ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΕΣ

16.10.13
ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
(ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ Π.Α.ΜΕ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ

Την πολιτική της παραπέρα εμπορευματοποίησης στην υγεία υπεραμύνθηκε ο αρμόδιος υπουργός   Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την διάρκεια της χτεσινής συνάντησης που είχε με το σωματείο των εργαζομένων του Γ.Ν.ΠΑΤΡΩΝ «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ».
Ειδικότερα, ο υπουργός δίνοντας το στίγμα της αντιλαϊκής πολιτικής που θα κλιμακωθεί και στα Νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ είπε ότι για προσλήψεις δεν θα έχουμε παρά μόνο από κινητικότητα – που θα εφαρμοστεί και στην περιοχή μας το αμέσως επόμενο διάστημα --δηλαδή θα κλείσουν και στη περιοχή μας Νοσοκομεία (π.χ θώρακος, Καλάβρυτα) κέντρα υγείας, θα συγχωνεύσει κλινικές και έτσι θα αυξηθούν οι λίστες αναμονής στα υπάρχοντα νοσοκομεία. 

Συμπερασματικά λοιπόν η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους,  το λαό της Πάτρας και της περιοχής μας που καλύπτει ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, δεν προτίθεται να κάνει καμία ανάπτυξη, αφού δεν έκανε λόγο ούτε  για ανάπτυξη της ΜΕΘ,  ούτε για δημιουργία ΜΑΦ ή Νευροχειρουργικής κλινικής και άλλων τμημάτων ζωτικής σημασίας.

Σε ερωτήσεις μας για την χρηματοδότηση του Νοσοκομείου επικαλέστηκε την ΤΡΟΙΚΑ και με πρόσχημα την οικονομική καπιταλιστική κρίση όλοι οι προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων και το 2014 θα είναι πετσοκομμένοι για να υλοποιείται η στρατηγική της ΕΕ, που υπηρετεί την καταλήστευση του λαού και ενισχύει τους βιομήχανους και εφοπλιστές.

Η ολομέτωπη επίθεση που έχει εξαπολύσει η συνκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ στην υγεία πρόνοια  ενώ δίνουν δις ευρώ στους μεγαλοεπιχειρηματίες π.χ ( χάρισαν για το αυτοκινητοδρόμιο 30  εκ. ενώ το νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας μένει άφτιαχτο εδώ και 5, ½ χρόνια .

Η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ με την συμβιβαστική τους τακτική , την συναίνεση τους προς την κυβερνητική πολιτική – δέχονται την κινητικότητα  - διαθεσιμότητα και το κλείσιμο νοσοκομειακών μονάδων και το μόνο που βρίσκουν να ψελλίσουν στην ανακοίνωση τους  είναι «ότι ίσως κάτι δεν πάει καλά» και ότι πρέπει να κάνουμε και άλλες συναντήσεις με τον υπουργό. 

Έχουν ευθύνες οι παραπάνω δυνάμεις γιατί το προηγούμενο διάστημα  αντί  να αφυπνίσουν τους εργαζόμενους  και να τους προετοιμάσουν για σκληρούς αγώνες ενάντια στην κυβερνητική λαίλαπα καλλιεργούσαν κλίμα αναμονής.


Η πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για την αντιμετώπιση του κτιριακού προβλήματος ήταν και είναι να γίνει επίταξη ιδιωτικής νοσηλευτικής μονάδας έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης του σεισμόπληκτου νοσοκομείου.

Απαιτούμε άμεσα να δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για την ανάπτυξη του νοσοκομείου του Αγίου Ανδρέα.
 
Συνάδελφοι,
 Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να συνταχτεί σήμερα με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος, να στηριχτούμε στις δυνάμεις που αντιστέκονται όπως οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ   και όχι στις δυνάμεις που βάζουν πλάτη στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις και στην υγεία, των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής λυκοσυμμαχίας που είναι το μακρύ χέρι των μονοπωλίων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Καμία συγχώνευση ή κατάργηση κλινικής, τμήματος ή ολόκληρης μονάδας υγείας πρόνοιας.
Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα μας . Να ανακληθούν οι περικοπές στου μισθούς.
Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις.
Καμία κινητικότητα – διαθεσιμότητα – απόλυση.
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση των επικουρικών των εργαζομένων στους εργολάβους και τις Μ.Κ.Ο.
Πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των δημοσίων μονάδων υγείας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών  ταμείων, να επιστραφούν τα κουρεμένα αποθεματικά.
Να καταργηθούν οι πληρωμές από τους ασθενείς. Δωρεάν περίθαλψη όλων των ανέργων. Δημόσια και δωρεάν σύστημα – κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία – πρόνοια.
Εδώ και τώρα το κράτος να καλύψει 100% όλες τις απώλειες των δημοσίων νοσοκομείων από το «κούρεμα».
Να χορηγηθεί σε όλους τους ανασφάλιστους , τους ανέργους βιβλιάριο υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, πλήρη και δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


Πάτρα 16-10-2013

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου