Δελτίο τύπου

16.3.10
Δελτίο τύπου της Γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο
στις 18/3 και τους ελέγχους του ΠΑΜΕ στα εργοδοτικά γκέτο.


Ο Ρίστο Αριάν, εργάτης, πατέρας δύο παιδιών δολοφονήθηκε στην Tyres herco από την πολιτική που στηρίζει με κάθε μέσο την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Ο Αντζουλάτος κάνει ομαδικές απολύσεις κι ο Λιαρομάτης, που εκμεταλλεύεται μετανάστες κι άλλους εργάτες, έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους.
Η επιχείρηση του Λιαρομάτη είναι υποψήφια για να ενταχθεί στον κατάλογο των θυμάτων της εργατικής τάξης καθώς τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο συγκεκριμένο κάτεργο αποτελούν άγνωστες λέξεις για τον επιχειρηματία.
Ο Καμπέρος έχει ακόμα απλήρωτους τους απολυμένους της «Ημέρας», έχει ανασφάλιστους εργαζόμενους, καθυστερεί μισθούς και μεροκάματα, ενώ οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στα κάτεργα του συγκεκριμένου επιχειρηματία είναι μάλλον άγνωστες λέξεις.
Τα κέρδη του κεφαλαίου έχουν στήσει τρελό χορό πάνω απ’ τους νεκρούς και τους απολυμένους συναδέλφους μας.
Είναι πλέον εγκληματικές οι ευθύνες της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και των τυχοδιωκτικών ομάδων τύπου «Κ»ΟΕ και ΣΕΑΜ που τους υποστηρίζουν.
Είναι εγκληματικές οι ευθύνες των δήθεν μηχανισμών ελέγχου, των επιθεωρήσεων ασφαλείας, του δήμου και της Νομαρχίας.
Πάνω απ’ όλα όμως είναι δολοφονικές οι πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.
Αύριο όλη μέρα, συνεργεία του ΠΑΜΕ και των ταξικών Συνδικάτων θα περιοδεύσουν στα εργοδοτικά γκέτο της περιοχής μας και θα ελέγξει τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
Παράλληλα θα οργανωθούν συντονισμένες ενέργειες διαμαρτυρίας και παρεμβάσεις έτσι ώστε να μπει φραγμός στην ασυδοσία των ΚαμπεροΑντζουλάτων και των υπόλοιπων κεφαλαιοκρατικών παράσιτων της πόλης μας.
Τέλος καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών την Πέμπτη 18/3 στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Γεωργίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου