Ο Πρόεδρος του ΕΚ Σουβαλιώτης φτιάχνει τώρα και διασπαστικά σωματεία για λογαρισμό της εργοδοσίας.

9.3.11
Ο πρόεδρος του «εργατικού» κέντρου της Πάτρας και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Σουβαλιώτης μπήκε μπροστά για να φτιάξει διασπαστικό-εργοδοτικό σωματείο για λογαριασμό της εταιρείας “solar cells”.
Η συγκεκριμένη εταιρεία έκανε το προηγούμενο διάστημα απολύσεις πρωτοπόρων εργατών γιατί πρωτοστάτησαν στην ίδρυση σωματείου των εργαζομένων καθώς και στην οργάνωση στο κλαδικό Συνδικάτου Μετάλλου.
Οι εργάτες μαζί με το ΠΑΜΕ οργάνωσαν μια πετυχημένη απεργία με στόχο την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων.
Η εργοδοσία θορυβημένη έβαλε μπρος μερικά από τα τσιράκια της για να φτιάξει δεύτερο, εργοδοτικό, διασπαστικό σωματείο.
Οι προσπάθειες της έπεσαν στο κενό καθώς δεν μπορούσαν να συγκεντρώσουν ούτε τις 21 υπογραφές.
Αυτός που ανέλαβε να βοηθήσει την εργοδοσία να φτιάξει εργοδοτικό σωματείο, ήταν ο Πρόεδρος του «Εργατικού» κέντρου Πάτρας Σουβαλιώτης, ο οποίος περιόδευσε μέσα στην παραγωγή κι έλεγε στους εργάτες να γραφτούν στο εργοδοτικό σωματείο γιατί «το σωματείο που έφτιαξαν οι εργάτες είναι του ΠΑΜΕ και θα κλείσει το εργοστάσιο». Τα ίδια ακριβώς έλεγε και η εργοδοσία.
Αυτό είναι το άθλιο εργοδοτικό πρόσωπο της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο ΕΚ Πάτρας. Η τρόικα Σουβαλιώτη-Μαρμούτα-Καραγεωργόπουλου τα έχει δώσει όλα στο κεφάλαιο.
Ο ένας (ο Πρόεδρος Σουβαλιώτης) φτιάχνει εργοδοτικά σωματεία όταν δυσκολεύεται το κεφάλαιο να τρομοκρατήσει τους εργάτες και υπογράφει μνημόνια συνεργασίας με τους βιομήχανους της Δυτικής Ελλάδας.
Ο αντιπρόεδρος Μαρμούτας υπογράφει συμβάσεις μείωσης μισθών στην ΕΛΠΑΚ και καλύπτει την εργοδοτική τρομοκρατία.
Κι ο τρίτος της ΓΣΕΕ, ο Καραγεωργόπουλος συμμετείχε σε «διαβουλεύσεις» την ώρα που η εργοδοσία στο καζίνο ετοίμαζε μπαράζ απολύσεων.
Το «έργο τους» θα το ζήλευαν κι οι διορισμένοι εργατοπατέρες της χούντας.
Άξιος ο μισθός τους!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου