ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

16.12.10
Από το πρωί οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και των ταξικών σωματείων περιφρούρησαν δεκάδες εργασιακούς χώρους (μεγάλα εργοστάσια στη ΒΙΠΕ, μηχανουργία, εργοτάξια, πολυκαταστήματα, σούπερ-μάρκετ, σχολεία), σπάζοντας στην πράξη την εργοδοτική τρομοκρατία και την οργανωμένη απεργοσπασία από τη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και το «Εργατικό» Κέντρο Πάτρας, βοηθώντας εκατοντάδες εργαζόμενους να απεργήσουν και να κατέβουν στο δρόμο με το ΠΑΜΕ.
Από το βράδυ της Τρίτης είχε ήδη ξεκινήσει η πετυχημένη περιφρούρηση της απεργίας στο λιμάνι της Πάτρας και το πορθμείο του Ρίου από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ.
Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της επιχείρησης Ζάρα που προσπάθησε να τρομοκρατήσει τις εργαζόμενες. Σε απάντηση το Συνδικάτο εργαζομένων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες και το ΠΑΜΕ περιφρούρησαν μέχρι το βράδυ της Τετάρτης τα πολυκαταστήματα.
Η ομάδα περιφρούρησης του ΠΑΜΕ στη ΒΙ.ΠΕ. εντόπισε και σταμάτησε εργολάβο οικοδομών, αλλά και βιομηχανία, που εκμεταλλεύονται μετανάστες ξεζουμίζοντας τους για ένα κομμάτι ψωμί και στεγάζοντας τους σε κοντέινερ-κλουβιά εντός της επιχείρησης.
Έγινε κατάληψη της μικροφωνικής εγκατάστασης του δήμου για να ακουστεί σε όλη τη πόλη το βροντερό μήνυμα της αντίστασης στα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης-ΝΔ-ΕΕ-πλουτοκρατίας.
Ακολούθησε η συγκλονιστική συμμετοχή των απεργών στη συγκέντρωση και τη περιφρουρημένη πορεία του ΠΑΜΕ. Δεκάδες νέοι εργάτες οργανώθηκαν στα ταξικά κλαδικά συνδικάτα. Οικοδόμοι, μεταλλεργατές, βιομηχανικοί εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, εμποροϋπάλληλοι, φαρμακοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και στις ΔΕΚΟ, ναυτεργάτες, έμποροι των λαϊκών αγορών και αγρότες με τα τρακτέρ και τα αυτοκίνητα τους, φοιτητές και μαθητές από δεκάδες σχολεία και σχολές, συνταξιούχοι, γυναίκες με τα παιδιά τους, οι απεργοί μουσικοί της μπάντας, οι οικογένειες ανέργων που είχαν κομμένα ρεύματα-νερά και επανασυνδέθηκαν, διατράνωσαν τη θέληση τους για οργάνωση, ανυπακοή και αντεπίθεση για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου