Κινητοποίηση στη Φ.Ε.

1.2.11

Κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας έγινε σήμερα το πρωί από το ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ στον διευθυντή της Φοιτητικής Εστίας Πατρών κ. Αθανασόπουλο μετά την ενέργεια του να προχωρήσει στην περικοπή μισθού κατά 300 ευρώ σε εργαζόμενη, επειδή αρνήθηκε να εκτελέσει καθήκοντα άσχετα με την ειδικότητα της, αλλά και συνολικά για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην εστία, καθώς ήδη το εστιατόριο και η καθαριότητα της Εστίας έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτη, ενώ υπάρχει έλλειψη σε ειδικότητες που αφορούν τη λειτουργία των κτιρίων και την ασφάλεια των φοιτητών όπως υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι κτλ, καθώς αρκετοί έχουν συνταξιοδοτηθεί, χωρίς όμως να έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις σε προσωπικό. Προφανώς για να ανατεθούν αργότερα σε ιδιώτη μέσω εργολαβίας και να ολοκληρωθεί από την πίσω πόρτα η πλήρης ιδιωτικοποίηση της Εστίας.

Η κατάσταση αυτή οφείλεται στην χρόνια υποχρηματοδότηση της παιδείας και της φοιτητικής μέριμνας από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ με τις οδηγίες της Ε.Ε για ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης. Οι ενέργειες του διευθυντή της ΦΕΠ είναι εναρμονισμένες με τον νέο νόμο-πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ, το «μνημόνιο της Παιδείας» που μετατρέπει τα ιδρύματα σε ανώνυμες εταιρίες. Θέλουν την ανώτατη εκπαίδευση προσαρμοσμένη στις ανάγκες των μονοπωλίων, ενώ παράλληλα ετοιμάζουν το παραπέρα χτύπημα σίτισης-στέγασης-μετακίνησης και συρρικνώνουν τις υποδομές.

Ο κ. Αθανασόπουλος αφού υπέγραψε την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, στηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης του για τις εκατοντάδες απολύσεις- μετατάξεις, τις δραματικές μειώσεις μισθών, την κατάργηση των ΣΣΕ, των ωραρίων και των κανονισμών, την γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας, πιστός στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης του επιχειρεί με κάθε τρόπο να την εφαρμόσει και στη ΦΕΠ.

Καλούμε τους εργαζόμενους της ΦΕΠ να απειθαρχήσουν στην πολιτική της κυβέρνησης, να απομονώσουν τους εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και να απαντήσουν στην τρομοκρατία με οργανωμένη πάλη, δράση με το ΠΑΜΕ.

Να διεκδικήσουν από κοινου:

Πρόσληψη όλου του απαραίτητου τεχνικού προσωπικού (υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι κτλ), με μόνιμη και σταθερή εργασία.

Δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους τους φοιτητές σε σύγχρονες ασφαλείς εστίες.

Να δίνεται επίδομα 600 ευρώ το μήνα εφόσον οι εστίες δεν επαρκούν ή δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή τους.


ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ


Όλοι στην Παναχαϊκή σύσκεψη που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ το ΜΑΣ και η ΟΓΕ, την Τετάρτη 2 Φλεβάρη στις 7 το απόγευμα στον Παμικρασιατικό. Όλοι στην απεργία στις 23 Φλεβάρη και στη συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλ. Γεωργίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου