Χιλιάδες εργαζόμενοι-αυτοαπασχολούμενοι-φτωχοί αγρότες-γυναίκες-νέοι γέμισαν και πάλι την Πλατεία Γεωργίου

24.2.11


Χιλιάδες εργαζόμενοι-αυτοαπασχολούμενοι-φτωχοί αγρότες-γυναίκες-νέοι γέμισαν και πάλι την Πλατεία Γεωργίου, αποδεικνύοντας πως μεγάλο τμήμα του λαού της Πάτρας κάνει επιλογή και στέλνει με σαφήνεια το μήνυμα στην κυβέρνηση και τους εργατοπατέρες ότι θα κλιμακώσουμε με όλες τις μορφές την αντεπίθεση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά.
Πολλοί σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων και ΕΒΕ, πολλά σωματεία, για πρώτη φορά έπαιρναν μέρος στην συγκέντρωση που διοργάνωναν από κοινού το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ.
Από τα χαράματα, δυνάμεις των ταξικών συνδικάτων περιφρούρησαν την απεργία σε πάνω από 80 χώρους δουλειάς, ενώ από νωρίς δέσποζε στην πλατεία Γεωργίου το τεράστιο πανό που απαιτούσε μειώσεις τιμολογίων για ρεύμα και νερό.
Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή των εργαζομένων και των εμπόρων στην απεργία, ενώ πάλι γνωστά εργοδοτικά γκέτο-όπως η ΕΛΠΑΚ του απεργοσπάστη αντιπροέδρου του Εργατικού κέντρου Μαρμούτα-δούλευε κανονικά.
Η παρέμβαση της περιφρούρησης, το μεσημέρι, στο γκέτο ΕΛΠΑΚ-Μαρμούτα έσπασε στην πράξη την εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία, στέλνοντας μήνυμα σε όλους τους κεφαλαιοκράτες στη Βιομηχανική ζώνη (Φραγκοπαναγιώτη-Λιαρομάτη), ότι οι απεργιακές φρουρές δεν θα ανεχτούν ξανά αντίστοιχα φαινόμενα οργανωμένης απεργοσπασίας από εργοδότες κι εργατοπατέρες.
Οι απεργιακές φρουρές στην ΕΛΠΑΚ τσάκισαν στην πράξη την τρομοκρατία αφοπλίζοντας το δολοφονικό χέρι ενός απεργοσπάστη-οδηγού φορτηγού-καθοδηγημένου από τον προϊστάμενο της επιχείρησης, ο οποίος τον έβαλε να επιτεθεί με σίδερο στους εργαζόμενους που περιφρουρούσαν την απεργία. Κι αυτή η απόπειρα έπεσε στο κενό. Η απεργοσπασία στην ΕΛΠΑΚ έσπασε. Οι εργάτες συντάχθηκαν με τους απεργούς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου