Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα καταστήματα SPRIDER STORES

5.8.11

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα καταστήματα SPRIDER STORES

Η επιχείρηση SPRIDER  συνεχίζει την επίθεση που έχει ξεκινήσει  από το Μάρτιο 2010 όταν προχώρησε σε απολύσεις εργαζομένων με στόχο την εντατικοποίηση της δουλειάς, τη μεγιστοποίηση των κερδών της εταιρείας.
Σήμερα κάνει μείωση μισθών που φτάνουν το 17% για το προσωπικό στα καταστήματα και 20% για το διοικητικό προσωπικό και όλα αυτά για να ξεπεραστεί η κρίση και να αυξηθούν ξανά τα κέρδη της.
Λένε ότι μειώθηκε ο τζίρος και τα κέρδη τους:
  • Ο τζίρος των καταστημάτων sprider stores  στην Ελλάδα για το 2010 ήταν 144 εκατ. Ευρώ το 2010 από 163 εκατ. Ευρώ το 2009.
  • Το σύνολο των εσόδων του ομίλου προέρχεται από την δουλειά και των ιδρώτα Ελλήνων, Ρουμάνων και Βούλγαρων εργαζομένων.
  • Παρά την κρίση έχει ανοίξει καινούργια καταστήματα 6 στην Ελλάδα, 3 στην Βουλγαρία, 3 στην Ρουμανία, η γιγάντωση του ομίλου στην ‘Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες έχει γίνει πατώντας πάνω στον κόπο και των ιδρώτα των εργαζομένων.

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ SPRIDER ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ, ΔΕΝ ΑΠΟΛΥΕΙ,
ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ.
Πρόκειται για πολυκατάστημα με γερές πλάτες που του έχουν δώσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Για την πολυεθνική sprider και κάθε άλλη πολυεθνική, οι εργαζόμενοι αποτελούν κόστος το οποίο πρέπει να ξεφορτωθούν για να αυξηθούν και άλλο ο τζίρος και η κερδοφορία τους. Όσο υποχωρείτε η επίθεση που έχει εξαπολύσει θα δυναμώνει, θα απαιτεί ολοένα και περισσότερα.
Είναι αδίστακτοι αλλά δεν είναι ανίκητοι
Χωρίς εσάς η επιχείρηση δεν μπορεί να δουλέψει.

ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ
Το συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων στο Εμπόριο και την Παροχή Υπηρεσιών είναι δίπλα σας.
Δεν είστε μόνοι ούτε απομονωμένοι από τους υπόλοιπους εμποροϋπάλληλους, είστε κομμάτι του συνόλου της εργατικής τάξης της χώρας μας που βιώνει αυτή την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των παρατρεχάμενων της εξουσίας που είναι οι εργοδοτικοί κυβερνητικοί συνδικαλιστές, της ΓΣΕΕ, της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.
Δεν επιτρέπεται σε κανένα να μείνει απαθής, χρειάζεται ταξική,
οργανωμένη και αποφασιστική απάντηση, μαζικός και οργανωμένος αγώνας.

Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς της εργοδοσίας.

Μην δεχτείτε καμία μείωση στο μισθό σας,  μην συμφωνήσετε στην καταδίκη της δικής σας Ζωής και των οικογενειών σας.
Συσπειρωθείτε στο κλαδικό μας συνδικάτο, που στέκεται απέναντι στην εργοδοσία, την κυβέρνηση, τον εργοδοτικό- κυβερνητικό συνδικαλισμό, για να απαντήσουμε στον πόλεμο που μας έχουν  κηρύξει κυβέρνηση –κεφάλαιο –εργοδοσία.
Καλούμε τους εργαζόμενους, να μπουν μπροστά για να κόψουμε το βήχα στην επιχείρηση και τα τσιράκια της που 25 από δαύτους τους  βάπτισε επιχειρησιακό σωματείο χωρίς να υπάρχει, και συμφώνησε με της εντολές της εργοδοσίας.

Μακριά από αυτούς,  αυτοί δουλεύουν για τα κέρδη της εταιρίας και εμείς παλεύουμε για να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειες μας.

Ο αγώνας σας είναι και δική μας μάχη.


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ  Ν. ΑΧΑΪΑΣ


 
ΕΛΑ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΟΥ
syneboriou@gmail.com
ΤΗΛ: 6944161617, 6977264145

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου