχα.
  • 35ωρο – 7ωρο – 5ήμερο, αντίστοιχα 30ωρο – 6ωρο – 5ήμερο για τα ΒΑΕ.
  • Σύνταξη ανεξαρτήτως ηλικίας στα 30 χρόνια ασφάλισης, στα 60 άνδρες στα 55 στις γυναίκες.
  • Κατώτερος μισθός 1400 € και ανάλογες αυξήσεις στα μισθολογικά κλιμάκια, ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων στο βασικό μισθό. Αρνηθήκαμε να κοπούν τα μέσα προστασίας (ρούχα) και να δοθούν σε μορφή επιδόματος 55 € στα έξοδα κίνησης.

ΜΑΥΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ-ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΕΣ-ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ.

ΨΗΦΙΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΑΣ-ΟΤΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου