ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ

2.3.11
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ
Σολωμού 65 Αθήνα τκ 104-32 τηλ. 210-5244901 φαξ 210 5236838

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου καταγγέλλει και καταδικάζει την απεργοσπασία που οργάνωσε η εργοδοσία της EL-PACK με τη συνενοχή του επιχειρησιακού σωματείου που πρόεδρος του είναι το μέλος της διοίκησης της ομοσπονδίας και αντιπρόεδρος του Εργατικού κέντρου Πάτρας Δ. Μαρμούτας.
Οι δικαιολογίες που προβάλλει ότι ήταν το προσωπικό ασφαλείας και κάποιοι προϊστάμενοι δεν έχουν καμία βάση από τη στιγμή που δούλευαν οι παραγωγικές μηχανές και στο χώρο του εργοστασίου ήταν πάνω από 20 εργαζόμενοι.
Η επίθεση και οι χαρακτηρισμοί έως και την προβοκάτσια που εξαπέλυσε ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής στην απεργιακή φρουρά, στα στελέχη του ΠΑΜΕ και το βουλευτή του ΚΚΕ, δείχνει τη σαπίλα του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού, αποκαλύπτει ότι είναι αδίστακτοι στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εργοδοσίας.
Οι μάσκες πέφτουν για ακόμα μία φορά. Αποκαλύπτεται πλήρως πόσο υποκριτικό και ψεύτικο είναι από τη μία το κάλεσμα στην απεργία και από την άλλη η ενθάρρυνση και η συνενοχή στην απεργοσπασία.
Η διοίκηση της Ομοσπονδίας καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, τα σωματεία, να καταδικάσουν τέτοιες πρακτικές που ζημιώνουν τα συμφέροντα των εργαζομένων και εξυπηρετούν την εργοδοσία και τα συμφέροντά της.
Να γυρίσετε την πλάτη και να εγκαταλέιψεται τον κυβερνητικό κι εργοδοτικό συνδικαλισμό.
Να καταδικάσετε την πολιτική της κυβέρνησης κι όλου του μαύρου μετώπου που τη στηρίζει, που τσακίζει τα δικαιώματα μας και κάνει τη ζωή της εργατικής οικογένειας κόλαση.
Καλούμε ιδιαίτερα τους εργαζόμενους της EL-PACK να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τη δράση του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού στο χώρο που υπέγραψε για δύο συνεχόμενα χρόνια μείωση μισθών για το 2009-2010. Αυτό σημαίνουν οι μηδενικές αυξήσεις.
Σας καλούμε ενωμένοι, αγωνιστικά να μην υποταχθούμε στις επιδιώξεις της εργοδοσίας, να παλέψουμε αποφασιστικά για ατ δικαιώματά μας, να συμπορευτούμε με την Ομοσπονδία, τις ταξικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ.
Αγωνιστικά. Η διοίκηση 1/3/2011

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου