Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

19.7.11
Σωματεία:
Κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αχαΐας, Δημοτικών Αστυνομικών Δ. Πάτρας, Εργαζομένων Υ.ΕΘ.Α Εργοστασίου Αράξου, Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Πατρών
Επιτροπές του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Οι εικόνες διάλυσης που παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα το ΤΥΔΚΥ και ο ΟΠΑΔ είναι άλλο ένα επεισόδιο που έρχεται να προστεθεί στο γνώριμο εδώ και χρόνια έργο της υποβάθμισης και απαξίωσης του δημόσιου συστήματος ασφάλισης – πρόνοιας. Λίγους μόνο μήνες μετά τα τελευταία μέτρα που αύξησαν νοσήλια και πληρωμές και πετσόκοψαν φάρμακα και εξετάσεις, το νέο κύμα περικοπών και οι δραματικές ελλείψεις προσωπικού στα ασφαλιστικά ταμεία και στα νοσοκομεία, διαμορφώνουν μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία και τη ζωή των ασφαλισμένων.

Οι τελευταίες εξελίξεις, που συνιστούν ραγδαία επιδείνωση των λαϊκών αναγκών στην υγεία, είναι αποτέλεσμα της στοχευμένης πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που οδηγεί με συνέπεια στο ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση, στο χτύπημα των όποιων κοινωνικών παροχών έχουν απομείνει. Υλοποιούν κατά γράμμα τις αποφάσεις της ΕΕ που επιτάσσουν την οριστική απαλλαγή του κράτους από την όποια ευθύνη και υποχρέωσή του να παρέχει δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την μετατροπή της σε ατομική υπόθεση! Ενώ την ίδια ώρα, μας καλούν να πληρώσουμε αυξημένες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία και να ξαναπληρώνουμε κάθε φορά που θέλουμε να βρούμε την υγειά μας!
Η πολιτική τους είναι εγκληματική σε βάρος των ασφαλισμένων!
Είναι αδίστακτοι και επικίνδυνοι γιατί μετατρέπουν τη λαϊκή ανάγκη και δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στην πρόνοια, σε ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, απρόσιτο για όλο και περισσότερους. Η υγεία και η ζωή μας βρίσκονται σε κίνδυνο προκειμένου να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων!

Αυτές οι εξελίξεις δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αναμονή και αυταπάτες!
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, το προσωπικό των ταμείων, όλους εμάς που έχουμε την δύναμη και το συμφέρον να σταματήσουμε αυτό τον κατήφορο, να απορρίψουμε την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να γυρίσουμε την πλάτη στους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους που εκφράζουν την ηγεσία του συνδικαλιστικού μας κινήματος και με τη στάση τους συμβάλουν στο βούλιαγμα των ταμείων και στην υπονόμευση του δικαιώματος στην υγεία, και να αντιτάξουμε ένα ενιαίο μέτωπο πάλης για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική και να διεκδικήσουμε όλα όσα δικαιούμαστε.

Απαιτούμε να μπει τώρα τέρμα:
Σε αυτό το σκηνικό της ντροπής και στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ. Να εξοφληθούν άμεσα, με ευθύνη του κράτους, τα οφειλόμενα από τον ΟΠΑΔ σε φαρμακοποιούς, συμβεβλημένους γιατρούς και ασφαλισμένους.
Στην πορεία διάλυσης των ασφαλιστικών ταμείων και του συστήματος κοινωνικών παροχών.

Διεκδικούμε:
Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και να επανέλθουν όλες οι παροχές που περικόπηκαν, από το 1992 μέχρι σήμερα.
Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις – Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην υγεία.
Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εντελώς δωρεάν για όλους.
Να μην κλείσει ή συγχωνευτεί κανένα δημόσιο νοσοκομείο ή προνοιακό ίδρυμα - Ανάπτυξη δημόσιων Κέντρων Υγείας, προνοιακών ιδρυμάτων και άλλων δομών σε όλες τις πόλεις που να καλύπτουν δωρεάν όλο τον πληθυσμό, με εξειδικευμένες υπηρεσίες για τις γυναίκες, τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, τα ΑμΕΑ, τους χρόνια ή ψυχικά πάσχοντες, για τις ανάγκες της πρόληψης και προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς

Καλούμε σε:
Παράσταση διαμαρτυρίας – κατάληψη στο ΤΥΔΚΥ (Μαιζώνος & Ερμού) και συνέντευξη τύπου την Τρίτη 19/7 και ώρα 10:10πμ.
Κινητοποίηση στον εκπρόσωπο του κράτους, στην αποκεντρωμένη περιφέρεια, την Τετάρτη 20/7 και ώρα 10πμ.
Αγωνιστική κορύφωση με τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τα ζητήματα της υγείας και πρόνοιας, την Τετάρτη 20/7 και ώρα 8μμ, στην πλατεία Τριών Συμμάχων.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΤΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου