δίκαιο αγΑλληλεγγυη στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

1.10.13


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να εκφραστεί τώρα και έμπρακτα
η στήριξη και η αλληλεγγύη όλων των Συνδικάτων
στο δίκαιο αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Η Γραμματεία νομού Αχαΐας του ΠΑΜΕ εκφράζει την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ – ΤΕΙ και καλεί τους εργαζόμενους , τους ανέργους, τις νέες και τους νέους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει ο Σύλλογος διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πατρών την Τετάρτη 2 Οκτώβρη 2013 στις 7 μ.μ στην πλατεία Γεωργίου.
Η κυβέρνηση αντί να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα για άμεσες προσλήψεις εργαζομένων με σταθερή και μόνιμη εργασία, ώστε στοιχειωδώς να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα ΑΕΙ – ΤΕΙ, προχωρά σε απολύσεις μέσω της διαθεσιμότητας (1349 σαν πρώτη δόση).
Απολύει όλους τους εργαζόμενους συγκεκριμένων ειδικοτήτων (φύλακες, τεχνίτες κ.α.), ώστε να παραδώσει τους συγκεκριμένους τομείς σε εταιρείες σεκιούριτι και μεγαλοεργολάβους.
Για την εξέλιξη αυτή οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες.
Τούτη τη στιγμή, ο αγώνας των διοικητικών υπαλλήλων είναι σε κρίσιμη φάση και οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να μείνουν μόνοι τους.
Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους, όλους τους εργαζόμενους στα ιδρύματα, τα μέλη ΔΕΠ, τους φοιτητές σε συστράτευση και κοινό αγώνα.
Καλεί τα συνδικάτα, τα σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με κάθε τρόπο να πάρουν πρωτοβουλίες, ώστε να στηρίξουν και να σταθούν αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ – ΤΕΙ.
Με ανακοινώσεις συμπαράστασης, παραστάσεις διαμαρτυρίας, συσκέψεις φορέων, κοινά συλλαλητήρια στις μεγάλες πόλεις, με όποιο τρόπο κρίνουν, να εκφράσουν την συμπαράσταση τους, να ξεδιπλώσουν γενικότερα την αντεπίθεση τους στην αντιλαϊκή πολιτική.
Καλεί τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να συμβάλλουν στην οικονομική ενίσχυση των απεργών.
Ενιαίος αγώνας όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων για:
-          Καμιά απόλυση καμιά διαθεσιμότητα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά  για όλους.
-          Όχι στην αυτοχρηματοδότηση της παιδείας, της υγείας και των δήμων. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια.
-          Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν. Επιστήμη κι έρευνα για την κάλυψη των δικών μας αναγκών και όχι για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
-          Καμιά ιδιωτικοποίηση, καμιά εκποίηση του δημόσιου πλούτου, καμιά εκχώρηση δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και οργανισμών στους άρπαγες των επιχειρηματικών ομίλων.
-          Κανένας πλειστηριασμός στη λαϊκή κατοικία. Κανένας μόνος του, κανένας απροστάτευτος. Ταξική αλληλεγγύη, όλοι μαζί για να μην πάρουν οι τράπεζες τα σπίτια μας.
-          Όχι στη φοροληστεία και σε όλα τα χαράτσια. Να φορολογηθεί στο 45% το μεγάλο κεφάλαιο.
-          Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους. Όχι στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση! Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και επιστροφή των λεηλατημένων από τα αποθεματικά των ταμείων. 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑ.ΜΕ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΙΑΣ
                          ΠΑΤΡΑ 1-10-2013

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου