ΕΡΓΑΤΕΣ -ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ, ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ,Το ΠΑ.ΜΕ σας καλεί σε ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ.

31.10.13


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ωρη ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑ.ΜΕ
        ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 10.30π.μ
ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΣΤΗΝ ΤΡΙΓΩΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 10.30π.μ

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ
Εργάτες – εργάτριες, νέοι και νέες , άνεργοι, γυναίκες,
Το ΠΑ.ΜΕ σας καλεί   σε ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ.
Να βάλουμε μπροστά για την ΑΠΟΤΡΟΠΗ των νέων αντεργατικών μέτρων.
Για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της βαρβαρότητας!
Τώρα χρειάζεται να νιώσουν την καυτή ανάσα του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Να φτάσει παντού ο απεργιακός συναγερμός.
Σε κάθε κλάδο ο κάθε εργάτης ξεχωριστά και όλοι μαζί ως μια γροθιά να πάρουμε ατομική και συλλογική την ευθύνη για την επιτυχία της απεργίας.  Η απόφαση για απεργία να είναι συνειδητή πράξη και όχι τυπική υπόθεση,  αποφασιστική διάθεση αγώνα και αντίστασης από κάθε κλάδο, κάθε εργοστάσιο και τόπο δουλειάς. 
Λένε ψέματα πως δε θα έρθουν άλλα μέτρα! Η ζωή μας έγινε αφόρητη! Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί. Η λαιμαργία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων δε θα κοπάσει ποτέ! Μας θέλουν σκλάβους, αμίλητους, ανοργάνωτους.
Να μην παραδώσουμε τα δικαιώματα μας. Ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης.
Η κατάργηση των κλαδικών Συλλογικών συμβάσεων και η επέκταση των ατομικών συμβάσεων οδηγεί σε νέα μέτρα για να επιβάλουν μισθούς πείνας των 300 ευρώ. Σχεδιάζουν νέα τσεκούρωμα στα δώρα στον ιδιωτικό τομέα. Καταργούν τις αποζημιώσεις. Καταργούν τις επικουρικές συντάξεις, τσακίζουν τα εφάπαξ, ετοιμάζουν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις. Κόβουν το ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Να μην επιτρέψουμε να κάνουν τη ζωή μας κόλαση
Την ίδια στιγμή που οι ανάγκες απαιτούν προσλήψεις, έρχονται νέες χιλιάδες απολύσεις στον Δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό τομέα, απελευθερώνουν τις απολύσεις, δίνοντας το δικαίωμα στην μεγαλοεργοδοσία να απολύει όποτε και όσους θέλει. Γκρεμίζουν το σταθερό ωράριο, καταργούν την Κυριακή αργία. 
Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωση.
Βάζουν 25ευρώ είσοδο για νοσήλια στα νοσοκομεία. Είναι εκατοντάδες οι άνεργοι – ανασφάλιστοι στη Αχαΐα που αναγκάστηκαν να νοσηλευτούν και τώρα τους στέλνουν τα νοσήλια στην εφορία είναι οι ίδιοι που κλείνουν τα νοσοκομεία των Καλαβρύτων και του Θώρακα, στερώντας από το λαό τη δωρεάν υγεία. Μονιμοποιούν τα χαράτσια, σφίγγουν το λαιμό μας με δυσβάσταχτους φόρους. Ετοιμάζουν νέες αυξήσεις στα εισιτήρια στις μεταφορές. Βγάζουν στο σφυρί την πρώτη κατοικία. Ιδιωτικοποιούν το ρεύμα, το νερό, μετά τις νέες αλλαγές στην εκπαίδευση σαν τα κοράκια έχουν πέσει πάνω στην λαϊκή οικογένεια οι μεγαλοφροντιστηριάρχες βλέποντας τα παιδιά της εργατικής τάξης για βούτυρο στο ψωμί τους. 
Καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας στη μόνιμη ανεργία σε συνθήκες που χιλιάδες άνεργοι ανακυκλώνονται  στον νομό μας σε κακοπληρωμένα προγράμματα ψευτοαπασχόλησης του ΟΑΕΔ και του Δήμου και πολλές φορές μένουν για μήνες απλήρωτοι. Μας ζητούν να ζήσουμε με επιδόματα-δυστυχίας των 200 ευρώ. Όλα τα παραπάνω μέτρα έρχονται να πατήσουν πάνω στα αποκαΐδια των προηγούμενων. Η επιδείνωση της ζωής μας δε θα έχει τελειωμό.
Για να ανασάνουμε χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε.
Η υποχώρηση στις δυσκολίες, ο συμφιλιωτισμός με το κεφάλαιο, οι διαπραγματεύσεις μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οδηγούν στην μακροημέρευση της βαρβαρότητας.
Να ξαποστείλουμε όσους κάθονται στο σβέρκο μας.
Να χτίσουμε τη δική μας συμμαχία. Η εργατική τάξη θα βρει τους συμμάχους της, ανάμεσα στους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που βάζουν λουκέτο, ανάμεσα στους χιλιάδες αγρότες που ξεκληρίζονται, στις γυναίκες που βιώνουν το δράμα όλης της οικογένειας, των παιδιών, των νέων που δε μπορούν να σπουδάσουν, δε μπορούν να βρουν μια δουλειά για να ζήσουν.
Να δώσουμε απάντηση στην όξυνση της επιθετικότητας του κεφαλαίου και του κράτους, στους μηχανισμούς που θρέφει. Να πάρει διαστάσεις μαζικής καταδίκης και απομόνωσης η εγκληματική-ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, να ξεριζωθεί από τους τόπους δουλειάς και τους κλάδους. Είναι το τέρας της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, εκμετάλλευσης, εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας.
Στις 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
Ξεπερνώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας, τα εμπόδια που βάζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Φτιάχνουμε το δικό μας ορμητικό ποτάμι που θα τσακίσει κάθε υπονόμευση από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της.
Πρέπει τώρα να ανασυνταχθούμε!
Να δοκιμάσουμε τη δύναμη μας.
Να πιστέψουμε στο δίκιο μας.    
ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2013

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου