4.3.11
Με 100% συμμετοχή των εργαζομένων ολοκληρώθηκε 24ωρη απεργία στη «Solar Cell».

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στην εταιρεία φωτοβολταϊκών «Solar Cell» στην Πάτρα (Βιομηχανική Περιοχή) που οργάνωσε το Συνδικάτο Μετάλλου και η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ, με βασικό αίτημα την άμεση επαναπρόσληψη 5 εργαζομένων, εκ των οποίων ο ένας είναι συνδικαλιστής που πρωτοστάτησε στην οργάνωση των εργαζομένων στο κλαδικό συνδικάτο και στη δημιουργία σωματειακής επιτροπής. Η εταιρία δεσμεύτηκε γραπτώς απέναντι στο Συνδικάτο μετάλλου ότι «θα επανεξετάσει την στάση της».
Οι εργαζόμενοι πήραν μαζικά μέρος στην απεργία. Αψήφησαν την εργοδοτική τρομοκρατία, τις απειλές και τις πιέσεις. Κανένας δεν ενέδωσε στις πιέσεις να γίνει απεργοσπάστης.
Συντάχθηκαν πλήρως με το ταξικό κλαδικό συνδικάτο τους κι έστειλαν με σαφήνεια το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω μέχρι και την επαναπρόσληψη των συναδέλφων.
Στην εταιρεία εργάζονται πάνω από 200 εργαζόμενοι, νέοι σε ηλικία, οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα βίωναν τις συνθήκες ενός εργασιακού γκέτο. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τις ανοιχτές απειλές μέσα στην παραγωγή ότι «όποιος μιλήσει με το ΠΑΜΕ, θα ‘χει την τύχη των απολυμένων» ή ενέργειες όπως του διευθυντή ο οποίος ανάγκασε εργάτες της επιχείρησης να μαζέψουν τις ελιές στο εξοχικό του, λες κι οι εργαζόμενοι είναι σκλάβοι. Παράλληλα υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για τις συνθήκες ασφαλείας μέσα στο εργοστάσιο καθώς οι ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας είναι σημαντικές, με συνέπεια να μπαίνει σε κίνδυνο καθημερινά η υγεία των εργαζομένων.
Η απεργιακή φρουρά
που στήθηκε από τις 5 το πρωί με τη συμμετοχή πλήθους εργαζομένων από εργάτες της Βιομηχανικής Περιοχής, από ταξικά συνδικάτα, την ΠΑΣΕΒΕ, φτωχούς αγρότες που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ και φοιτητές από το ΜΑΣ, απέκρουσε όλους τους τρομοκρατικούς ελιγμούς της εργοδοσίας και παρέμεινε στο χώρο καθ' όλη τη διάρκεια της απεργίας μέχρι τη νύχτα, παρά τη συνεχή και καταρρακτώδη βροχή.
Τα στελέχη του ΠΑΜΕ και του Συνδικάτου Μετάλλου Πάτρας διαμήνυσαν στην εργοδοσία πως αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της και δεν επαναπροσλάβει τους απολυμένους μέχρι την επόμενη βδομάδα, θα επανέλθουν με κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου