ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑΘΙΑ...ΚΟΡΟΪΔΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

7.3.11
ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑΘΙΑ...ΚΟΡΟΪΔΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΜΑΡΤΗ
4:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ-ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
«ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ» ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΦΙΝΙΑ...ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΜΑΣ
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ

Η κυβέρνηση συνεχίζει το σίριαλ της κοροϊδίας με τα «αγροτικά καλάθια» ανά Περιφέρεια. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ετοιμάζει πρωτοβουλία «διαβούλευσης» στην Πάτρα, την Τετάρτη 9 Μάρτη. Στόχος της κυβέρνησης με αυτές τις πρωτοβουλίες, είναι η απόσπαση της συναίνεσης των αγροτών και η πιο γρήγορη εφαρμογή των αντιαγροτικών μέτρων της νέας ΚΑΠ.
Την ώρα που μας «πουλούν» φθηνά τις πρωτοβουλίες «διαλόγου», δεκάδες συνάδελφοι μας καλούνται σε νέες δίκες και ανακρίσεις για τις περσινές αγροτικές κινητοποιήσεις. Προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν, αλλά δε θα τους περάσει!
Όμως, τα «αγροτικά καλάθια» ανά Περιφέρεια που λανσάρει η κυβέρνηση δεν αποτελούν τη λύση για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι. Όσο ακολουθείται η πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, της ΚΑΠ, του ΔΝΤ και του μνημονίου, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι θα οδηγούνται στη φτώχεια, στο ξεκλήρισμα και την ανεργία.
Η πολιτική τους έχει οδηγήσει την εγχώρια παραγωγή σε συρρίκνωση και τις τιμές παραγωγού στα αγροτικά προϊόντα σε εξευτελιστικά επίπεδα. Από την άλλη, το κόστος παραγωγής αυξήθηκε ακόμα περισσότερο και σ' αυτό συνέβαλε και η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης που αύξησε το συντελεστή του ΦΠΑ, τον ειδικό φόρο στα καύσιμα, το αγροτικό ρεύμα κ.ά. Όσο δε λαμβάνονται μέτρα για τιμές επιβίωσης στους αγροτοκτηνοτρόφους, για μείωση του κόστους παραγωγής, για προστασία της εγχώριας παραγωγής από τις αθρόες εισαγωγές, κανένα «αγροτικό καλάθι» ανά Περιφέρεια δεν πρόκειται να δώσει ούτε την ελπίδα, ούτε τη λύση. Ούτε, επίσης, θα δώσουν τη λύση τα παρατηρητήρια τιμών και τα δημοπρατήρια. Πόσο παραπάνω θα πάει η τιμή στο λάδι, στα πορτοκάλια, στο κρασί, στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα;
Τα επιτραπέζια πορτοκάλια πουλιούνται κάτω από 10 λεπτά το κιλό. Αν υπήρχαν τώρα περιφερειακά καλάθια και δημοπρατήρια θα πουλιόταν σε καλύτερη τιμή; Οι νόμοι της ελεύθερης αγοράς και της κερδοσκοπίας δε σηκώνουν αυταπάτες. Είναι ανελέητοι και ποδοπατάνε τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους και τα λαϊκά στρώματα.
Αυτή την πολιτική στηρίζουν η ΝΔ και το ΛΑΟΣ. Άλλωστε η κυβέρνηση της ΝΔ έχτιζε τον «τάφο» που λέγεται νέα ΚΑΠ, για να έρθει στη συνέχεια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να ρίξει την «ταφόπλακα». Οι θέσεις τους δε διαφέρουν. Εκφράζουν τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών και των μεγαλοεμπόρων.
Σε αυτή τη γραμμή κινείται και ο περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ, Α. Κατσιφάρας, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης και της περιφερειακής κρατικής διοίκησης. Η αλλαγή «πρότυπου ανάπτυξης» που επικαλείται, δεν είναι τίποτα άλλο από την εφαρμογή της ΚΑΠ με την συγκέντρωση της αγοράς και της παραγωγής σε λίγους καπιταλιστές, με το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών. Γιατί δε θέλουν να σταματήσουν την εκμετάλλευση των αγροτών από τις τράπεζες και τις πολυεθνικές, ούτε προωθούν την παραγωγή φτηνών αγροτικών προϊόντων για να τρέφεται ο λαός.
Η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ υπηρετεί τα κέρδη των λίγων.Σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, η πολιτική της κυβέρνησης και η εφαρμογή της ΚΑΠ, καταστρέφει τους μικρομεσαίους αγρότες, την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι αγοράζουν πανάκριβα τα αγροτικά προϊόντα. Μόνοι κερδισμένοι είναι οι τράπεζες, οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι και οι μεγαλοαγρότες.
Να σταματήσουν τώρα τα αγροτοδικεία και οι διώξεις αγωνιστών αγροτών!
Παλεύουμε για να ζούμε με αξιοπρέπεια στα χωριά μας, εμείς και τα παιδιά μας!
Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας!
Τέρμα πια η κοροϊδία! Να εγκαταλείψουμε οριστικά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τους αγροτοσυνδικαλιστές και τους δημάρχους τους. Φτιάχνουμε κοινό μέτωπο αγώνα εργατών - αγροτών - αυτοαπασχολουμένων, ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΛΕΙΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ-ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΧΑΪΑΣ ΤΗΣ Π.Α.ΣΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου