ΕΡΓΑΤΕΣ -ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ, ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ,Το ΠΑ.ΜΕ σας καλεί σε ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ.

31.10.13


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ωρη ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑ.ΜΕ
        ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 10.30π.μ
ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΣΤΗΝ ΤΡΙΓΩΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 10.30π.μ

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ
Εργάτες – εργάτριες, νέοι και νέες , άνεργοι, γυναίκες,
Το ΠΑ.ΜΕ σας καλεί   σε ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ.
Να βάλουμε μπροστά για την ΑΠΟΤΡΟΠΗ των νέων αντεργατικών μέτρων.
Για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της βαρβαρότητας!
Τώρα χρειάζεται να νιώσουν την καυτή ανάσα του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Να φτάσει παντού ο απεργιακός συναγερμός.
Σε κάθε κλάδο ο κάθε εργάτης ξεχωριστά και όλοι μαζί ως μια γροθιά να πάρουμε ατομική και συλλογική την ευθύνη για την επιτυχία της απεργίας.  Η απόφαση για απεργία να είναι συνειδητή πράξη και όχι τυπική υπόθεση,  αποφασιστική διάθεση αγώνα και αντίστασης από κάθε κλάδο, κάθε εργοστάσιο και τόπο δουλειάς. 
Λένε ψέματα πως δε θα έρθουν άλλα μέτρα! Η ζωή μας έγινε αφόρητη! Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί. Η λαιμαργία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων δε θα κοπάσει ποτέ! Μας θέλουν σκλάβους, αμίλητους, ανοργάνωτους.
Να μην παραδώσουμε τα δικαιώματα μας. Ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης.
Η κατάργηση των κλαδικών Συλλογικών συμβάσεων και η επέκταση των ατομικών συμβάσεων οδηγεί σε νέα μέτρα για να επιβάλουν μισθούς πείνας των 300 ευρώ. Σχεδιάζουν νέα τσεκούρωμα στα δώρα στον ιδιωτικό τομέα. Καταργούν τις αποζημιώσεις. Καταργούν τις επικουρικές συντάξεις, τσακίζουν τα εφάπαξ, ετοιμάζουν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις. Κόβουν το ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Να μην επιτρέψουμε να κάνουν τη ζωή μας κόλαση
Την ίδια στιγμή που οι ανάγκες απαιτούν προσλήψεις, έρχονται νέες χιλιάδες απολύσεις στον Δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό τομέα, απελευθερώνουν τις απολύσεις, δίνοντας το δικαίωμα στην μεγαλοεργοδοσία να απολύει όποτε και όσους θέλει. Γκρεμίζουν το σταθερό ωράριο, καταργούν την Κυριακή αργία. 
Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωση.
Βάζουν 25ευρώ είσοδο για νοσήλια στα νοσοκομεία. Είναι εκατοντάδες οι άνεργοι – ανασφάλιστοι στη Αχαΐα που αναγκάστηκαν να νοσηλευτούν και τώρα τους στέλνουν τα νοσήλια στην εφορία είναι οι ίδιοι που κλείνουν τα νοσοκομεία των Καλαβρύτων και του Θώρακα, στερώντας από το λαό τη δωρεάν υγεία. Μονιμοποιούν τα χαράτσια, σφίγγουν το λαιμό μας με δυσβάσταχτους φόρους. Ετοιμάζουν νέες αυξήσεις στα εισιτήρια στις μεταφορές. Βγάζουν στο σφυρί την πρώτη κατοικία. Ιδιωτικοποιούν το ρεύμα, το νερό, μετά τις νέες αλλαγές στην εκπαίδευση σαν τα κοράκια έχουν πέσει πάνω στην λαϊκή οικογένεια οι μεγαλοφροντιστηριάρχες βλέποντας τα παιδιά της εργατικής τάξης για βούτυρο στο ψωμί τους. 
Καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας στη μόνιμη ανεργία σε συνθήκες που χιλιάδες άνεργοι ανακυκλώνονται  στον νομό μας σε κακοπληρωμένα προγράμματα ψευτοαπασχόλησης του ΟΑΕΔ και του Δήμου και πολλές φορές μένουν για μήνες απλήρωτοι. Μας ζητούν να ζήσουμε με επιδόματα-δυστυχίας των 200 ευρώ. Όλα τα παραπάνω μέτρα έρχονται να πατήσουν πάνω στα αποκαΐδια των προηγούμενων. Η επιδείνωση της ζωής μας δε θα έχει τελειωμό.
Για να ανασάνουμε χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε.
Η υποχώρηση στις δυσκολίες, ο συμφιλιωτισμός με το κεφάλαιο, οι διαπραγματεύσεις μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οδηγούν στην μακροημέρευση της βαρβαρότητας.
Να ξαποστείλουμε όσους κάθονται στο σβέρκο μας.
Να χτίσουμε τη δική μας συμμαχία. Η εργατική τάξη θα βρει τους συμμάχους της, ανάμεσα στους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που βάζουν λουκέτο, ανάμεσα στους χιλιάδες αγρότες που ξεκληρίζονται, στις γυναίκες που βιώνουν το δράμα όλης της οικογένειας, των παιδιών, των νέων που δε μπορούν να σπουδάσουν, δε μπορούν να βρουν μια δουλειά για να ζήσουν.
Να δώσουμε απάντηση στην όξυνση της επιθετικότητας του κεφαλαίου και του κράτους, στους μηχανισμούς που θρέφει. Να πάρει διαστάσεις μαζικής καταδίκης και απομόνωσης η εγκληματική-ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, να ξεριζωθεί από τους τόπους δουλειάς και τους κλάδους. Είναι το τέρας της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, εκμετάλλευσης, εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας.
Στις 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
Ξεπερνώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας, τα εμπόδια που βάζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Φτιάχνουμε το δικό μας ορμητικό ποτάμι που θα τσακίσει κάθε υπονόμευση από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της.
Πρέπει τώρα να ανασυνταχθούμε!
Να δοκιμάσουμε τη δύναμη μας.
Να πιστέψουμε στο δίκιο μας.    
ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑ.ΜΕ ΑΧΑΙΑΣ

Αποφασιστική παρέμβαση, του  Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας και της Γραμματείας Αχαΐας του ΠΑΜΕ, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.
 Λόγοι της παρέμβασης, περιπτώσεις ανασφάλιστων και ανέργων που νοσηλεύτηκαν στα νοσοκομεία της περιοχής ως έκτακτα περιστατικά, και μετά το τέλος της νοσηλείας τους "ραβασάκια" με τα νοσήλια, από τις διοικήσεις των νοσοκομείων, στέλνονται με απειλές ότι αν δεν πληρωθούν, θα σταλούν στην εφορία, η διαδικασία αυτή για τους άνεργους και τους ανασφάλιστους μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε κατασχέσεις περιουσίας από την εφορία και εντάσσεται στο γενικό κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί απέναντι στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.  

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, όλους όσους υποφέρουν από την βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης τρόικας  Δ.Ν.Τ - Ε.Ε που ενισχύει τα μονοπώλια και καταδυναστεύει τα λαϊκά στρώματα, να δώσουν την μαχητική απάντηση που τους αξίζει.

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ!
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ!

Όλοι στις 6 Νοέμβρη στην Γενική Απεργία
10:30 π.μ. πλατεία Γεωργίου στην συγκέντρωση - πορεία  των ταξικών δυνάμεων  με  Π.Α.ΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - Ο.Γ.Ε 
IMG015.jpg

Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

30.10.13


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Παράσταση διαμαρτυρίας θα κάνει αύριο Πέμπτη 31-10-13, το πρωί στις 8.30, η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑ.ΜΕ στην  Αποκεντρωμένη Διοίκηση εθνική οδός Πατρών – Κορίνθου- (s/p Κρόνος) προκειμένου να εκθέσει την δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία του νομού μας.

Οι ανασφάλιστοι  οι άνεργοι νέοι, σήμερα δεν έχουν δικαίωμα  πρόσβασης  στις υπηρεσίες υγείας. Σύμφωνα με την πολιτική της κυβέρνησης στον χώρο της υγείας θα πρέπει να πετιούνται έξω από τα νοσοκομεία οι ανασφάλιστοι αφού δεν έχουν να πληρώσουν, είτε άμεσα στο νοσοκομείο, είτε μέσω της νέας διαδικασίας που εφαρμόζουν τα νοσοκομεία στέλνοντας τον λογαριασμό στην εφορία με συνέπεια να απειλούνται με κατασχέσεις σπιτιών κ.λ.π.

Κυβέρνηση, τρόικα Ε.Ε μονοπώλια εμπορευματοποιούν το αγαθό της υγείας και αδίστακτα εξοντώνουν  τον λαό για τα κέρδη τους.
Καλούμε τους εργαζόμενους τους νέους, τους άνεργους να οργανωθούν στα ταξικά συνδικάτα, να παλέψουν μαζί  με το ΠΑ.ΜΕ. για δημόσια δωρεάν υγεία.

Αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό.
     Κατάργηση  κάθε επιχειρηματικής δράσης στην υγεία.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΧΑΙΑΣ

ΠΑΤΡΑ 30-10-13



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ
ΙΔ. ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ Ν.Π.Ι.Δ. Ν. ΑΧΑΪΑΣ
Καραϊσκάκη 162 - 3ος όροφος,  Τηλ: 2613015765 – 6977600763 – 6956321648
E-mail:  ergazomenoi.idiwtikhs.ygeias@gmail.com


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων στα ιδρύματα υγείας ιδιωτικού δικαίου και Ν.Π.Ι.Δ. Ν.Αχαΐας σας καλεί στη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας.

Στον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πατρών
(Φωκαίας 26, Πλατεία Ελευθερίας, Προσφυγικά)

Το Σάββατο 2 Νοέμβρη στις 11.30 το πρωί

Με θέματα:
1.  Ενημέρωση-υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
2.  Προβλήματα στους χώρους δουλειάς και οι παρεμβάσεις  του  σωματείου.
3.  Τελική ευθεία για την οργάνωση της απεργίας στις 6/11/13.

Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη


29/10/2013


Για το Δ.Σ. 


Η Πρόεδρος                                    Η Γεν. Γραμματέας
Πελεκούδα Ιωάννα                                Στρατάρα Χριστίνα

ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΛΑΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

22.10.13


     
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ (ΠΑΣΕΒΕ)

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Γ.Ε)


Πάτρα 22-10-13


Αγαπητοί Συναγωνιστές, 
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
 
Η γραμματεία Αχαΐας του ΠΑ.ΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ και Ο.Γ.Ε προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Α΄ Εφορία Πατρών σήμερα το πρωί.  Οι αντιπροσωπίες συναντήθηκαν με τον Διευθυντή της εφορίας προκειμένου να του μεταφέρουν την αγωνία των εργαζομένων των ανέργων, των μικροεπαγγελματιών για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης που σαρώνει ακόμα και τα πενιχρά εισοδήματα των λαϊκών στρωμάτων.
Τα ραβασάκια που στέλνουν οι εφορίες στις τράπεζες για ληξιπρόθεσμες οφειλές και τις κατασχέσεις σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα ανέργων αλλά και τον πλειστηριασμό των σπιτιών είναι η τελική καταλήστευση των λαϊκών στρωμάτων.
Ο διευθυντής της εφορίας δήλωσε ότι το «μόνο που μπορεί να κάνει είναι διακανονισμούς των οφειλών σε δόσεις»
Οι δυνάμεις του ΠΑ.ΜΕ η ΠΑΣΕΒΕ και Ο.Γ.Ε δηλώνουμε ότι δεν θα αφήσουμε να περάσει κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας.
Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις σε μισθούς και συντάξεις από τις τράπεζες.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους τους ανέργους τους επαγγελματο- βιοτέχνες, όλους όσους υποφέρουν από την βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης τρόικας  Δ.Ν.Τ - Ε.Ε που ενισχύει τα μονοπώλια και καταδυναστεύει τα λαϊκά στρώματα, να δώσουν την μαχητική απάντηση που τους αξίζει.
ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ!
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ!
Όλοι στις 6 Νοέμβρη στην Γενική Απεργία 10. 30 π.μ. πλατεία Γεωργίου στην συγκέντρωση - πορεία  των ταξικών δυνάμεων  με το ΠΑ.ΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ Ο.Γ.Ε για την Λαϊκή Συμμαχία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ

18.10.13


Δ.Α.Σ - Ο.Τ.Α -ΑΧΑΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Καταγγέλλουμε τις πλειοψηφίες των διοικήσεων των σωματείων Υπαλλήλων και της Καθαριότητας, στον Δήμο της Πάτρας. Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΣΕΑΜ –ΣΥΡΙΖΑ μεθοδεύουν συστηματικά την κατάργηση και την αυτοτέλεια των σωματείων και αποφάσισαν να στήσουν τριμελή «επιτροπή πλαισίου» όπως  την ονόμασαν  για να αποφασίζει εκ των προτέρων, έξω από τα Δ.Σ. και τις Γενικές Συνελεύσεις για το τι κινητοποιήσεις που θα γίνουν. Το περιεχόμενο των  αποφάσεων δε, είπαν ότι θα το φέρουν στις Γενικές Συνελεύσεις και δεν θα δίνουν σε κανέναν το δικαίωμα να το αλλάξει ή να προτείνει κάτι άλλο.
Η ΔΑΣ- ΟΤΑ στην σύσκεψη  των σωματείων που έγινε  δήλωσε την διαφωνία της για αυτές τις πρακτικές. Ζήτησε να γίνουν συνεδριάσεις Δ..Σ και Γενικές συνελεύσεις, να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι, να συζητήσουν για την Γενική απεργία στις 6 Νοέμβρη. Να αποφασίσουν οι ίδιοι για τον αγώνα που πρέπει να κάνουμε μπροστά στις διαθεσιμότητες  και τις απολύσεις που έρχονται απο την ιδιωτικοποίηση καθαριότητας , πρασίνου , ασφαλτικά , αυτεπιστασίας. Οι παρατάξεις αυτές αγνόησαν για άλλη μια φορά την θέση μας και προχώρησαν στην δημιουργία αυτής της επιτροπής βάζοντας εν αγνοία μας μάλιστα κι ένα μέλος από την Δ.Α.Σ όταν η σύσκεψη είχε ήδη  τελειώσει και είχαμε αποχωρήσει .
Ρωτάμε λοιπόν : Αυτή την ενότητα θέλετε; Την ενότητα που θα αγνοείτε τους εργαζόμενους και θα τους βάζετε στο περιθώριο με την τακτική σας και μετά  τους κατηγορείτε γιατί δεν σας εμπιστεύονται; Πασχίζουν δήθεν για την ενότητα αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια οι ίδιοι συνδικαλιστές και οι ίδιες παρατάξεις έκαναν τα πάντα για να διασπάσουν τους εργαζόμενους. Έφτιαξαν 7- 8 σωματεία στον Δήμο της Πάτρας χωρίζοντας τους εργαζόμενους σε κατηγορίες,  μόνιμους, συμβασιούχους, (που δεν τους αναγνωρίζετε ως ισότιμα μέλη  με το δικαίωμα  να ψηφίζουν, όπως κάνανε και στο συνέδριο της ΠΟΕ- ΟΤΑ).
Αυτές οι παρατάξεις όσο κ αν θέλουν να δείξουν αγωνιστικό προσωπείο και να «φωνάζουν» κάνουν ότι μπορούν για τον εκφυλισμό των σωματείων των γενικών συνελεύσεων. Δεν σέβονται την αυτοτέλεια και τις λειτουργία των σωματείων. Δεν θέλουν γενικές συνελεύσεις που θα βάζουν τα θέματα σε συζήτηση γιατί δεν θέλουν να φανούν οι αιτίες γεννούν τα  προβλήματα και ποιος φταίει γι αυτά. Δεν θέλουν να βάζουν σε  ψηφοφορία τις προτάσεις που γίνονται και να αποφασίζουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.
Θέλουν να γίνονται κάποιες συγκεντρώσεις «μπούγιο- μπάχαλο» χωρίς αποφάσεις. Αλλάζουν τις αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.   Αυτές οι δυνάμεις που συμμετέχουν σε συντονιστικά, επιτροπές στήριξης ή όπως αλλιώς τις βαφτίζουν καταφεύγουν στην προσφιλή τους μέθοδο  να εκφυλίζουν, να διασπούν και να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις διαδικασίες του μαζικού κινήματος. Δηλαδή  να παρακάμπτουν  τα εκλεγμένα όργανα και τις γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων. Θέλουν να αποφασίζουν αυτοί, εκ της κορυφής.
 Ο εκφυλισμός των οργάνων διαδέχεται τον εκφυλισμό των όποιων κινητοποιήσεων  που επιλέγουν κάθε φορά  οι «σοφοί» της ΠΟΕ- ΟΤΑ και φυσικά ακολουθούν κατά γράμμα και οι  συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ-ΣΕΑΜ στον Δήμο της Πάτρας . Δηλαδή καταλήψεις χωρίς καταληψίες με πληρωμένα μεροκάματα. Δεν θέλουν απεργίες καλά προετοιμασμένες με αποφασισμένους απεργούς.

Αποφασίζουν 5ημερες απεργίες χωρίς απεργούς, και παροτρύνουν οι συνδικαλιστές τους εργαζόμενους να μην «χάσουν το μεροκάματο» να βάλουν μαζικά άδειες την ημέρα της απεργίας , γιατί τάχα λυπούνται τους συναδέλφους που θα χάσουν το μεροκάματο.
Με αυτόν τον τρόπο κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους και οδηγούν τον κλάδο σε ήττες και απογοήτευση περνώντας έτσι την «αντίληψη ότι με τους αγώνες δεν γίνεται τίποτα».
Αυτοί  οι συνδικαλιστές, είναι στα πλαίσια της νέας γενιάς των εργατοπατέρων, που μιλάνε και καλούν σε αντίσταση ενάντια στις «κατοχικές κυβερνήσεις»,  ενάντια στην «εσωτερική και εξωτερική τρόικα», κρύβουν όμως με επιμέλεια ότι κατά άλλα συμφωνούν με την ελεύθερη αγορά, την Ε.Ε. και τον καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης, απόρροια των οποίων είναι οι ιδιωτικοποιήσεις και οι συμπράξεις ΣΔΙΤ.

Είναι οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που σήμερα για να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους  εμφανίζονται με αγωνιστικό προσωπείο  που «φωνάζουν» να μην ξεπουληθεί η καθαριότητα στο Φούχτελ και τους εργολάβους του.   Αυτή η «νέα γενιά» συνδικαλιστών πασχίζει να πείσει ότι υπάρχει καλύτερη διαχείριση του καπιταλιστικού συστήματος.
 Οι  συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ,  και ΣΥΡΙΖΑ-ΣΕΑΜ που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Πάτρας  συμφωνούσαν και στήριξαν τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και τη λεγόμενη οικονομική αυτοτέλεια των δήμων που ξεκάθαρα προβλέπει την ιδιωτικοποίηση μιας σειράς τομέων. Αλήθεια, αφού λένε ότι είναι αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας,    γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν όλες τις πολιτικές εκείνες που οδηγούσαν στην ιδιωτικοποίηση και λύσαγαν ενάντια στις δυνάμεις εκείνες (ΔΑΣ ΟΤΑ, λαϊκή συσπείρωση) που έγκαιρα προειδοποιούσαν για το σκοπό αυτών των πολιτικών;  
Αποπροσανατολίζουν και καλλιεργούν αυταπάτες, πως υπεύθυνη για τα δεινά των εργαζομένων είναι απλά μία κυβέρνηση, στην συγκεκριμένη περίπτωση η δικομματική ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, αθωώνοντας την τάξη που τα συμφέροντά της εξυπηρετούν αυτοί οι διαχειριστές του συστήματος, δηλαδή τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Μας καλούν να κυνηγάμε χίμαιρες για έναν καλό και  ανθρώπινο καπιταλισμό, που θα προκύψει με αλλαγή "διαχειριστή" στην κυβέρνηση! 
Καλούμε τους εργαζόμενους  να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να γυρίσουν την πλάτη σε αυτές τις σάπιες συνδικαλιστικές δυνάμεις που τους οδηγούν χρόνια τώρα από ήττα σε ήττα. Τα παιχνίδια τους  σε βάρος των εργαζομένων και μάλιστα σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές δεν θα περάσουν.
Ζητάμε άμεσα:
Να συνεδριάσουν  τα Δ.Σ. όλων των σωματείων  του Δήμου
Να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις και να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι πως θα οργανώσουν καλύτερα την πάλη τους και την συμμετοχή τους στην Γενική Απεργία της 6 Νοέμβρη.
ΠΑΤΡΑ 18-1

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΕΣ

16.10.13
ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
(ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ Π.Α.ΜΕ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ

Την πολιτική της παραπέρα εμπορευματοποίησης στην υγεία υπεραμύνθηκε ο αρμόδιος υπουργός   Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την διάρκεια της χτεσινής συνάντησης που είχε με το σωματείο των εργαζομένων του Γ.Ν.ΠΑΤΡΩΝ «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ».
Ειδικότερα, ο υπουργός δίνοντας το στίγμα της αντιλαϊκής πολιτικής που θα κλιμακωθεί και στα Νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ είπε ότι για προσλήψεις δεν θα έχουμε παρά μόνο από κινητικότητα – που θα εφαρμοστεί και στην περιοχή μας το αμέσως επόμενο διάστημα --δηλαδή θα κλείσουν και στη περιοχή μας Νοσοκομεία (π.χ θώρακος, Καλάβρυτα) κέντρα υγείας, θα συγχωνεύσει κλινικές και έτσι θα αυξηθούν οι λίστες αναμονής στα υπάρχοντα νοσοκομεία. 

Συμπερασματικά λοιπόν η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους,  το λαό της Πάτρας και της περιοχής μας που καλύπτει ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, δεν προτίθεται να κάνει καμία ανάπτυξη, αφού δεν έκανε λόγο ούτε  για ανάπτυξη της ΜΕΘ,  ούτε για δημιουργία ΜΑΦ ή Νευροχειρουργικής κλινικής και άλλων τμημάτων ζωτικής σημασίας.

Σε ερωτήσεις μας για την χρηματοδότηση του Νοσοκομείου επικαλέστηκε την ΤΡΟΙΚΑ και με πρόσχημα την οικονομική καπιταλιστική κρίση όλοι οι προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων και το 2014 θα είναι πετσοκομμένοι για να υλοποιείται η στρατηγική της ΕΕ, που υπηρετεί την καταλήστευση του λαού και ενισχύει τους βιομήχανους και εφοπλιστές.

Η ολομέτωπη επίθεση που έχει εξαπολύσει η συνκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ στην υγεία πρόνοια  ενώ δίνουν δις ευρώ στους μεγαλοεπιχειρηματίες π.χ ( χάρισαν για το αυτοκινητοδρόμιο 30  εκ. ενώ το νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας μένει άφτιαχτο εδώ και 5, ½ χρόνια .

Η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ με την συμβιβαστική τους τακτική , την συναίνεση τους προς την κυβερνητική πολιτική – δέχονται την κινητικότητα  - διαθεσιμότητα και το κλείσιμο νοσοκομειακών μονάδων και το μόνο που βρίσκουν να ψελλίσουν στην ανακοίνωση τους  είναι «ότι ίσως κάτι δεν πάει καλά» και ότι πρέπει να κάνουμε και άλλες συναντήσεις με τον υπουργό. 

Έχουν ευθύνες οι παραπάνω δυνάμεις γιατί το προηγούμενο διάστημα  αντί  να αφυπνίσουν τους εργαζόμενους  και να τους προετοιμάσουν για σκληρούς αγώνες ενάντια στην κυβερνητική λαίλαπα καλλιεργούσαν κλίμα αναμονής.


Η πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για την αντιμετώπιση του κτιριακού προβλήματος ήταν και είναι να γίνει επίταξη ιδιωτικής νοσηλευτικής μονάδας έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης του σεισμόπληκτου νοσοκομείου.

Απαιτούμε άμεσα να δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για την ανάπτυξη του νοσοκομείου του Αγίου Ανδρέα.
 
Συνάδελφοι,
 Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να συνταχτεί σήμερα με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος, να στηριχτούμε στις δυνάμεις που αντιστέκονται όπως οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ   και όχι στις δυνάμεις που βάζουν πλάτη στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις και στην υγεία, των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής λυκοσυμμαχίας που είναι το μακρύ χέρι των μονοπωλίων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Καμία συγχώνευση ή κατάργηση κλινικής, τμήματος ή ολόκληρης μονάδας υγείας πρόνοιας.
Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα μας . Να ανακληθούν οι περικοπές στου μισθούς.
Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις.
Καμία κινητικότητα – διαθεσιμότητα – απόλυση.
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση των επικουρικών των εργαζομένων στους εργολάβους και τις Μ.Κ.Ο.
Πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των δημοσίων μονάδων υγείας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών  ταμείων, να επιστραφούν τα κουρεμένα αποθεματικά.
Να καταργηθούν οι πληρωμές από τους ασθενείς. Δωρεάν περίθαλψη όλων των ανέργων. Δημόσια και δωρεάν σύστημα – κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία – πρόνοια.
Εδώ και τώρα το κράτος να καλύψει 100% όλες τις απώλειες των δημοσίων νοσοκομείων από το «κούρεμα».
Να χορηγηθεί σε όλους τους ανασφάλιστους , τους ανέργους βιβλιάριο υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, πλήρη και δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


Πάτρα 16-10-2013

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Παράσταση διαμαρτυρίας έκανε σήμερα το πρωί η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑ.ΜΕ στην 6η Υ. Π. Ε προκειμένου να εκθέσει την δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία του νομού μας.

Οι ανασφάλιστοι  οι άνεργοι νέοι, σήμερα δεν έχουν δικαίωμα και πρόσβαση  στις υπηρεσίες υγείας. Σύμφωνα με την πολιτική της κυβέρνησης στον χώρο της υγείας θα πρέπει να πετιούνται έξω από τα νοσοκομεία οι ανασφάλιστοι αφού δεν έχουν να πληρώσουν, είτε άμεσα στο νοσοκομείο, είτε μέσω της νέας διαδικασίας που εφαρμόζουν τα νοσοκομεία στέλνοντας τον λογαριασμό στην εφορία με συνέπεια να απειλούνται με κατασχέσεις σπιτιών κ.λ.π.

Η Αντιπεριφερειάρχης στην συνάντηση που είχε με την Γραμματεία του ΠΑ.ΜΕ δήλωσε «ότι λυπάται για αυτήν την κατάσταση αλλά δεν γίνεται να μην πληρώνουμε στα νοσοκομεία, γιατί είναι νόμος του κράτους» και δεν μπορεί να κάνει τίποτα για αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν.

Κυβέρνηση, τρόικα Ε.Ε μονοπώλια εμπορευματοποιούν το αγαθό της υγείας και αδίστακτα εξοντώνουν  τον λαό για τα κέρδη τους.
Καλούμε τους εργαζόμενους τους νέους , τους άνεργους να οργανωθούν στα ταξικά συνδικάτα, να παλέψουν μαζί  με το ΠΑ.ΜΕ.
Καλούμε τους εργαζόμενους υγειονομικούς να απειθαρχήσουν στους νόμους που χαρατσώνουν το λαό και να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους  στους ανασφάλιστους τους άπορους τους ανήμπορους ασθενείς.
Αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό.
     Κατάργηση  κάθε επιχειρηματικής δράσης στην υγεία.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΧΑΙΑΣ

ΠΑΤΡΑ 16-10-13

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΤΡΑ 16-10-13

Παράσταση διαμαρτυρίας έκανε σήμερα το πρωί η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑ.ΜΕ στην 6η Υ. Π. Ε προκειμένου να εκθέσει την δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία του νομού μας.

Οι ανασφάλιστοι  οι άνεργοι νέοι, σήμερα δεν έχουν δικαίωμα και πρόσβαση  στις υπηρεσίες υγείας. Σύμφωνα με την πολιτική της κυβέρνησης στον χώρο της υγείας θα πρέπει να πετιούνται έξω από τα νοσοκομεία οι ανασφάλιστοι αφού δεν έχουν να πληρώσουν, είτε άμεσα στο νοσοκομείο, είτε μέσω της νέας διαδικασίας που εφαρμόζουν τα νοσοκομεία στέλνοντας τον λογαριασμό στην εφορία με συνέπεια να απειλούνται με κατασχέσεις σπιτιών κ.λ.π.

Η Αντιπεριφερειάρχης στην συνάντηση που είχε με την Γραμματεία του ΠΑ.ΜΕ δήλωσε «ότι λυπάται για αυτήν την κατάσταση αλλά δεν γίνεται να μην πληρώνουμε στα νοσοκομεία, γιατί είναι νόμος του κράτους» και δεν μπορεί να κάνει τίποτα για αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν.

Κυβέρνηση, τρόικα Ε.Ε μονοπώλια εμπορευματοποιούν το αγαθό της υγείας και αδίστακτα εξοντώνουν  τον λαό για τα κέρδη τους.
Καλούμε τους εργαζόμενους τους νέους , τους άνεργους να οργανωθούν στα ταξικά συνδικάτα, να παλέψουν μαζί  με το ΠΑ.ΜΕ.
Καλούμε τους εργαζόμενους υγειονομικούς να απειθαρχήσουν στους νόμους που χαρατσώνουν το λαό και να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους  στους ανασφάλιστους τους άπορους τους ανήμπορους ασθενείς.
Αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό.
     Κατάργηση  κάθε επιχειρηματικής δράσης στην υγεία.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΧΑΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στα Σωματεία του Iδιωτικού και Δημοσίου τομέα νομού Αχαΐας

9.10.13


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Προς όλα τα Σωματεία του Iδιωτικού και Δημοσίου τομέα νομού Αχαΐας
          Το ΠΑΜΕ καλεί σε Γενική προειδοποιητική απεργία στις 23 Οκτώβρη.  Η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑ.ΜΕ καλεί όλα τα Δ.Σ των πρωτοβάθμιων  σωματείων και συνδικάτων, του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, σε σύσκεψη για την οργάνωση της απεργίας, το Σάββατο 12 Οκτώβρη και ώρα 6.30 μ.μ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πάτρας (στο ισόγειο).   
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Η αναγκαιότητα της απεργίας προκύπτει από τις ίδιες τις εξελίξεις, από την ανάγκη να πάρει μαζική – μαχητική απάντηση η πολιτική της κυβέρνησης της τρόικας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης  που βάζουν σε εφαρμογή τα βάρβαρα μέτρα και ετοιμάζουν νέα, ενάντια στο σύνολο της εργατικής τάξης.
Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη!
Αν δεν τους σταματήσουμε θα μας γονατίσουν!  

ΠΑΤΡΑ 7-10-2013


ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
              Η Γραμματεία Αχαΐας  του ΠΑ.ΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα, προχώρησαν  σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα το πρωί 9-10-2013, στην Διοίκηση του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας, για δυο περιπτώσεις συναδέλφων ανέργων, ανασφάλιστων, οι οποίοι νοσηλεύτηκαν  σαν  έκτακτα περιστατικά. Φεύγοντας τους ζήτησαν να πληρώσουν τα νοσήλια και τις εξετάσεις. (Σαν να ήταν σε ξενοδοχείο και έκαναν διακοπές)!!!
Η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑ.ΜΕ καταγγέλλει την διεύθυνση του νοσοκομείου και την διοικητική διευθύντρια συνδικαλιστικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ η οποία στην ουσία μας έλεγε να τακτοποιήσει το θέμα και «να παγώσει τα χρέη». Δηλαδή να μας κάνει  ρουσφέτι!
Αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποιούν κατά γράμμα την πολιτική του Δ.Ν.Τ – της Ε.Ε και της τρόικας, που μετατρέπουν τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις και την υγεία των εργαζομένων, των ανέργων και του λαού σε εμπόρευμα.
Η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑ.ΜΕ θα προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα νοσοκομεία του νομού μας για τις δεκάδες παρόμοιες περιπτώσεις άλλων συναδέλφων μας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΧΑΙΑΣ ΠΑ.ΜΕ
Πάτρα 9-10-2013




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΙΑΣ

8.10.13




Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο
Γραμματεία Αχαΐας
Διεύθυνση: Καραϊσκάκη 162, 3ος όροφος
Τηλ: 2613-015765
Email: pamepatras@gmail.com
Web: http://pamepatras.blogspot.com
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Προς όλα τα Σωματεία του Iδιωτικού και Δημοσίου τομέα νομού Αχαΐας
          Το ΠΑΜΕ καλεί σε Γενική προειδοποιητική απεργία στις 23 Οκτώβρη.  Η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑ.ΜΕ καλεί όλα τα Δ.Σ των πρωτοβάθμιων  σωματείων και συνδικάτων, του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, σε σύσκεψη για την οργάνωση της απεργίας, το Σάββατο 12 Οκτώβρη και ώρα 6.30 μ.μ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πάτρας (στο ισόγειο).   
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Η αναγκαιότητα της απεργίας προκύπτει από τις ίδιες τις εξελίξεις, από την ανάγκη να πάρει μαζική – μαχητική απάντηση η πολιτική της κυβέρνησης της τρόικας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης  που βάζουν σε εφαρμογή τα βάρβαρα μέτρα και ετοιμάζουν νέα, ενάντια στο σύνολο της εργατικής τάξης.
Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη!
Αν δεν τους σταματήσουμε θα μας γονατίσουν!  

ΠΑΤΡΑ 7-10-2013





Στις 5 Οκτώβρη μπορούμε να κάνουμε το πρώτο βήμα βουλιάζοντας τους δρόμους και τις πλατείες.

4.10.13


                
Π.Α.ΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ- ΠΑΣΥ- ΜΑΣ- ΟΓΕ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ , ΣΤΙΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.30 ΠΜ.
Καμιά αναμονή στα νέα βάρβαρα μέτρα!
Αγαπητοί Συναγωνιστές,  Συνάδελφοι, Συναδέλφισες,

 Όλοι μαζί όσοι υποφέρουμε σήμερα, εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες μπορούμε να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση. Να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Να βάλουμε μπρος για αξιοπρεπείς μισθούς, για μια ζωή με δικαιώματα για εμάς και τα παιδιά μας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες,  απαλλαγμένο από τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ και το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει.

Βιομήχανοι, τραπεζίτες, μονοπωλιακοί όμιλοι, Τρόικα, κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, μας έχουν κάνει τη ζωή μαρτύριο και φέρνουν κόλαση. Η συζήτηση που γίνεται αυτές τις μέρες για το πρωτογενές πλεόνασμα ή για το κούρεμα του χρέους δε σε αφορά. Μην ξεγελιέσαι, μην πιστεύεις σε παραμυθια. Τα δίνουν όλα για την κερδοφορία των μονοπωλίων, στραγγίζουν το λαό, σφίγγουν ακόμα περισσότερο τη μέγγενη της εκμετάλλευσης! Αν δε συναντήσουν εμπόδια θα προχωρήσουν ακάθεκτοι στην υλοποίηση του σχεδιασμού τους.
Δεν υπάρχει άλλη επιλογή! Μόνο με αγώνα, με οργάνωση, με μαζικότητα, με αντοχή, με συνέχεια, μπορούμε να απαντήσουμε. Δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμα τη δύναμή μας.
Αν δεν τους σταματήσουμε, θα μας γονατίσουν!
Να δοκιμάσουμε τώρα τη δύναμή μας

Μας θέλουν στη δουλειά με 300 ευρώ. Προετοιμάζουν το έδαφος με νέα μέτρα για να επιβάλουν τους νέους μισθούς πείνας. Ήδη σήμερα με 300 ευρώ και λιγότερο δουλεύουν τα παιδιά μας, οι νέοι εργαζόμενοι. Απελευθερώνουν τις απολύσεις. Μας θέλουν στη δουλειά ήλιο με ήλιο, τσακίζουν το 8ωρο, καταργούν την Κυριακή αργία. Καταργούν τις επικουρικές συντάξεις, τσακίζουν τα εφάπαξ, ετοιμάζουν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, επιπλέον μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές.

Ακολουθούν νέα άγρια μέτρα σε όλα τα επίπεδα που θα πατήσουν πάνω στα προηγούμενα. Ό,τι μέτρα φρενάρονται από τους αγώνες σε προηγουμένους γύρους έρχονται σε επομένους, πιο επιθετικά. Το χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων, ο πολλαπλασιασμός των ατομικών συμβάσεων είναι το εργαλείο για να πετύχουν πιο εύκολα τις επιδιώξεις τους. H επίθεση που κάνουν δεν έχει τέλος!
Μπορούμε να τους σταματήσουμε;
Στις 5 Οκτώβρη μπορούμε να κάνουμε το πρώτο βήμα βουλιάζοντας τους δρόμους και τις πλατείες. Μπορούμε να τους σταματήσουμε αν πάρουμε αποφάσεις. Αν πιο πριν σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο συζητήσουμε πλατιά με γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις. Αν κάθε εργάτης και εργάτρια πάρει θέση, κάνει προτάσεις, πάρει ευθύνες, όταν τα σωματεία μπουν αποφασιστικά μπροστά στην οργάνωση του αγώνα, στην οργάνωση των εργαζομένων σε κάθε κλάδο, παραμερίζοντας κάθε συμβιβασμένο και φοβισμένο συνδικαλιστή. Μπορούμε εφόσον βάλουμε αποφασιστικό τέλος στον συνδικαλισμό που έβαζε και βάζει πλάτη για να υλοποιούνται αυτές οι πολιτικές, που σπέρνει το δηλητήριο του συμβιβασμού και της υποταγής των εργαζόμενων.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε όταν το καθημερινό αυθόρμητο σιχτίρισμα, το «φτάνει πια, δεν αντέχουμε» γίνει σύνθημα αγώνα και οργάνωσης σε κάθε εργοστάσιο, τόπο δουλειάς, σε κάθε συνοικία. Μπορούμε όταν περάσουμε το φόβο στο απέναντι στρατόπεδο. Όταν η κυβέρνηση και οι εργοδότες μας βρουν μπροστά τους οργανωμένους και αποφασισμένους.
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΝ ΚΑΘΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.
Τα συλλαλητήρια στις 5 Οκτώβρη μπορούν να αποτελέσουν σταθμό για την κλιμάκωση των αγώνων. H πίεση που ασκούν οι κινητοποιήσεις, οι απεργίες, η δύναμη της αντίστασης και των αγώνων ανησυχεί το κράτος των μονοπωλίων, τα κόμματά του. Αυτό που χαρακτήριζε πάντα τις νικηφόρες μάχες δεν ήταν μόνο η μορφή ή η διάρκεια των αγώνων. Η μαζικότητα των διαδηλώσεων σε κάθε πόλη, η οργάνωση των εργατών, η αποφασιστικότητα, η αντοχή, η πίστη στο δίκιο, η συμμαχία, ειναι αυτά που κρίνουν τις μάχες.
Οι αγώνες που έχουμε κάνει ως σήμερα δεν πάνε χαμένοι. Μας γεμίζουν εμπειρία. Ως τώρα πίεζαν, δυσκόλευαν, καθυστερούσαν μέτρα. Όμως είναι ανάγκη να μπούμε σε νέα φάση αγώνων, πιο επιθετικών. 
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε εγρήγορση και αγώνα.
Ή θα υποταχτούμε και θα τα σαρώσουν όλα, ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι.

Όσο υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση, λύτρωση δε μπορεί να υπάρχει. Τα μνημόνια θα είναι μόνιμα και διαρκείας. Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ πρέπει να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση, με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

Αγώνας εδώ και τώρα για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας!
Όχι άλλες θυσίες για το λαό
Όσοι σπέρνουν αυταπάτες γλυκοκοιτώντας την κάλπη, λέγοντας πως έχουν το μαγικό φίλτρο που θα πείσει τους δανειστές, φοβούνται την πραγματική λαϊκή αντίδραση. Φοβούνται τους αγώνες που βάζουν στο στόχαστρο τον πραγματικό ένοχο, την εξουσία των μονοπωλίων.
Όσα η εργατική τάξη με αγώνες και θυσίες κατέκτησε σε έναν αιώνα, προσπαθούν να τα ισοπεδώσουν. Είναι αισχρό ψέμα ότι με μια αλλαγή κυβέρνησης ο λαός θα επανακτήσει ότι έχασε. Απαιτείται σκληρή σύγκρουση στους κλάδους, στους τόπους δουλειάς. Εκεί που συγκρούεται η πολιτική των επιχειρηματικών ομίλων με την πολιτική που συμφέρει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Οι διεκδικήσεις και τα αιτήματα δεν είναι μάχη εικόνας και εντυπώσεων, αλλά σκληρός ταξικός πόλεμος που έχει νικητές και χαμένους. Και ο λαός δεν πρέπει να βγει χαμένος!
ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ!
Αγώνας ρήξης και ανατροπής!
Τα σωματεία να πάρουν μέτρα για την προετοιμασία και την επιτυχία του συλλαλητηρίου. Να μη μείνει χώρος που δε θα φτάσει το κάλεσμα για αγώνα. Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολή οι άνεργοι και οι σπουδαστές να μπουν μπροστά στη μάχη, στην ενημέρωση, στην οργάνωση.
Να βουλιάξουν οι δρόμοι!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 10.30 Π.Μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Πάτρα 25-9-2013