Η συγκλονιστικότερη απεργιακή συγκέντρωση στην Πάτρα μετά την μεταπολίτευση.

16.12.10


Πάνω από 10.000 εργατοϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, σπουδαστές και μαθητές συγκρότησαν στη πλ. Γεωργίου τη μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση που έχει ζήσει η Πάτρα από την μεταπολίτευση και εδώ...
Αντίστοιχα συγκλονιστική ήταν και η πορεία, η κεφαλή της οποίας (με μπροστάρηδες τους απεργούς μουσικούς της μπάντας) όταν πλησίαζε την Παπαφλέσσα&Μαιζώνος το πίσω μέρος της πορειάς ξεκινούσε από την πλ. Γεωργίου.
Η παλαϊκή συγκέντρωση που διοργάνωσαν από κοινού το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ συγκροτεί ένα ορμητικό ποτάμι λαϊκής αντεπίθεσης που θα σαρώσει στο διάβα του τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης-ΝΔ-κεφαλαίου και τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και του "Εργατικού" Κέντρου Πάτρας που κάνουν πλάτες σε αυτή την πολιτική.
Για μια ακόμα φορά στη συγκέντρωση που οργάνωσαν οι εργατοπατέρες και οι μαζορέτες τους (ΣΥΝ-ΚΟΕ-ΣΕΑΜ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ) έγιναν τα γνωστά θεατρικά έκτροπα προσπαθώντας να αμαυρώσουν τη μεγαλειώδη λαϊκή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ. Και αυτή η προσπάθεια έπεσε στο κενό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου