Επιτροπή Υγείας –Πρόνοιας Πάτρας

10.2.11
Η επιτροπή αγώνα Υγείας πρόνοιας του ΠΑΜΕ πρωτοστάτησε στη σημερινή κινητοποίηση για το άνοιγμα των ταμείων στο Νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα, καλώντας τους εργαζόμενους στην υγεία και τους ασθενείς να αντιπαλέψουν την βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης που ιδιωτικοποιεί ακόμα παραπέρα την υγεία. Η κινητοποίηση ενάντια στο 5 ευρω καλέστηκε από το σωματείο του Νοσοκομείου καθώς πιέστηκε απο τις κινητοποιήσεις που γίνονται μόνο απο το ΠΑΜΕ σε πανελλαδικό επίπεδο και που βρήκαν πολύ θετική ανταπόκριση απο τον κόσμο.
Η επιτροπή αγώνα ενημέρωσε εργαζόμενους και ασθενείς για το ρόλο που έχουν παίξει και παίζουν οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές-στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στη σημερινή κατάντια της δημόσιας υγείας, κάτι που ενόχλησε τον Πετρόπουλο-πρόεδρο του Σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και βασικό στυλοβάτη της κυβερνητικής πολιτικής στα νοσοκομεία, ο οποίος προχώρησε σε γελοίους προπηλακισμούς ενάντια σε στελέχη του ΠΑΜΕ.



Ακολουθεί η ανακοίνωση που μοιράστηκε.



ΜΠΛΟΚΟ στα Νέα χαράτσια για την Υγεία
Να καταργηθούν τα νεα χαράτσια των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και τα κέντρα Υγείας!
Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο που μετατρέπει την υγεία σε προνόμιο για λίγους και πεδίο επιχειρηματικής δράσης!


Εντείνεται η πολιτική εμπορευματοποίησης της υγείας από την κυβέρνηση, που προωθεί ακόμα μεγαλύτερες περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νέα χαράτσια για τις λαϊκές οικογένειες.
Αύξησαν ήδη στα 5 ευρώ το χαράτσι που πληρώνουν όσοι προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας και γίνεται προσπάθεια να επεκταθεί και στα Επείγοντα, με προοπτική παραπέρα αύξησης.
Επιβάλουν να αυξηθεί η χρήση των αντίγραφων φαρμάκων - που υπάρχουν βάσιμες αμφιβολίες για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα τους, με οικονομικά και όχι επιστημονικά κριτήρια δηλαδή και γι' αυτό είναι επικίνδυνο - στα δημόσια νοσοκομεία στο 50%.
Μετατρέπουν τα δημόσια νοσοκομεία και τα πολυιατρεία των ασφαλιστικών ταμείων - που εντάσσονται στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υγείας - σε επιχειρήσεις που θα πουλάνε υπηρεσίες Υγείας στους ασθενείς και στα ασφαλιστικά ταμεία, με κριτήριο τα έσοδα και τα κέρδη. Δηλαδή, με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό να εξυπηρετούνται όσο το δυνατό περισσότεροι ασθενείς - "πελάτες".. Ενοποιούνται προς τα κάτω οι παροχές των ασφαλιστικών ταμείων ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, στο επίπεδο ενός "βασικού πακέτου" προνοιακού χαρακτήρα Ιδιωτικοποιούνται υπηρεσίες των νοσοκομείων. Δίνονται μεγαλύτερες δυνατότητες επέκτασης των ιδιωτικών κλινικών. Θεσμοθετείται η πληρωμή των ασθενών προς τα νοσοκομεία μέσω πιστωτικών καρτών και ο δανεισμός νοσοκομείων από τις τράπεζες για να εξοφλούν τα χρέη τους.
Μειώνουν κατά 2,1 δις ευρώ την κρατική χρηματοδότηση για την Υγεία, για να εξοικονομηθούν κρατικά κονδύλια για νέες φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Θα μεγαλώσουν οι ήδη τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υγειονομικά υλικά. Θα χειροτερέψει η συντήρηση των ιατρικών μηχανημάτων αλλά και των κτιρίων των νοσοκομείων.
Θα ανοίξει ο δρόμος για συγχώνευση – κλείσιμο νοσοκομείων, από τον Απρίλη, όπως ήδη ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας
Την ίδια στιγμή, που τσακίζουν τα λαϊκά δικαιώματα, η κυβέρνηση φροντίζει να διασφαλιστούν τα κέρδη των επιχειρηματιών. Ρυθμίζει την εξόφληση των υπερτιμολογημένων προμηθειών των 5 δισ. ευρώ στους προμηθευτές. Προσφέρει τη διαχείριση 3 δισ. ευρώ από τις προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιωτική εταιρεία. Επιδοτεί τους μεγαλοεπιχειρηματίες με 17 δις ευρώ με τον ΕΣΠΑ και τον Αναπτυξιακό Νόμο.
Θα ολοκληρωθεί άραγε ποτέ η ανακαίνιση-αναστήλωση του κτιρίου του νοσοκομείου του Αγ.Ανδρέα ή όλοι μαζί όπως πάντα θα «βολευτούν» και δεν θα βγάλουν άχνα για τα μόνο 100 κρεβάτια που θα λειτουργήσουν με τη άμμεση μεταφορά στο τμήμα του κτιρίου που είναι ήδη έτοιμο. Προσπαθώντας μάλιστα να καλύψουν τα κενά σε προσωπικό που υπάρχουν και στα δύο νοσοκομεία η ΔΥΠΕ καλέι σε οικοιοθελή παραμονή όσους εργαζόμενους του Αγ.Ανδρέα επιθυμούν να παραμείνουν στο Ρίο, χωρίς κιχ για προσλήψεις προσωπικού,σε χώρους που η κατάσταση με τις συνθήκες εργασίας έχει ξεφύγει απο τα όρια της «φυσικής αντοχής» των εργαζομένων οι οποιοι δουλεύουν μήνες ολόκληρους χωρίς ρεπώ και άδειες.
Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο γνωστός σε όλους κ.Παπαδιονυσίου-διοικητής του Αγ.Ανδρέα ο οποίος συνεχίζοντας να εξαργυρώνει επιταγές και συμφωνεί με τα παραπάνω και απειλεί σαν καλός «επιχειρηματίας» τους συνδικαλίστες-εργαζόμενους του ΠΑΜΕ οι οποίοι την προηγούμενη βδομάδα απέκλησαν ξανα τα ταμεία του νοσοκομείου 409 με μηνύσεις. Σύμμαχο βέβαια βρίσκει τον Πετρόπουλο-πρόεδρο του Σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου, ο οποίος χύνοντας «κροκοδείλια δάκρυα» κάλεσε και σε κινητοποίηση ενάντια στο 5 ευρω γιατί πιέστηκε καθώς φαίνεται απο τις κινητοποιήσεις που γίνονται μόνο απο το ΠΑΜΕ σε πανελλαδικό επίπεδο και που βρήκαν πολύ θετική ανταπόκριση απο τον κόσμο. Ξεχνάει βέβαια ο κ. Πετρόπουλος οτι έχει προσυπογράψει με την στάση του, ως τελευταίας τελείας, όλες τις αναδιαρθρώσεις στο χώρο της υγείας και όχι μόνο αφού είναι γνήσιος εκπρόσωπος της κυβέρνησης ως πολιτικό συνδικαλιστικό προσωπικό της .Δεύτερον το δρόμο δείχνει ο κ.Παπαδιονυσίου που από πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων έγινε διοικητής. Το κοινό και στις δύο περιπτώσεις είναι το γεγονός οτι και οι δυο ως στελέχοι του ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια «ξεπούλησαν» κυριολεκτικά απο τη θέση τους τα πάντα,κατακτήσεις και δικαιώματα του λαού. Και για του λόγου το αληθές ας μας απαντήσει ο κύριος Πετρόπουλος την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας δεν την στήριξαν με την ίδια τους τη στάση όταν ο αντιπρόεδρος και η ταμίας του σωματείου, επίσης στελέχη της ΠΑΣΚΕ, πρώτοι δήλωσαν και δουλεύουν στα απογευματινά ιατρεία την ίδια στιγμή που το ΠΑΜΕ καλούσε πρώτα και κύρια τους υγειονομικούς να μπλοκάρουν τη λειτουργία τους.

ΒΓΑΛΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ-ΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ
Λέει ψέματα η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της όπου και αν βρίσκονται όσα «δάκρυα» και αν χύνουν γιατί βλέπουν να τους γυρίζει μαζικά ο λαός την πλάτη, πως τα μέτρα αυτά τα παίρνει γιατί υπάρχει κρίση ή για νοικοκύρεμα ή για καλύτερες παροχές. Τα μέτρα αυτά τα είχαν σχεδιάσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πολλά χρόνια πριν και θα ισχύουν και μετά τη κρίση. Η αλήθεια είναι ότι θέλει να εξασφαλίσει νέα κέρδη στους επιχειρηματίες, που κάνουν χρυσές δουλειές από την εμπορευματοποίηση της υγείας. Η συζήτηση για τις σπατάλες έχει σκοπό να μειώσει παροχές θεωρώντας τες κόστος και να αφήσει στο απυρόβλητο τα τεράστια νόμιμα κέρδη των μονοπωλίων στο τομέα της υγείας.

Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΜΗ!!!
ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ- ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!!!
ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση που θα εξασφαλίζει μόνιμη, σταθερή εργασία, με πλήρη δικαιώματα στους εργαζόμενους και θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας. Έχουν πληρώσει με το παραπάνω οι εργαζόμενοι. Είναι οι παραγωγοί όλου του πλούτου και δικαιούνται τη πλήρη ικανοποίηση των αναγκών τους.
ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
● Να καταργηθούν οι πληρωμές και οι ασφαλιστικές εισφορές στο κλάδο υγείας.
● Μαζικές προσλήψεις μόνιμων και αποκλειστικής απασχόλησης εργαζομένων.
● Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών-συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΤΙΣ 11πμ ΣΤΗΝ πλ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου