14.12.10
Πυκνό πρόγραμμα πρωτοβουλιών ξεδιπλώθηκε από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ και του ΜΑΣ στην Πάτρα. Πέρα από τις ΓΣ και τα ΔΣ σωματείων, τις περιοδείες κι εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, τις ημέρες που προηγήθηκαν συγκροτήθηκαν δύο ακόμα λαϊκές επιτροπές αγώνα και αλληλεγγύης σε εργατογειτονιές της Πάτρας. Στα Ζαρουχλέικα και στα προσφυγικά πραγματοποιήθηκαν μαζικές λαϊκές συνελεύσεις έπειτα από κοινό κάλεσμα των συνδικάτων Οικοδόμων και Μετάλλου, της ΠΑΣΕΒΕ και του ΠΑΜΕ και συγκροτήθηκαν λαϊκές επιτροπές.
Σήμερα νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε συμβολικός αποκλεισμός και χτίσιμο της εισόδου του κτιρίου του Εργατικού Κέντρου Πάτρας που στεγάζει τους ομοϊδεάτες εργατοπατέρες της νόθας πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, οι οποίοι μαζί με την κυβέρνηση και το κεφάλαιο οδηγούν σε πτώχευση το λαό.
Αμέσως μετά ακολούθησε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπου και καταγγέλθηκε το όργιο τρομοκρατίας και απειλών σε βάρος μαθητών σχολείων της πόλης που κινητοποιούνται μαζί με το ΜΑΣ και το ΠΑΜΕ.
Την ίδια ώρα αντιπροσωπεία σωματείων και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ οργάνωσε κινητοποίηση στη ΔΕΗ για την επανασύνδεση του ρεύματος σε οικογένειες ανέργων, ενώ εργαζόμενοι μουσικοί του δήμου μαζί με το ταξικό κλαδικό συνδικάτο στους ΟΤΑ νομού Αχαΐας πραγματοποίησαν παράσταση στο δημαρχείο διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.
Στελέχη του ΠΑΜΕ και άλλοι εργαζόμενοι βρίσκονται από το πρωί στα δικαστήρια για να σταματήσει η δίωξη σε βάρος συνδικαλιστών του συνδικάτου οικοδόμων που διώκονται γιατί πήραν μέρος σε παλαιότερη κινητοποίηση αλληλεγγύης σε καθαρίστριες δουλεμπορικού γραφείου στο νοσοκομείο του Ρίου.

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ και το ΜΑΣ,
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου