Μια οφειλόμενη απάντηση απο το ΠΑΜΕ στην ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ

31.7.11
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ

Μια οφειλόμενη απάντηση στην ΠΑΣΚΕ - ΟΤΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Τις μέρες αυτές η ΠΑΣΚΕ – ΟΤΑ κυκλοφόρησε πανελλαδική ανακοίνωση, με την οποία επιτίθεται με ψέματα και συκοφαντίες στο ΠΑΜΕ.
Που εστιάζει τις κατηγορίες της.
Η ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ μας κατηγορεί, ότι οι θέσεις του ΠΑΜΕ είναι επικίνδυνες για τους εργαζόμενους. Το ΠΑΜΕ όντως έχει θέσεις που είναι επικίνδυνες, όχι όμως για τους εργαζόμενους, αλλά για την πλουτοκρατία και τα μονοπώλια. Ας μας υποδείξουν οι κύριοι αυτοί ποια θέση του ΠΑΜΕ συγκρούεται με τα συμφέροντα των εργαζομένων. Έστω και μία!
Επικίνδυνες θέσεις που τσακίζουν τους εργαζόμενους όντως υπάρχουν, μόνο που αυτές βρίσκονται στις θέσεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Επικίνδυνη για τους εργαζόμενους είναι η θέση της ΠΑΣΚΕ, όταν στηρίζει την αύξηση του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο από 37,5 ώρες σε 40 την εβδομάδα. Όταν αρνείται στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ να ψηφίσει αποφάσεις και μέτρα που στην πράξη να παρεμποδίζουν και να δυσκολεύουν την αύξηση του ωραρίου εργασίας.
Επικίνδυνη για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συμβασιούχους είναι η θέση της ΠΑΣΚΕ που λέει, πως για να έχει κάποιος μόνιμη δουλειά πρέπει να καλύπτει «πάγιες και διαρκείς ανάγκες». Με αυτή τη θέση, το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία το υποτάσσει κάθε φορά στα αντιλαϊκά κριτήρια των δημοτικών αρχών, του κράτους και των εργοδοτών με τα οποία καθορίζουν τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Επικίνδυνη είναι η θέση της ΠΑΣΚΕ στην ΑΔΕΔΥ για το διαχωρισμό του χρέους σε «νόμιμο και παράνομο», αφού καθιστά συνυπεύθυνους για την κρίση και το χρέος τους εργαζόμενους και τους καλεί να πληρώσουν το «νόμιμο χρέος» όταν γνωρίζουν ότι την κρίση τη γέννησε η καπιταλιστική ανάπτυξη, το καπιταλιστικό κέρδος και το χρέος είναι όλο της πλουτοκρατίας.
Γενικά δυνάμεις σαν την ΠΑΣΚΕ, που αποτελούν αναπόσπαστα και μαχητικά τμήματα των αντιλαϊκών αστικών κομμάτων, που υλοποιούν για λογαριασμό του κεφαλαίου τις βάρβαρες αντεργατικές πολιτικές, που στηρίζουν την ΕΕ, τη γραμμή της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, είναι επικίνδυνες και είναι ανάγκη να απομονωθούν από τους εργαζόμενους.
Η ΠΑΣΚΕ – ΟΤΑ κατηγορεί το ΠΑΜΕ, ότι παραπέμπει την πάλη για τα προβλήματα των εργαζομένων στο απώτερο μέλλον του … σοσιαλισμού.
Δυστυχώς για αυτούς οι εργαζόμενοι έχουν πείρα. Ξέρουν πολύ καλά, ότι το ΠΑΜΕ μπαίνει μπροστά, οργανώνει την πάλη. Διεκδικεί και απαιτεί λύσεις για όλα τα προβλήματα.
Αυτό που ενοχλεί την ΠΑΣΚΕ είναι η καθημερινής πάλη ενάντια σε αυτήν την πολιτική και τους φορείς της, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., αλλά και τις δημοτικές αρχές που έχουν εκλέγει με τη στήριξή τους και υλοποιούν από κοινού τις αντιλαϊκές επιλογές. Την ενοχλεί η σύνδεση αυτής της καθημερινής πάλης με την προοπτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης, που θα έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και τις σύγχρονες ανάγκες, όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.
Η ΠΑΣΚΕ – ΟΤΑ κατηγορεί το ΠΑΜΕ για ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ!!!
Πάλι καλά που δε μας χρεώνουν το προπατορικό αμάρτημα, την πυρπόληση της Ρώμης, του Ράιχσταγκ κ.ά. Ας είναι! Και τα ψέματα και οι αθλιότητες έχουν τη χρησιμότητά τους. Είναι χρήσιμα για τους εργαζόμενους, ώστε να βγάζουν τα συμπεράσματά τους.
Η ΠΑΣΚΕ – ΟΤΑ κατηγορεί το ΠΑΜΕ και τα κλαδικά Συνδικάτα εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως φορείς διάσπασης στο εργατικό κίνημα.
Το ΠΑΜΕ από τη φύση του, την ίδια την ιδρυτική του διακήρυξη είναι φορέας ενότητας της εργατικής τάξης, φορέας ταξικής ενότητας και κοινωνικής συμμαχίας.
Και γιατί είναι διασπαστικό το κλαδικό Συνδικάτο που λέει ένα Συνδικάτο των ΟΤΑ ανά Νομό που θα ενώνει, θα έχει ως μέλη του όλους τους εργαζόμενους, μόνιμους και συμβασιούχους, και δεν είναι διασπαστικές οι θέσεις και οι αποφάσεις των ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ που πετούν έξω από τα Σωματεία τους συμβασιούχους επειδή απλά είναι συμβασιούχοι;
Ας μη γελιόμαστε. Δεν τους ενοχλεί το κλαδικό Συνδικάτο των εργαζόμενων ΟΤΑ ως δομή στο συνδικαλιστικό κίνημα. Δε θα έλεγαν κουβέντα αν στήριζε την κυβέρνηση και την πολιτική της. Τους ενοχλεί η γραμμή, ο προσανατολισμός στην πάλη που έχουν αυτά τα Συνδικάτα. Τους ενοχλεί η γραμμή της ταξικής πάλης, της σύγκρουσης με τα μονοπώλια, την κυβέρνηση, την ΕΕ, γενικά η γραμμή της αντικαπιταλιστικής πάλης αυτών των συνδικάτων.
Καθαρές κουβέντες! Το ΠΑΜΕ στήριξε και θα στηρίζει τα κλαδικά Σωματεία ως φορέα οργάνωσης κι ενότητας όλων των εργαζομένων στον κλάδο, στο επίπεδο του Νομού. Θα κάνει ό,τι μπορεί για να ενισχύεται ο ταξικός προσανατολισμός όχι μόνο των κλαδικών Συνδικάτων, αλλά κάθε Σωματείου.
Η ΠΑΣΚΕ – ΟΤΑ απειλεί ότι θα διώξει από τα προεδρεία των Συνδικάτων τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, απειλεί ακόμη και με διαγραφές συνδικαλιστών κι ολόκληρων Σωματείων.
Καμία έκπληξη. Αυτός ήταν πάντα ο ρόλος της σοσιαλδημοκρατίας στο κίνημα. Σε αγαστή συνεργασία με τις αστικές κυβερνήσεις και την εργοδοσία πάντα χτυπούσαν το ταξικό εργατικό κίνημα.
Έχουμε όμως να τους πούμε το εξής: ας μελετήσουν καλύτερα την ιστορία του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα κι εκεί θα δουν ότι κανένα «μακρύ χέρι» των κυβερνήσεων και των εργοδοτών που πέρασαν από αυτόν τον τόπο δεν κατάφερε να φρενάρει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και πολύ περισσότερο να του αλλάξει την ταξική του κατεύθυνση. Όσες φορές το επιδίωξαν τους γύρισε μπούμερανγκ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η ΠΑΣΚΕ – ΟΤΑ επιτίθεται στο ΠΑΜΕ γιατί έτσι επιδιώκει να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της για τη στήριξη που έδινε και δίνει στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και στη βάρβαρη πολιτική τους.
Έχει ταυτιστεί με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, με τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Μάταια προσπαθεί να διαφοροποιηθεί από αυτές με διάφορα κολπάκια, σαν αυτό του «Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων», που αποτελεί έναν ακόμα φορέα χειραγώγησης του συνδικαλιστικού κινήματος.
Μάταια! Γιατί όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι καθημερινά τους παίρνουν χαμπάρι.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Εμπιστευτείτε το ΠΑΜΕ

 Για όλα όσα ζεις σήμερα σε προειδοποίησε έγκαιρα. Δικαιώθηκε! Σε προειδοποίησε για την καπιταλιστική κρίση, για τη θύελλα που έρχεται. Σου είπε καθαρά ότι έχουμε πόλεμο!
 Όταν όλες οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου πανηγύριζαν στο Ζάππειο με την είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ, στο ευρώ, το ΠΑΜΕ έγκαιρα σε προειδοποιούσε για τα δεινά που θα φέρει στο λαό.
 Θυμήσου τι λέγαμε ήδη από το 1992 με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Ήμασταν το μοναδικό «όχι» και όλοι οι άλλοι εναντίον μας. Δεν κρατούσαν ούτε μισή επιφύλαξη για τις συνέπειες από την ευρωπαϊκή καπιταλιστική ολοκλήρωση.
 Το ΠΑΜΕ από την πρώτη στιγμή της συγκρότησής του μπήκε μπροστά, οργάνωσε την πάλη. Συγκρούεται καθημερινά με την πλουτοκρατία και τα κόμματά της
 Έχει πείρα από την οργάνωση της ταξικής πάλης. Ξέρει να καθοδηγεί το κίνημα αποτελεσματικά, να το προφυλάσσει από παγίδες.
 Είναι εγγυημένη, δοκιμασμένη δύναμη, ψημένη στο καμίνι της ταξικής πάλης, δίνει προοπτική στον αγώνα σου.

Ένα δρόμο έχουμε, μια επιλογή
Οι εργαζόμενοι ορμητικά να οργανωθούν, να ανατρέψουν το συσχετισμό δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα και στο πολιτικό επίπεδο. Μόνο έτσι οργανωμένοι, συμπορευόμενοι με το ΠΑΜΕ θα γίνουν πανίσχυροι.

Ιούλιος 2011

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου