ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

4.3.11
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Επανασυνδέθηκε το ρεύμα στον 90χρονο

Την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι του 90χρονου Σωτήρη Κατσιγιάννη, που ζει στην Πάτρα και κινδύνεψε άμεσα η ζωή του, καθώς με τη διακοπή παροχής του ρεύματος σταμάτησε η λειτουργία της συσκευής οξυγόνου η οποία τον κρατάει στη ζωή, κατάφεραν χτες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ μετά από παρέμβασή τους στην αρμόδια διεύθυνση της ΔΕΗ ΑΕ.
Μάλιστα, η ΔΕΗ ΑΕ, μετά και τις διαστάσεις που πήρε το θέμα και την οργή της τοπικής κοινωνίας για την απάνθρωπη αυτή πράξη και αφού προηγήθηκε η παρέμβαση του ΠΑΜΕ, έδωσε νωρίς το πρωί εντολή στο αρμόδιο συνεργείο για άμεση επανασύνδεση του ρεύματος.
Ο υπερήλικας, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν μονίμως συνδεδεμένος με συσκευή οξυγόνου η οποία δουλεύει με ρεύμα, το 24ωρο που είχε μείνει χωρίς ρεύμα αντιμετώπισε το πρόβλημα χάρη στη συνδρομή των γειτόνων που του παραχώρησαν μια μπαλαντέζα προκειμένου να λειτουργήσει η συσκευή.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Σ. Κατσιγιάννης με την πενιχρή σύνταξη των 570 ευρώ αδυνατεί να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του καθώς ο λογαριασμός της ΔΕΗ ανά δίμηνο είναι κατά μέσο όρο 400 ευρώ (σ.σ. οι συσκευές οξυγόνου που χρησιμοποιεί είναι ιδιαιτέρως ενεργοβόρες) ενώ το υπόλοιπο ποσό της σύνταξης ουσιαστικά διατίθεται για την αγορά των φαρμάκων του. Η αδυναμία του λοιπόν να πληρώσει το λογαριασμό της ΔΕΗ το τελευταίο διάστημα έχει εκτοξεύσει το λογαριασμό στις 4.500 ευρώ.
Σε δήλωσή του ο Παντελής Μπακάλης, στέλεχος του ΠΑΜΕ, με αφορμή το περιστατικό, ανέφερε σχετικά: «H αναλγησία τους δεν έχει όρια. Δε διστάζουν ακόμα και να ρισκάρουν ανθρώπινες ζωές προκειμένου να υπερασπιστούν την κερδοφορία τους. Η ενέργεια της ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα στον 90χρονο ηλικιωμένο διακόπτοντας εν γνώσει της τη λειτουργία συσκευής οξυγόνου του είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα του τι σημαίνει το ξεπούλημα της ΔΕΗ και η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Η αποφασιστική παρέμβαση του ΠΑΜΕ τους χάλασε τα σχέδια. Απαιτούμε η ΔΕΗ και η ΔΕΥΑΠ να μην κόψουν την παροχή σε καμιά ανήμπορη ή άνεργη οικογένεια. Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου