ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

3.7.11

ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
( ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Π.Α.ΜΕ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Με αφορμή τις συγκεντρώσεις – συναντήσεις που κάνει η πλειοψηφία του σωματείου στα τμήματα για να εντοπίσει τα κατά τόπους προβλήματα που έχουν οι συνάδελφοι θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και για την δική μας θέση και άποψη.
Συνάδελφοι πάγια είναι η θέση της παράταξής μας ότι τα προβλήματα που μας βασανίζουν όλα τα προηγούμενα χρόνια και εντείνονται με πολύ άγριους ρυθμούς το τελευταίο διάστημα έχουν να κάνουν με την βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζεται από όλες τις κυβερνήσεις και τις επιλογές τις ΕΕ τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια (πχ έλλειψη προσωπικού, εντατικοποίηση, ρουσφετολογικές μετακινήσεις κλπ) .
Τα προβλήματα με τον τρόπο που περιγράφονται από την πλειοψηφία δεν βοηθούν στη συνειδητοποίηση των εργαζομένων αντίθετα τους δημιουργούνται αυταπάτες, εφησυχασμό και πολλές φορές τους τρομοκρατεί με αποτέλεσμα να μην συσπειρώνονται σε αγωνιστή κατεύθυνση να περνάει η πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης και η ζωή τους καθημερινά να χειροτερεύει.
Συγκεκριμένα : Από τις τελευταία συναντήσεις που τυχαία παραβρεθήκαμε ( γιατί η πλειοψηφία δεν μας ειδοποιεί γι’ αυτές τις συναντήσεις μια και δεν θέλει να ακούσουν οι εργαζόμενοι την δική μας θέση για την αιτία που δημιουργεί το πρόβλημα και τη διέξοδο που υπάρχει) στα χειρουργεία του 409, στο γραφείο προμηθειών, αλλά και τις συναντήσεις που κάνουμε σαν παράταξη σε όλους του χώρους υγείας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα όσο αφορά την εντατικοποίηση της δουλειάς και την έλλειψη προσωπικού που μπαίνει από όλους τους εργαζόμενους επανερχόμαστε και σας λέμε ότι: Η κατάσταση που διαμορφώνεται στο χώρο της υγείας είναι εκρηκτική.
Ο νέος νόμος αποτελεί συνέχεια της διαχρονικής πολιτικής συρρίκνωσης, υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της υγείας. Μειώνονται δραστικά οι κρατικές δαπάνες. Ενισχύεται η επιχειρηματική λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας. Το ύψος των κερδών από την πώληση των υπηρεσιών τους στους ασθενείς-πελάτες και όχι οι λαϊκές ανάγκες θα καθορίζουν το κλείσιμο ή τη συγχώνευση τμημάτων και κλινικών ή και ολόκληρων νοσοκομείων και πολυιατρείων του ΙΚΑ. Αυτό ακριβώς υπηρετεί η πολυδιαφημιζόμενη «αξιολόγηση», με την οποία ακόμα και ο πρόεδρος του σωματείου μας τρομοκρατεί τους εργαζόμενους που λέει πχ να είναι ανταγωνιστική αξιόμαχη και να δουλεύουν γιατί έρχεται δημοψήφισμα για τη κατάργηση της μονιμότητας. Επιδιώκουν με όσο το δυνατόν λιγότερο, ευέλικτο και φθηνότερο προσωπικό να εξυπηρετούνται οι ασθενείς που θα πληρώνουν ένα όλο και πιο μεγάλο μέρος των εξετάσεων, των φαρμάκων και των θεραπειών που έχουν ανάγκη, από τη τσέπη τους.
Κοινός παρανομαστής των μέτρων είναι να γίνουμε οι εργαζόμενοι όσο γίνεται φθηνότεροι, για να εξασφαλισθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των επιχειρήσεων.
Δε μπορούμε να μη σχολιάσουμε την εκτίμηση που έγινε από την πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στο Δ.Σ. του νοσοκομείου Αγ. Ανδρεάς στην Πάτρα που λέει :   «Αξίζει να τονίσουμε ότι σ΄ αυτήν την συνεδρίαση, όλο το Δ.Σ διαχώρισε την θέση του από την πρόχειρη, επιπόλαια και παράτυπη παραταξιακή διαδικασία της επίσχεσης εργασίας, πού ξεκίνησε ερήμην μας και χωρίς κάλυψη των Συναδέλφων μας, από συγκεκριμένη παράταξη, καθ΄ υπόδειξη και εντολή κεντρικής παραταξιακής καθοδήγησης»
Συνάδελφοι σας παραθέσαμε ολόκληρη την εκτίμηση για να μπορέσετε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας πως όλες οι παρατάξεις ταυτίστηκαν και τρομοκράτησαν 200 και πλέον εργαζόμενους που υπέγραψαν με θάρρος στο κείμενο για επίσχεση εργασία,ς επειδή αυτή την πρωτοβουλία τη πήρε η ΕΣΥ και στηριζόταν από το Π.Α.ΜΕ. Σας τους παραδίνουμε στη κρίση σας. Να μας απαντήσουν λοιπόν σε πόσα Νοσοκομεία και κάτω από ποιες προϋποθέσεις πήραν όλοι οι εργαζόμενοι όλα τα δεδουλευμένα τους μέχρι και τον Απρίλη. Εμείς σας λέμε ότι μόνο όσα Νοσοκομεία έκαναν επίσχεση εργασίας τα πήραν όλα ή μέρος των δεδουλευμένων τους.
Εμείς συνεχίζουμε χωρίς ταλαντεύσεις, μπροστά στα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν, οφείλουμε να αντισταθούμε.
Παίρνουμε πρωτοβουλία για τους συναδέλφους συμβασιούχους, να μην απολυθεί κανένας να μονιμοποιηθούν τώρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Για να μην τους αφαιρέσουν το δικαίωμα να ζήσουν την οικογένεια τους, τα παιδιά σου να έχουν δωρεάν παιδεία και υγεία, ελεύθερο χρόνο.
Η ζωή μας έχει διδάξει πως ότι κερδήθηκε, κερδήθηκε με θυσία και οργανωμένο αγώνα κανείς δεν μας χάρισε τίποτα.
Απομονώστε τους δυναμώστε τις ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται με το Π.Α.ΜΕ Υγείας – Πρόνοιας. Παλέψτε για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.
Μπορούμε να βάλουμε φρένο στα σχέδιά τους υπάρχει λύση υπάρχει διέξοδος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου