Αντεργατικό Κέντρο Πάτρας

21.12.10
Η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ στη διοίκηση του ΕΚ Πάτρας αρνείται να καταβάλει την συνταξιοδοτική αποζημίωση σε εργαζόμενο, πατέρα δύο παιδιών που σπουδάζουν, τον οποίο και απασχολούσε επί 30 και πλέον χρόνια.

Η διοίκηση του ΕΚ συνεδρίασε έκτακτα χθες για να εξετάσει το ζήτημα που έχει προκύψει με την συνταξιοδότηση του συνάδελφου Γιάννη Μ., υπευθύνου επί 30 συναπτά έτη της γραμματειακής υποστήριξης του εργατικού κέντρου Πάτρας. Ο συνάδελφος δικαιούται αποζημίωση ίση με το 50% της αποζημίωσης που θα έπαιρνε σε περίπτωση απόλυσης.
Ο νόμος προβλέπει ότι μέχρι τις 31/12 του 2010 το μισό αυτής της αποζημίωσης καταβάλλεται από την εργατική εστία, πράγμα που δεν είναι βέβαιο κατά πόσο θα ισχύσει και μετά. Οι εργατοπατέρες του ΠΑΣΟΚ στο ΕΚ Πάτρας, με εισήγηση του προέδρου κυρίου Καλή αρνούνται ακόμα και να διεκδικήσουν το προβλεπόμενο ποσό από το κράτος, φορτώνοντας με νέα φέσια το ΕΚ. Ο συνάδελφος είχε ενημερώσει εδώ και πολύ καιρό ότι συνταξιοδοτείται και η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ τον διαβεβαίωσε ότι θα πάρει τα χρήματά του. Απ’ ότι φαίνεται τον καθησύχαζαν για να τον αποκοιμίσουν και να τον κρατούν σε διαρκή ομηρία.
Ο Ταμίας του ΕΚ και γνωστό στέλεχος της ΓΣΕΕ στην τοποθέτηση του παραδέχτηκε ότι η ηγεσία του ΕΚ δεν πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές στους εργαζόμενους που απασχολεί. Ο κύριος Καραγεωργόπουλος άφησε σαφέστατες αιχμές για «κακοδιαχείριση» από τον προηγούμενο ταμία κύριο Καλαμπόκα, λέγοντας ότι δεν κρατούνταν τα απαραίτητα παραστατικά μέχρι σήμερα!!
Το ΠΑΜΕ είχε καταγγείλει και παλιότερα, εκφυλιστικά φαινόμενα που αφορούσαν την πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ στην διοίκηση του ΕΚ Πάτρας. Και συγκεκριμένα την ίδια ώρα που το ΕΚ ισχυρίζεται ότι δεν έχει χρήματα για να πληρώσει την αποζημίωση του συναδέλφου και τις ασφαλιστικές εισφορές των υπαλλήλων, χαλούσε χρήματα για «κεράσματα», ουίσκι και δωράκια από τον έναν εργατοπατέρα στον άλλο. Με έξοδα δικά μας!!
Την ίδια ώρα χάλασε χρήματα για την μόστρα του κτιρίου, ή για να επιδοτεί διάφορες ψευτοκινητοποιήσεις μαζί με τους συμμάχους της (ΚΟΕ-Ανταρύα-Σύριζα).
Υπενθυμίζουμε ότι σοβαρές καταγγελίες για παρατυπίες σε βάρος του είχε κάνει και άλλος παλιός, ιστορικός συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ στους Οικοδόμους και μέλος της διοίκησης του ΕΚ.
Αυτό το χάλι, ο εκφυλισμός της κλίκας του ΠΑΣΟΚ στη διοίκηση του ΕΚ Πάτρας είναι η απόρροια του συνολικού προσανατολισμού της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. Αυτή η γραμμή γεννάει τις προδοτικές συμφωνίες ΓΣΕΕ-ΣΕΒ, και ΕΚ Πάτρας-ΣΕΒ Δυτικής Ελλάδας, το στήσιμο απεργοσπαστικών μηχανισμών από συνδικαλιστές, το ξεπούλημα των εργαζομένων. Με αυτούς έχουν συμμαχήσει στα σωματεία οι ομάδες Ανταρσία-ΚΟΕ-Σύριζα.

Απαιτούμε:
• Να διεκδικήσει άμεσα η διοίκηση του ΕΚ τα χρήματα της αποζημίωσης από την Εργατική εστία.
• Να σταματήσει να χρηματοδοτεί τις δραστηριότητες διαφόρων αντικομουνιστικών γκρουπ και να πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές των υπαλλήλων.
• Να σταματήσουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να τσεπώνουν τις αμοιβές από τις διάφορες Επιτροπές και να τις καταθέσουν στο ταμείο του ΕΚ Πάτρας.
Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, έστω και τώρα, να ξεπεράσει τις όποιες προκαταλήψεις και να καταδικάσει την πρακτική και την στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και του ΕΚ Πάτρας. Να συνταχτεί με την μεγάλη προσπάθεια του ΠΑΜΕ για να αναχαιτιστεί και να ανατραπεί η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης-ΝΔ-Κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ.
Κάθε ανοχή πλέον σε αυτά τα φαινόμενα είναι συνενοχή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου