Παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφέρεια

10.2.11


Παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας, της Γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ, της επιτροπής αγώνα Συνταξιούχων, και των γραμματειών Πάτρας της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ. Στη παράσταση διαμαρτυρίας κατατέθηκε υπόμνημα στον αντιπερειφερειάρχη που αφορά το νομοσχέδιο για την υγεία, που κατατέθηκε στη βουλή και μετατρέπει την υγεία σε προνόμιο για λίγους και πεδίο κερδοσκοπίας, ενώ τέθηκε το ζήτημα με το ιδιωτικό νοσοκομείο του ΟΛΥΜΠΙΟΝ που ενώ, με τη στήριξη της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, έχει θησαυρίσει τα τελευταία χρόνια αξιοποιώντας τα κενά στη Δημόσια Υγεία και την υπολειτουργία του νοσοκομείου του Αγ. Ανδρέα, προχωράει σε μειώσεις μισθών 19% στους εργαζόμενους, τρομοκρατώντας τους.


Ακολουθεί το υπόμνημα που κατατέθηκε:


ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ- ΠΡΟΝΟΙΑΣ Ν. ΑΧΑΙΑΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΤΡΑΣ ΠΑΜΕ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΔΗΠΑΚ ΓΙΑΤΡΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
ΠΑΣΥ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ


Προς τον κ. Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας


Όλοι εμείς, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα στη Περιφέρεια, απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο για την υγεία, που κατατέθηκε στη βουλή, γιατί μετατρέπει την υγεία σε προνόμιο για λίγους και πεδίο κερδοσκοπίας.
Απαιτούμε να καταργηθούν κάθε είδους πληρωμές των ασθενών( το εισιτήριο των 5€ στα εξωτερικά ιατρεία στα δημόσια νοσοκομεία και στα Κέντρα υγείας, η συμμετοχή των ασφαλισμένων στη φαρμακευτική δαπάνη, οι πληρωμές για εξετάσεις και επισκέψεις στους γιατρούς, οι εισφορές στο κλάδο υγείας των εργαζομένων των αυτοαπασχολουμένων, των συνταξιούχων, των αγροτών κλπ).
Δεν επιτρέπουμε να συγχωνευτούν και να καταργηθούν τα πολυατρεία του ΙΚΑ και πιθανά νοσοκομεία π.χ. Άγ. Ανδρέας. Δεν επιτρέπουμε να συρρικνωθούν οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας, επειδή η κυβέρνηση θέλει να μειώσει τις κρατικές δαπάνες για να εξασφαλίσει την παραπέρα αύξηση των κερδών των τραπεζιτών και των επιχειρηματιών. Για να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.
Δεν επιτρέπουμε να καταργηθούν οι υπηρεσίες υγείας του ΙΚΑ και να μετατραπούν σε επιχειρήσεις του νέου οργανισμού που σχεδιάζεται, του ΕΟΠΥ και να βρεθούμε με βάσει το νέο κανονισμό παροχών, που ετοιμάζεται να έχουμε λιγότερες υπηρεσίες ακόμα και από αυτές που μέχρι σήμερα κάλυπταν τα ταμεία και ακόμα περισσότερες να είναι αυτές, που θα πληρώνουμε από τη τσέπη μας. Το έχουμε ξαναζήσει το ίδιο έργο. Καμιά εξίσωση παροχών δεν έγινε μέχρι σήμερα προς τα πάνω. Όλες εξισώνονται προς τα κάτω! Το έχουμε ξαναζήσει αυτό το έργο, αλλά δεν είμαστε θεατές.
Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι, τα λαϊκά στρώματα, είμαστε εμείς που παράγουμε το πλούτο της χώρας και για αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα μας να έχουμε δωρεάν σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και παροχές με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, να τις λειτουργεί και να τις χρηματοδοτεί. Δεν θυσιάζουμε τα δικαιώματά μας γιατί δεν φέρνουμε καμιά απολύτως ευθύνη για τα εργοδοτικά ατυχήματα, για τις ασθένειες, για την ανεργία, την εισφοροδιαφυγή και εισφοροκλοπή των εργοδοτών, την καταλήστευση του ΙΚΑ από το κράτος και τους εργοδότες. Δεν φταίμε εμείς για τα κρατικά ελλείμματα και το κρατικό χρέος. Αυτοί, που φταίνε, είναι αυτοί που κερδίζουν. Αυτοί και να πληρώσουν.
Δεν ανεχόμαστε να χρωστάνε αρκετά ταμεία, για μήνες να πληρώσουν τους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς και φαρμακοποιούς, που αναγκάζονται να δανείζονται από τις τράπεζες αρκετοί φαρμακοποιοί, επειδή το κράτος, υποχρηματοδοτεί τα ταμεία, και την ίδια στιγμή να εξασφαλίζει δις € στους φαρμακοβιομήχανους , στους κάθε λογής επιχειρηματίες της υγείας, που δεν διστάζουν, μπροστά στο κέρδος τους, όποτε θέλουν να μην προμηθεύουν με φάρμακα τα νοσοκομεία ή να τα πουλάνε στο εξωτερικό, γιατί εκεί εξασφαλίζουν κερδίζουν περισσότερα κέρδη.
Τα νοσοκομεία και τα πολυατρεία του ΙΚΑ και όλων των ταμείων, τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας να ενισχυθούν με προσωπικό, μόνιμο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι, γιατροί, με ελαστικές σχέσεις εργασίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να χρηματοδοτηθούν επαρκώς από τον κρατικό προϋπολογισμό και την εργοδοσία. Να ενισχυθούν με σύγχρονο εξοπλισμό. Να παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε όλους, να λειτουργούν με αποκλειστική ευθύνη του κράτους με προοπτική να ενταχθούν στα Κέντρα Υγείας που πρέπει αναπτυχθούν από το κράτος στα πλαίσια του αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας.
Δεν δεχόμαστε να δανειζόμαστε από τις τράπεζες και να πληρώνουμε με πιστωτικές κάρτες τα νοσοκομεία, όπως προβλέπεται από το νομοσχέδιο, για να θησαυρίζουν οι τραπεζίτες. Είναι αίσχος! Είτε θέλει είτε δεν θέλει η κυβέρνηση, τις πόρτες των νοσοκομείων με τους αγώνες μας θα τις κρατήσουμε ανοικτές, για κάθε εργαζόμενο, για κάθε άνεργο, για κάθε μετανάστη, για κάθε νέο, για κάθε γυναίκα, για κάθε αγρότη και ανασφάλιστο, που έχει ανάγκη.
Δεν δεχόμαστε το αίσχος να γίνονται κρατήσεις για την περίθαλψη στους συνταξιούχους, όταν μια ζωή ολόκληρη πλήρωναν και ξαναπλήρωναν εισφορές, φόρους, τους λήστευαν οι εργοδότες και τώρα με το νέο νομοσχέδιο, αυξάνονται οι κρατήσεις για τους συνταξιούχους του δημοσίου και σε άλλα ταμεία. Τώρα να καταργηθούν οι εισφορές των συνταξιούχων.
Κράτος και επιχειρηματίες επιδιώκουν να ενισχυθεί συνολικά η επιχειρηματική δράση στην υγεία - πρόνοια. Αυτό επιχειρεί και το νέο πολυνομοσχέδιο «σκούπα» για την υγεία. Δημόσια νοσοκομεία – επιχειρήσεις που θα πουλάνε υπηρεσίες στους ασθενείς – πελάτες. Μειώνουν δραστικά τις κρατικές και εργοδοτικές δαπάνες στην υγεία και στην ασφάλιση, για να εξασφαλίσουν επιπλέον χρηματοδότηση και παντός είδους κίνητρα στους επιχειρηματίες, υποθηκεύοντας τις λαϊκές ανάγκες, μετατρέποντας τις υπηρεσίες υγείας σε είδος πολυτελείας. Σ’ αυτό το στόχο υποτάσσεται και η μετατροπή συνολικά των υγειονομικών σε «φτηνούς» εργαζόμενους, με χαμηλούς μισθούς, με ελαστικές σχέσεις εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και τους ασθενείς σε πελάτες.
Είναι ψέμα ότι η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση οφείλεται «στη διαφθορά και στη σπατάλη». Αυτά είναι τα αποτελέσματα και όχι η αιτία του προβλήματος. Η αιτία βρίσκεται στο χρεοκοπημένο και διεφθαρμένο καπιταλιστικό σύστημα, που μια χούφτα πλουτοκρατών ιδιοποιείται το πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι, χρησιμοποιούν την υγεία του λαού για πεδίο επιχειρηματικής δράσης. Στο σύστημα αυτό που παράγει αμύθητο πλούτο στους λίγους και φτώχια, ανεργία και εξαθλίωση στους πολλούς. Στο σύστημα που το κριτήριο για τη λειτουργία, την ανάπτυξη υπηρεσιών υγείας δεν είναι οι πραγματικές ανάγκες αλλά το κέρδος. Πιο συγκεκριμένα:
Η δημιουργία του ΕΟΠΥ είναι το εργαλείο για την εξίσωση των ήδη υποβαθμισμένων παροχών υγείας προς τα κάτω στο επίπεδο του «βασικού πακέτου» παροχών, προνοιακού χαρακτήρα για τα ταμεία που οι κλάδοι υγείας μαζί με τις υπηρεσίες τους εντάσσονται στο ΕΟΠΥ (ΙΚΑ,ΟΑΕΕ,ΟΓΑ,ΝΑΤ,ΟΠΑΔ), στο όνομα πάντα του νοικοκυρέματος, της βιωσιμότητα των ταμείων, της αποτελεσματικότητας κλπ.
Δεν διασφαλίζονται τα δικαιώματα των γιατρών και των υγειονομικών του ΙΚΑ που εντάσσονται στα δημόσια νοσοκομεία και στον ΕΟΠΥ. Των ασφαλισμένων. Επιβάλλονται νέα χαράτσια μέσω νοσηλίων στα ασφαλιστικά ταμεία για τα άτομα με νοητική υστέρηση, Παράλληλα χτυπιόνται και μία σειρά αυτοαπασχολούμενοι γιατροί που παρείχαν μέσω απαράδεκτων συμβάσεων ιατρικές υπηρεσίες σε ασφαλισμένους των ταμείων.
Με κάθε τρόπο ενισχύεται και διευκολύνεται το κεφάλαιο: Διείσδυση των τραπεζών στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και υποθήκευση της υγείας των λαϊκών στρωμάτων σε αυτές (π.χ. καθιέρωση των δημοσίων υπηρεσιών σε πελάτες των τραπεζών καθώς θα μπορούν να δανείζονται για να πληρώσουν τους προμηθευτές, δυνατότητα εκχώρησης της διαχείρισης των προμηθειών και υπηρεσιών των δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιωτική εταιρεία, εκχώρηση του συνόλου σχεδόν των υπηρεσιών των δημόσιων νοσοκομείων στους εργολάβους. Άρση των όποιων νομοθετικών εμποδίων υπήρχαν για την επέκταση, αλλαγή χρήσης και μονοπώληση των ιδιωτικών κλινικών, ενίσχυση των ασφαλιστικών εταιρειών κ.α.)
Το κράτος εγκαταλείπει τη χρηματοδότηση και των υπηρεσιών για τα ΑΜΕΑ, στο όνομα του «υψηλού κόστους» και προβλέπεται η είσπραξη νοσηλίου – τροφείου από τα ασφαλιστικά ταμεία για την ενίσχυση της λειτουργίας των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για Άτομα με Αναπηρίες (ΣΥEΑΜΕΑ). Μ' άλλα λόγια μεγαλώνουν τα χαράτσια στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ εκείνοι που θα χάσουν την ασφαλιστική κάλυψη θα βρεθούν στο δρόμο ή θα υποχρεωθούν σε άμεσες πληρωμές.
Η ένταξη στο δημόσιο των νοσοκομείων του ΙΚΑ αποβλέπει στην ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας τους, εντάσσεται στη λογική του «νοικοκυρέματος» των υπηρεσιών υγείας που προβλέπει κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών και όχι βελτίωσή και ανάπτυξή τους. Οι σχέσεις εργασίας των γιατρών και των άλλων εργαζόμενων δεν μπορούν να θεωρούνται διασφαλισμένες.
Οι ρυθμίσεις για το φάρμακο, ομολογείται με κυνικό τρόπο ότι εντάσσονται «στο πλαίσιο των μέτρων για τη ακόμη μεγαλύτερη μείωση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης κατά 2 δισ. ευρώ επιπλέον της μείωσης που επιτεύχθηκε το 2010 (1 δις)»! Έτσι, ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι θα υποστούν και άλλες φαρμακερές περικοπές και πληρωμές για φάρμακα, ενώ οι φαρμακοβιομήχανοι, οι πολυεθνικές και οι χονδρέμποροι θα συνεχίζουν να θησαυρίζουν, αλλά και να απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις και να εκμεταλλεύονται με ακόμα επαχθέστερους όρους τους εργαζόμενους σε αυτές. Το νομοσχέδιο βάζει τις βάσεις για την μονοπώληση του λιανικού εμπορίου φαρμάκου, προωθώντας τόσο την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακοποιών όσο και διαμορφώνοντας τις βάσεις για σύναψη συμβάσεων των ασφαλιστικών ταμείων με αλυσίδες φαρμακείων – πολυκαταστήματα με το επιχείρημα της επίτευξης «καλύτερων τιμών». Υπάρχει όμως εμπειρία από τους εργαζόμενους. Όπου συντελέστηκε μονοπώληση ενός κλάδου, όπου κυριάρχησαν οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς, δεν υπήρξε ούτε βελτίωση των υπηρεσιών ούτε μείωση των τιμών για το λαϊκά στρώματα, αλλά το αντίθετο. Οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν ακριβότερα για υποβαθμισμένες υπηρεσίες και φάρμακα, δεν διασφαλίζεται το δικαίωμά τους σε δωρεάν ασφαλές και αποτελεσματικό φάρμακο. Τα δικαιώματα των εργαζομένων στην υγεία θα υποτάσσονται ακόμη περισσότερο στην κερδοφορία των μονοπωλίων.
Ανατρέπονται παραπέρα οι εργασιακές σχέσεις των υγειονομικών καθώς κυριαρχούν οι προσλήψεις επικουρικού ιατρικού και λοιπού προσωπικού, όχι μόνο στα δημόσια νοσοκομεία αλλά και στις δομές πρόνοιας. Παράλληλα στην πράξη προωθείται η επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας όπως με την μορφή των συμβάσεων έργου με δελτίο παροχής υπηρεσιών ή των συμβάσεων με εργολάβους. Ενισχύεται η λογική του εθελοντισμού, δηλαδή της απλήρωτη εργασίας.
Συστήνονται διευθύνσεις και τμήματα στο υπουργείο υγείας δήθεν για τη προστασία της δημόσιας υγείας, την προώθηση της άθλησης και της καλής διατροφής που μόνο ως υποκρισία και πρόκληση μπορούν να ληφθούν, αφού την ίδια ώρα η ίδια πολιτική καταδικάζει μαζικά τα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια, ανεργία, την εξουθενωτική εργασία, την εμπορευματοποίηση της υγείας, της άθλησης, κλπ με στόχο τη διασφάλιση των κερδών των μονοπωλίων.
Αναδεικνύεται ξεκάθαρα πως η λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών υγείας- πρόνοιας με γνώμονα το κέρδος, οδηγεί ταυτόχρονα και στην υποβάθμιση και παραπέρα εμπορευματοποίηση υπηρεσιών υγείας αλλά και στην επιδείνωση των όρων και σχέσεων εργασίας των γιατρών και γενικότερα όλων των υγειονομικών.
Απορρίπτουμε το σχέδιο νόμου στο σύνολό του, αφού αποτελεί συνέχεια της πολιτικής που κάνει την υγεία προνόμιο για λίγους και αντικείμενο κερδοφορίας, υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων που δραστηριοποιούνται στο χώρο. Υποθηκεύει το επίπεδο υγείας των λαϊκών στρωμάτων, των συνταξιούχων, επιδεινώνει τούς όρους και τις συνθήκες εργασίας της μεγάλης πλειοψηφίας γιατρών και υγειονομικών.
Δεν δεχόμαστε οι υγειονομικοί να ασκούμε την ιατρική, τη νοσηλεία των ασθενών με κριτήριο το «κόστος», την επιχειρηματική ολοήμερη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, την περικοπή κρατικών και εργοδοτικών δαπανών, «τα ελάχιστα πακέτα παροχών», τη συμμετοχή των ασθενών στις πληρωμές για φάρμακα, για εξετάσεις και θεραπείες, για τα τακτικά ραντεβού και τα επείγοντα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Να αποσυρθεί τώρα το αντιλαϊκό νομοσχέδιο για την υγεία.
Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία, σύγχρονες και δωρεάν παροχές υγείας για όλο το λαό αποκλειστικά από το κράτος.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν, ενιαίο και καθολικό Σύστημα υγείας και πρόνοιας, με πλήρη χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Ανάπτυξη κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και δωρεάν διάθεσης των φαρμάκων με αποκλειστικά επιστημονικά κριτήρια. Το πρωτοβάθμιο επίπεδο υγείας να λειτουργεί με πυρήνα το δημόσιο Κέντρο Υγείας, τα παραρτήματά του και τις κινητές μονάδες του. Να αναπτύσσεται σε κάθε χωριό, πόλη και Δήμο, με κριτήρια πληθυσμιακά, γεωγραφικά, επιδημιολογικά κ.ά., σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες.
Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων των ανασφάλιστων και των οικογενειών τους, με έκδοση και θεώρηση των βιβλιαρίων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Τις δαπάνες να αναλάβει το κράτος.
Πρόσληψη φαρμακοποιών για τη στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας (Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας) με μόνιμη, πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.
Κατάργηση των χονδρεμπόρων και μεγαλοεισαγωγέων φαρμάκων. Απ’ ευθείας προμήθεια και εισαγωγή από το κράτος.
Κατάργηση της πατέντας στο φάρμακο.
Άμεση καταβολή των υποχρεώσεων των ασφαλιστικών ταμείων με επαρκή κρατική χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό, χωρίς καμιά επιβάρυνση των εργαζόμενων.
Κατάργηση των εφημεριών των εγκύων φαρμακοποιών, άδεια κύησης, τοκετού, λοχείας, όπως και στις εργαζόμενες, 2 μήνες πριν και 6 μήνες μετά τον τοκετό με κοινωνικά επιδόματα που να αντισταθμίζουν την απώλεια εισοδήματος που συνεπάγονται οι αυξημένες υποχρεώσεις τους σε αυτές τις περιόδους.
Να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στο κλάδο υγείας, κάθε είδους πληρωμή των ασθενών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων υγείας.
Κανένα δημόσιο νοσοκομείο, πολυατρείο, ή νοσοκομείο του ΙΚΑ ,ή άλλου ταμείου να μην κλείσει ή να συγχωνευτεί. Να λειτουργούν με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και να εξασφαλίζεται η χρηματοδότηση τους από το κρατικό προϋπολογισμό και την εργοδοσία. Να ενισχυθούν με προσωπικό, μόνιμο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι, γιατροί, με ελαστικές σχέσεις εργασίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να χρηματοδοτηθούν επαρκώς από τον κρατικό προϋπολογισμό και την εργοδοσία. Να ενισχυθούν με σύγχρονο εξοπλισμό. Να παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε όλους, να λειτουργούν με αποκλειστική ευθύνη του κράτους με προοπτική να ενταχθούν στα Κέντρα Υγείας που πρέπει αναπτυχθούν από το κράτος, στα πλαίσια του αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας.
Άμεσες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών κλπ για πλήρη κάλυψη των αναγκών. Κατάργηση ελαστικών σχέσεων εργασίας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων - επικουρικών στο ΙΚΑ, τα δημόσια νοσοκομεία κλπ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Όχι στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας, 5ήμερο 6ωρο και μία εφημερία το πολύ την εβδομάδα. Αυξήσεις στους μισθούς, 1700€, για τον νεοεισερχόμενο ειδικευόμενο και 1800€ για τον επιμελητή Β. 1400€ για όλους τους εργαζόμενους.
Να χαρακτηριστούν οι χώροι εργασίας ανθυγιεινοί και να ενταχθούν οι υγειονομικοί στα ΒΑΕ.
Μείωση της αναμονής για την ειδικότητα. Έως ότου μηδενιστεί, ο χρόνος αυτός να είναι συντάξιμος, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και επιδότηση στο 80% του βασικού μισθού.
Αποκλειστικά δημόσια, καθολική ασφάλιση. Χρηματοδότηση του κλάδου σύνταξης κατά 1/3 από τους αυτοαπασχολούμενους και 2/3 από το κράτος. Σύνταξη στα 60 και τα 55 χρόνια αντίστοιχα στους άντρες και τις γυναίκες. Κατάργηση των εισφορών στον κλάδο υγείας για όλους. Βιβλιάριο υγείας για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμιά πληρωμή και συμμετοχή για φάρμακα, εξετάσεις, νοσήλια.
Άμεση καταβολή των υποχρεώσεων των ασφαλιστικών ταμείων στους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς, φαρμακοποιούς με κρατική χρηματοδότηση χωρίς καμιά επιβάρυνση των εργαζόμενων.
Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 40.000 € και 5.000 € για κάθε παιδί.
Φορολόγηση των μεγαλοεπιχειρηματιών με 45%.


Πάτρα 10 Φλεβάρη 2011

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου