ΙΣΧΥΡΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

20.2.11

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΨΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

Συναδέλφισσα,συνάδελφε

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Βρισκόμαστε στο στόχαστρο Κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το νέο μισθολόγιο θα μειώσει τους μισθούς μας και θα τους συνδέσει με την «παραγωγικότητα – αξιολόγηση». Αυξάνουν τις ώρες εργασίας στις 40 από 37,5. Ετοιμάζουν νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα. Μας θέλουν φθηνούς εργαζόμενους, για να εξοικονομήσουν κρατικά κονδύλια για νέες επιδοτήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Μετατρέπουν τα δημόσια νοσοκομεία και τα ιατρεία του ΙΚΑ σε επιχειρήσεις που θα πουλάνε υπηρεσίες Υγείας σε ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία, με κριτήριο τα έσοδα και τα κέρδη. Δηλαδή, με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό να εξυπηρετούνται περισσότεροι ασθενείς – «πελάτες». Μειώνουν το προσωπικό μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις.

Με τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία – Πρόνοια, θα μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο οι ήδη τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υγειονομικά υλικά. Κλείνουν ήδη 59 περιφερειακές υπηρεσίες του ΙΚΑ και θα ακολουθήσει η συγχώνευση – κλείσιμο νοσοκομείων, όπως ήδη ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας.

Την ίδια στιγμή, που κυβέρνηση και Ε.Ε τσακίζουν τα λαϊκά δικαιώματα η Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου του Ρίου φροντίζει να διασφαλιστούν τα κέρδη των επιχειρηματιών και των τραπεζών.

Αναλαμβάνοντας εργολαβικά την ευθύνη της αποπληρωμής των δανείων που οφείλουν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες , στέλνουν τους εργαζόμενους σε δικηγορικό γραφείο, γνωστού στελέχους του ΠΑ.ΣΟ.Κ και επί σειρά ετών αντιδημάρχου της Πάτρας που είναι σχεδόν επί 30 χρόνια μισθωτός με παχυλή πάγια αντιμισθία στην Εθνική τράπεζα (!!!). Το γεγονός ότι σήμερα οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν ακόμη και τα σπίτια τους είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ και της Ν.Δ που με τόση συνέπεια στήριξαν, με μια συνδικαλιστική τακτική που αρνούνταν σταθερά την διεκδίκηση πραγματικών αυξήσεων στους μισθούς, κάτω από τα επιχειρήματα της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και την διεκδίκηση του ενιαίου μισθολογίου που έρχεται και πετσοκόβει κι άλλο τους μισθούς μας. Αφού λοιπόν φτάσαμε στο απροχώρητο μας διευκολύνουν να υποθηκεύσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε, όπως προβλέπεται με το νέο νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά προκειμένου να μη λιγοστέψουν τα υπερκέρδη των τραπεζών…

Συμφωνούν με την απαράδεκτη και αντεργατική κίνηση της Διοίκησης να καλέσει τους εργαζόμενους να εξαγοράσουν τα Repo και τις Κανονικές Άδειες που τους οφείλει τα τελευταία χρόνια και που ανέρχονται στις 24,000 ημέρες συνολικά!!!!. Ότι οι εργαζόμενοι δουλεύουν υπό αυτές τις συνθήκες εντατικοποίησης και έχει φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο αποτελεί ΚΑΙ δική τους τεράστια ευθύνη. Όλα τα προηγούμενα χρόνια και κάτω από την αμέριστη στήριξη που παρείχαν στις Διοικήσεις του Νοσοκομείου έβαλαν πλάτη για να γίνουν οι εργαζόμενοι λάστιχο, υπονόμευσαν τα δικαιώματα τους με τα πλαίσια διεκδίκησης που έθεταν και το ίδιο κάνουν ξεκάθαρα και σήμερα. Από την μια προκηρύσσουν κινητοποιήσεις προκειμένου να εκτονώσουν την δικαιολογημένη αγανάκτηση που υπάρχει, κάτω από πλαίσια διεκδίκησης που αφήνουν στο απυρόβλητο την αιτία των προβλημάτων που είναι ο εμπορευματικός χαρακτήρας της υγείας και από την άλλη καλούν τους εργαζόμενους να απεμπολήσουν έναντι πινακίου φακής τα όποια δικαιώματα τους απέμειναν.

Το πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στο νοσ. του Α. Ανδρέα Κ. Πετρόπουλος αφού στήριξε με όλους τους τρόπους και από όλες τις θέσεις την αντιλαϊκή πολιτική του κόμματος του σε μια έξαρση «αγωνιστικότητας» στη πρόσφατη κινητοποίηση στα εξωτερικά ιατρεία στον Α. Ανδρέα κατηγόρησε το ΠΑΜΕ για συνδικαλιστική αλητεία...(!!!!) .Σαφώς και η συνέπεια που δείχνει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα συνιστά για τους εξαγορασμένους ταξικούς προδότες πράξη "αλητείας" απέναντι στο εκμεταλλευτικό σύστημα που με τόσο πάθος και προσήλωση υποστηρίζουν, δυστυχώς όμως γι αυτούς δεν σκοπεύουμε να κάνουμε την παραμικρή υπαναχώρηση από τις θέσεις και τις αρχές μας. Τον πληροφορούμε λοιπόν ότι πράξη εσχάτης αλητείας απέναντι στους εργαζόμενους και τον λαό, είναι αυτοί που πρωτοστάτησαν στην εμπορευματοποίηση της υγείας να το «παίζουν» την ώρα που μπαίνει η «ταφόπλακα» για την Δημόσια Υγεία « αγωνιστές», να «διαμαρτύρονται» για το 5ευρο, αλλά για τον αντιπρόεδρο και την ταμία της Διοίκησης του Σωματείου εργαζομένων και στελέχη της ΠΑΣΚΕ που δουλεύουν στα ιδιωτικά απογευματινά και μάλιστα ακόμη και ημέρες απεργιακών κινητοποιήσεων, να το κάνουν συνειδητά γαργάρα. Να κόπτονται για την λειτουργία του Α.Ανδρέα, αλλά το πλαίσιο διεκδίκησης που βάζουν με το ψήφισμα τους να ευνοεί την υποβάθμιση της λειτουργίας του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι δεν νομιμοποιούν ούτε τις αποφάσεις της κυβέρνησης, ούτε τη στάση των συνδικαλιστών που στηρίζουν την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική της.

Φρένο στα σχέδια τους μπορεί να βάλει μόνο ο αγώνας των εργαζομένων, η ισχυροποίηση της κοινωνικής συμμαχίας εργατοϋπαλλήλων, φτωχών αγροτών και μικρών επαγγελματιών.

Γυρίστε τους τη πλάτη! Πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

· Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν, ενιαίο και καθολικό Σύστημα υγείας και πρόνοιας, με πλήρη χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό και την εργοδοσία. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Ανάπτυξη κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και δωρεάν διάθεσης των φαρμάκων με αποκλειστικά επιστημονικά κριτήρια. Έχουν πληρώσει με το παραπάνω οι εργαζόμενοι με φόρους, εισφορές. Είναι οι παραγωγοί όλου του πλούτου και έχουν δικαίωμα για σύγχρονες και δωρεάν παροχές.

· Να προσληφθεί μόνιμο και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι και οι επικουρικοί, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Δε δεχόμαστε στα πλαίσια συγχωνεύσεων και καταργήσεων νοσοκομειακών μονάδων υγείας καμία μείωση δημόσιων κρεβατιών, κέντρων υγείας κλπ.

· Να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στο κλάδο υγείας, κάθε είδους πληρωμή των ασθενών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων υγείας.

· Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας, ένταξη στα ΒΑΕ, σύνταξη στα 50 για τις γυναίκες στα 55 για τους άντρες.

· ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του ΠΑΜΕ 11π.μ. ΠΛ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Επιτροπή Υγείας –Πρόνοιας Πάτρας

16/2/2011

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου