ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ 20 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΤΑΙΡΙΩΝ SOLAR CELLS HELLAS GROUP

2.7.11
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ 20 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΤΑΙΡΙΩΝ SOLAR CELLS HELLAS GROUP

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενοι, μικροί ΕΒΕ, μικρομεσαίοι αγρότες, νέοι και νέες,

Η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τον όμιλο εταιριών Solar Cells Hellas Group που προχώρησε σε 17 νέες απολύσεις εργαζόμενων την Πέμπτη 30/6/2011 στα εργοστάσια της στη ΒΙΠΕ Πατρών. Οι απολύσεις έγιναν μια μέρα μετά τη 48ωρη πανελλαδική-πανεργατική απεργία, στην οποία οι εργαζόμενοι του εργοστασίου συμμετείχαν και περιφρούρησαν.
Το προηγούμενο διάστημα η εργοδοσία της Solar Cells απέλυσε 3 εργαζόμενους συνδικαλιστές, που πρωτοστάτησαν για τη συγκρότηση του επιχειρησιακού σωματείου μέσα στο εργοστάσιο. Για να τρομοκρατήσει και να διασπάσει τους εργαζόμενους, αλλά και για να εξυπηρετήσει άλλους της σκοπούς άλλαξε μέσα σε μια νύχτα τις συμβάσεις αρκετών εργαζομένων, ενώ όλο αυτό το διάστημα με διάφορα δικαστικά και άλλα τερτίπια προσπάθησε να καθυστερήσει την έγκριση του επιχειρησιακού σωματείου των εργαζομένων.
Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προωθείται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ και όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου είναι αυτή που δίνει αέρα στα πανιά και αποθρασύνει τη μεγαλόεργοδοσία. Οι εταιρίες αυτές, αφού έχουν επιδοτηθεί αδρά από τα λεφτά του ελληνικού λαού στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης, της «δημιουργίας» θέσεων εργασίας, της «ανταγωνιστικότητας», της περιφερειακής «ανάπτυξης» κτλ, επιβάλλουν συνθήκες εργασιακού γκέτο. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας με αποτέλεσμα να μπαίνει συχνά σε κίνδυνο η υγεία των εργαζομένων, ενώ από την άλλη επιβάλλουν καθεστώς τρομοκρατίας σε όποιον ή όποιους εργαζόμενους σηκώσουν κεφάλι.
Μπροστά σε όλα αυτά αποκαλύφθηκε ο ρόλος του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, του Ε.Κ. Πάτρας που σε συνεννόηση και σε συνεργασία με την εργοδοσία προσπαθούν να συγκροτήσουν εργοδοτικά σωματεία στο εργοστάσιο και να εμποδίσουν τους εργαζόμενους να συγκροτήσουν το δικό τους σωματείο.
Η γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους ανθρώπους του καθημερινού μόχθου να βγάλουν συμπεράσματα. Χρειάζεται γερή οργάνωση στους τόπους δουλειάς, οργάνωση στα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ.
Στο επόμενο διάστημα η εργοδοσία θα βρει απέναντι της σύσσωμο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων για να μην οργανωθούν στο χώρο δουλειάς τους και να μη διεκδικούν δουλειά και ζωή με δικαιώματα δεν θα περάσει.

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Πέμπτη 02 Ιούλη 2011,
Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου