ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΙΟΔΙΑ

13.2.11
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΚΥΡΩΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΕ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Το ΠΑΜΕ στις 18 Φλεβάρη καλεί τους εργαζόμενους, , τους νέους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, σύσσωμες τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες να δώσουν μαζικό και αποφασιστικό παρών με τη συμμετοχή τους στο άνοιγμα των διοδίων και το μπλοκάρισμα των ακυρωτικών μηχανημάτων στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε όλη την Ελλάδα.
Η κυβέρνηση, έχοντας τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, επιχειρεί με την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό να ποινικοποιήσει και να καταστείλει τις λαϊκές κινητοποιήσεις που με την μορφή της οργανωμένης ανυπακοής διεκδικούν την κατάργηση των διοδίων, να σταματήσει η ληστεία μέσω των αυξήσεων στα εισιτήρια, και αλλού. Στην εκστρατεία αυτή εντάσσονται και οι μηνύσεις, με άθλιες κατηγορίες, σε βάρος ατόμων και φορέων που αντιδρούν στη ληστεία από εταιρίες που με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν στην κατοχή τους τα διόδια.
Η ληστεία του λαϊκού εισοδήματος, από τα όλο και περισσότερα πρόσθετα χαράτσια που καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, με αποφάσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πρέπει να τελειώσει.
Καμιά ανοχή στη ληστεία μέσω των διοδίων . Να καταργηθούν τώρα όλα!
Να μην τρομοκρατηθούμε, και αποφασιστικά να απαντήσουμε ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε την ποινικοποίηση του αγώνα μας.
Ο αγώνας μας μπορεί να έχει αποτελέσματα. Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, σε κοινό μέτωπο απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική. Ο δρόμος που υπηρετεί την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου μόνο δεινά φέρνει για το λαό.
Να δείξουμε εμπιστοσύνη στη δύναμή μας. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα χωρίς τους μεγάλους επιχειρηματίες. Αυτοί δε μπορούν να κερδίζουν χωρίς εμάς.
Έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε πανάκριβα. Είναι δικαίωμά μας και υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να έχουμε δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες και δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους. Η απάντηση που πρέπει να δοθεί είναι η πιο συνειδητή, μαζική και οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή που ως στόχο έχει να εμποδίσει και να ανατρέψει την πολιτική που θυσιάζει τα λαϊκά δικαιώματα για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.
Να μη πτωχεύσει ο λαός. Την κρίση και το χρέος να το πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται. Να φορολογηθεί τώρα με 45% το μεγάλο κεφάλαιο.
Να δυναμώσουμε τη λαϊκή πάλη και αντεπίθεση:
Να καταργηθούν όλα τα διόδια - Συγκοινωνίες υπέρ του λαού.
Όχι στη ληστεία και τα χαράτσια των αυξήσεων των εισιτηρίων
Έργα και υποδομές, που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.
Δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές και με δωρεάν χρονικές ζώνες για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους φοιτητές, τους μαθητές, συγκοινωνίες. Δημόσια έργα, λαϊκή περιουσία.
Κατάργηση όλων των διοδίων και όλοι οι οδηγοί να κυκλοφορούν ελεύθερα στους αυτοκινητόδρομους.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου