ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ

9.3.11
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ Ν. ΑΧΑΪΑΣ "Η ΕΝΟΤΗΤΑ"


Η επίθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στο σύνολο των δικαιωμάτων του λαού μας έχει ενταθεί και αυτή την περίοδο περνάει σε νέα φάση με στόχο να τσακίσει ότι έχει μείνει από τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα στις εργασιακές σχέσεις στις συντάξεις‚ την Παιδεία‚ την υγεία και την λαϊκή περιουσία. Αυτή την πολιτική προσπαθεί να εφαρμόσει και η Δημοτική Αρχή με την πρόθεση της να απολύσει 200 συμβασιούχους που δουλεύουν στους οργανισμούς και τις υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων. Ο κ. Δημαράς και οι όμοιοί του που προηγήθηκαν είναι μέρος του προβλήματος, μαζί με τις κυβερνήσεις τους, έφτασαν τον πατραϊκό λαό στα σημερινά αδιέξοδα. Θέλουν τους εργαζόμενους απασχολήσιμους, μοιράζουν την ανεργία σε πολλούς συμβασιούχους, εκ περιτροπής να δουλεύουν, εκ περιτροπής να έχουν ζωή, τους θέλουν όμηρους Η ενέργεια αυτή είναι συνέχεια της αρνητικής απόφασης του Αρείου Πάγου για τους συμβασιούχους αλλά και εφαρμογή του αντιλαϊκού «Καλλικράτη» που υπερασπιστές του οποίου είναι η δημοτική αρχή αλλά και η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ στο σύλλογο των δημοτικών υπαλλήλων όπως άλλωστε δήλωσε και η πρόεδρός του κ.Κυριακοπούλου στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου.
Σήμερα στο δρόμο του αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα και την πληρωμή των δεδουλευμένων, έχουν μπει χιλιάδες εργαζόμενοι στους ΟΤΑ σε ολόκληρη τη χώρα που βρίσκονται ένα βήμα πριν την οριστική ανεργία. Αυτοί οι συμβασιούχοι δεν πρέπει να απογοητευτούν. Αντίθετα τώρα όλοι να δυναμώσουμε την πάλη για το δικαίωμα στη εργασία για όλους, τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων τώρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης καθώς και των δημοτικών και περιφερειακών διοικήσεων να μονιμοποιήσουν τους συμβασιούχους καθώς και να διασφαλίσουν τα χρήματα για την πληρωμή τους.
Γιατί το δικαίωμα στην μόνιμη και με πλήρη δικαιώματα εργασία δεν μπορεί να είναι αντικείμενο συναλλαγής ούτε να μπαίνει στον Προκρούστη των νομικών και νομικίστικων προσκομμάτων και των λεγόμενων «πάγιων και διαρκών αναγκών» με τα κριτήρια της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Το ασφαλές κριτήριο είναι η ανάγκη του εργαζομένου να έχει δουλειά και οι αυξημένες λαϊκές ανάγκες και με βάση αυτό, η έμπρακτη εφαρμογή του δικαιώματος στην σταθερή μόνιμη και με πλήρη δικαιώματα εργασία για όλους.
Το Συνδικάτο μας καλεί όλους τους συμβασιούχους να υψώσουν ανάστημα, να απελευθερωθούν από το φόβο και τη μοιρολατρία, να ξεθαρρέψουν και να πιστέψουν στη δύναμή τους. Να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Καλούμε τους συμβασιούχους να οργανωθούν στο κλαδικό συνδικάτο των εργαζομένων στους ΟΤΑ ώστε από καλύτερη θέση να παλέψουν για το δικαίωμα στην μόνιμη και με πλήρη δικαιώματα εργασία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου