Επιστολή των μελών της Ενωτικής Συσπείρωσης Υγειονομικών (ΕΣΥ) στο ΔΣ του νοσοκομείου Αγ. Αντρέας

1.3.10

Τα εκλεγμένα μέλη της ΕΣΥ στο ΔΣ καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους του νοσοκομείου και σ’ όλη την εργατική τάξη της Πάτρας την οργανωμένη προσπάθεια διάλυσης του νοσοκομείου, την συστηματική υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και την καλοστημένη επιχείρηση πλήρους ιδιωτικοποίησης της.

Ενορχηστρωτής είναι η κυβέρνηση η οποία εξαπολύει μια πρωτοφανής αντιλαϊκή θύελλα σε όλα τα επίπεδα. Μαζί της η ΕΕ και η πλουτοκρατία, τα κόμματα του κεφαλαίου και το συνδικαλιστικό τους προσωπικό.

Απέναντι στον αντιλαϊκό τυφώνα βρίσκεται το ΠΑΜΕ που οργάνωσε τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 17/12, στις 10 και στις 24 Φλεβάρη.

Κινητοποιήσεις που απέδειξαν ότι η εργατική τάξη δεν συναινεί σε καμιά περίπτωση στον ακρωτηριασμό των δικαιωμάτων της.

Εδώ στην Πάτρα η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην υγεία είναι επικίνδυνη για τη ζωή των εργαζομένων και τα λαϊκά στρώματα.

Η κυβερνητική πλειοψηφία του ΔΣ του Αγ. Αντρέα με την συμμαχία της ΚΟΕ-Σύριζα και της ΔΑΚΕ, αρνήθηκαν όλες τις προτάσεις μας για την αντισεισμική θωράκιση πριν από το σεισμό καθώς και την θέση για άμεση επίταξη χώρου για την κάλυψη των αναγκών.

Η σημερινή κατάσταση ευνοεί τη κερδοφορία μεγάλων νοσηλευτικών ιδρυμάτων της πόλης και οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας που έχουν την υποστήριξη του κολαούζου Χατζηλάμπρου ενισχύουν αντικειμενικά αυτή την προοπτική.

Η πλειοψηφία του ΔΣ ακολουθεί πιστά την φιλοεργοδοτική γραμμή του δίδυμου Πετρόπουλου-Χατζηλάμπρου και αντικειμενικά λειτουργεί ενάντια στα συμφέροντα και στις ανάγκες της εργατικής τάξης.

Η λύσσα τους ενάντια στο ταξικό εργατικό κίνημα, που αποκαλύπτει τις πομπές τους, είναι τέτοια που φτάνουν στο σημείο να ποινικοποιούν την συνδικαλιστική δράση, να επιδιώκουν με μεθόδους εργοδοτικών λακέδων της χούντας να πετύχουν τη φίμωση της φωνής της εργατικής τάξης στο ΔΣ.

Από τη μια μεριά βρίσκονται η κυβέρνηση, η ηγεσία της ΝΔ, η ΕΕ, το κεφάλαιο μαζί με τους εργοδοτικούς κυβερνητικούς συνδικαλιστές σαν τους Πετρόπουλο-Χατζηλάμπρου, κι από την άλλη η εργατική τάξη και το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ.

Ο κατήφορος των συστηματικών οργανωτών της απεργοσπασίας και του ξεπουλήματος των εργαζομένων, ξεπερνά σήμερα κάθε όριο.

Είναι επικίνδυνοι για τη ζωή των εργαζομένων.

Δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα για να πετύχουν τα σχέδια τους.

Έχουν συμμαχήσει απέναντι στο ΠΑΜΕ και στους εργαζόμενους με στόχο να διευκολύνουν την κυβέρνηση να περάσει τον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα.

Η συμμετοχή μας στο ΔΣ πλέον θα σήμαινε συνενοχή κι εμείς συνένοχοι του δίδυμου Πετρόπουλου-Χατζηλάμπρου, δεν γινόμαστε.

Σήμερα χρειάζεται το ξεπέρασμα αυτών των κυβερνητικών πλειοψηφιών και η συνένωση όλων των εργαζομένων στην υγεία, ανεξαρτήτως ειδικότητας κι εργασιακής σχέσης, σε ένα μεγάλο κλαδικό συνδικάτο που θα συγκρούεται με την πολιτική κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΝΔ-ΕΕ και εργατοπατέρων.

Τα μέλη της ΕΣΥ στο ΔΣ του Αγ. Αντρέα: Αγγελακοπούλου Νάνσυ-Πελεκούδας Δημήτρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου