ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ-ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΕKΒΙΑΣΜΟΥΣ

7.3.11
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ-ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΕKΒΙΑΣΜΟΥΣ

Εργατοϋπάλληλοι στην ΕΒΟ-Ε.Α.Σ.

Οι Γραμματείες Αιγίου και Πάτρας του ΠΑΜΕ καταγγέλλουν την καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων στους εργατοϋπαλλήλους της ΕΒΟ και την απαράδεκτη καθυστέρηση στην καταβολή των συντάξεων, με την κάλυψη και την καθοδήγηση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Χαιρετίζουμε την κινητοποίηση και το μπλόκο στη Γέφυρα του Μεγανίτη, πάρα την προσπάθεια συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ να την αποτρέψουν με την μοιρολατρία και τις δικαιολογίες περί νομιμότητας. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Ακόμα και η διοίκηση των Ε.Α.Σ. αναγκάστηκε να πληρώσει μισθούς.

Η κυβέρνηση, με μπροστάρη τη διοίκηση της ΕΑΣ, εκβιάζουν τους εργαζόμενους για να αποδεχτούν αδιαμαρτύρητα, σαν σωτηρία, το σχεδιασμένο ξεπούλημα των ΕΑΣ στα μονοπώλια και το ΝΑΤΟ, τις απολύσεις και τις δραστικές μειώσεις μισθών καθώς και την κατάργηση άλλων δικαιωμάτων (όπως η ασφάλιση) που οι εργαζόμενοι έχουν χρυσοπληρώσει και κατέκτησαν με αγώνες.

Το ξεπούλημα των ΕΑΣ είναι εφαρμογή της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και του ΔΝΤ, πολιτική που έχει σχεδιαστεί πολλά χρόνια πριν. Υπηρετούν τα συμφέροντα ισχυρών μονοπωλιακών ομίλων, ντόπιων και ξένων. Φορτώνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες του λαού για τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Μην έχετε καμιά εμπιστοσύνη στα λόγια των στελεχών της κυβέρνησης και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Κοροϊδεύουν συνειδητά όταν λένε ότι θα εξασφαλίσουν το δημόσιο χαρακτήρα των ΕΑΣ και θα αναπτύξουν την ΕΒΟ. Προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο και τη λαϊκή συναίνεση. Την ίδια πολιτική στήριξαν και στηρίζουν η ΝΔ και το ΛΑΟΣ, ενώ τώρα υποκριτικά εμφανίζονται σαν υπερασπιστές των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση βρίσκει πάτημα στις πλειοψηφίες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, στα ΕΚ Αιγίου και Πάτρας, στα διάφορα σωματεία του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Οι δυνάμεις αυτές κάνουν ό,τι μπορούν για να αποπροσανατολίσουν. Έχουν ευθύνη για τη διάσπαση των εργαζομένων και την αποδοχή του ξεπουλήματος. Ταυτίζονται με τους βιομηχάνους και τα μονοπώλια., αφού ταυτίζουν την προστασία της εργασίας με την εξασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων στο όνομα της «ανάπτυξης». Παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης και της ΝΔ, αφού κάνουν κριτική αποκλειστικά στο Μνημόνιο και αναπαράγουν τις βολικές για ΠΑΣΟΚ-ΝΔ θεωρίες περί κατοχής.

Έχει πείρα η εργατική τάξη της Αχαΐας από τα κατορθώματα των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ στην ΕΛ-ΠΑΚ, στο Καζίνο του Ρίου, στο «Ολύμπιον» Θεραπευτήριο. Ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός έχει βάλει πλάτη να υλοποιηθούν οι αξιώσεις της εργοδοσίας για μειώσεις μισθών και αφαίρεση εργασιακών δικαιωμάτων. Οι καπιταλιστές έχουν αποθρασυνθεί κάνοντας συνεχείς απολύσεις, αξιοποιώντας τις συμφωνίες και νόμους που έχουν στηρίξει η ΓΣΕΕ και τα Ε.Κ. Πάτρας και Αιγίου.

Εργατοϋπάλληλοι στην ΕΒΟ-Ε.Α.Σ.,

Ψηλά το κεφάλι! Στο δρόμο του αγώνα θα κριθεί το δίκιο. Πετάξτε στον καλάθι των αχρήστων τη συλλογική σύμβαση που θα πετσοκόψει μισθούς και κατακτήσεις χρόνων και προωθούν η κυβέρνηση μαζί με τη διοίκηση της ΕΑΣ.

Ο αγώνας πρέπει τώρα να βάλει στο επίκεντρο, την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας από ένα Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο, Φορέα Αμυντικής Βιομηχανίας στην υπηρεσία του λαού.

Αποδυναμώστε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, τις δυνάμεις τους στο συνδικαλιστικό κίνημα. Καμιά εμπιστοσύνη στις δυνάμεις που στο όνομα της «ενότητας» θέλουν τους εργάτες ουρά στα φερέφωνα του κεφαλαίου, τις πλειοψηφίες στα Ε.Κ Πάτρας και Αιγίου. Αυτή δεν είναι «ενότητα», είναι υποταγή και συμβιβασμός. Η αντεπίθεση του εργατικού κινήματος απαιτεί τον απεγκλωβισμό από τα κόμματα του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου.

Είναι ανάγκη σήμερα η συμπόρευση με το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ σε συμμαχία με τη φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία και τις γυναίκες. Είναι ανάγκη η πάλη για την ανατροπή της πολιτικής που υπηρετεί το κεφαλαίο, της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Αγώνας που θα έχει στο στόχαστρό του τα μονοπώλια και την εξουσία τους. Θα έχει στο επίκεντρο μια εξουσία και έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες, με αποδέσμευση της χώρα μας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου