ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΜΕΤΑΛΛΟΥ

8.12.10
ΕΛΑ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ – 6μ.μ.
ΣΤΟΝ ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΟΙ ΜΑΣ. ΝΑ ΠΟΥΜΕ «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ»
ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΝ ΖΗΤΙΑΝΟΥΣ.
ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.

ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΛΥΠΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΠΟΝΟ ΣΟΥ
Συνάδελφοι, δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν θα θυσιαστούμε για να αυγατίσουν τα κέρδη των μονοπωλίων και των μεγαλοεπιχειρηματιών. Με καλή οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σωματείο,  θα απαιτήσουμε λύσεις,  θα αποτρέψουμε μέτρα σε βάρος των οικογενειών μας  δεν θα επιτρέψουμε να βγάλει η τράπεζα στο σφυρί το σπίτι του συνάδελφου που είναι άνεργος,  θα κόψουμε το χέρι σε όποιον επιχειρήσει να κόψει το ρεύμα ή το νερό σε άνεργο συνάδελφο  θα απαιτήσουμε δυναμικά λύσεις στα νοσοκομεία που πετούν έξω τους άνεργους συνάδελφους γιατί δεν έχουν θεωρήσει το βιβλιάριο υγείας θα κλείσουμε το δρόμο σε όλα τα αρπακτικά που βάζουν εμπόδια για να ζούμε την οικογένεια μας, να σπουδάζουμε τα παιδιά μας. Συνάδελφοι, σε αυτές τις συνθήκες, αυτές οι μορφές πάλης είναι αναγκαίες και επιβεβλημένες.
Ένας για όλους και όλοι για έναν.
ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ-ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ-ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Η δύναμη μας είναι στον κοινό ταξικό αγώνα, διαχωρισμένοι από τους εργατοπατέρες που υπονομεύουν την πάλη.
Ήδη με κινητοποιήσεις που οργανώσαμε από κοινού το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ και το ΜΑΣ, με την συμμετοχή των ίδιων των ανέργων πετύχαμε να επανασυνδεθεί άμεσα το ρεύμα και το νερό σε δεκάδες οικογένειες συναδέλφων μας. Την ώρα που η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε οικογένειες ανέργων, κάνει τις πλάτες σε μεγαλοεπιχειρηματίες που χρωστούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Πληρώθηκαν τα δεδουλευμένα στις καθαρίστριες του ιδιωτικού συνεργείου του νοσοκομείου Αγ. Αντρέας, με αγώνα μαζί με το ΠΑΜΕ και κόντρα στη συμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΚΟΕ (Πετρόπουλος-Χατζηλάμπρου) που έκαναν πλάτες στο δουλεμπορικό γραφείο. Πετύχαμε την επαναπρόσληψη απολυμένων συναδέλφων μας.
Με κινητοποίηση του συνδικάτου οικοδόμων και του ΠΑΜΕ δικαιώθηκε ο ανάπηρος συνάδελφος Κατσιαδράμης Δημήτρης ο οποίος έχει χάσει και τα δυο του πόδια την ώρα της δουλειάς.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ:
1. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους απολυμένους ανεξάρτητα από όριο ενσήμων.
2. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους επαγγελματίες κι αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν τα μαγαζιά ή εργάζονται περιστασιακά.
3. Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας όλων των ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για τις οικογένειες των ανέργων των επαγγελματιών και φτωχών αγροτών.
4. Μείωση 50% στα τιμολόγια ΔΕΚΟ και απαγόρευση διακοπής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου. Μείωση και κατάργηση των δημοτικών τελών, ειδικά για τους άνεργους, τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ.
5. Ασφαλιστική κάλυψη για συντάξιμο χρόνο με ευθύνη του κράτους.
6. Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για το διάστημα ανεργίας, και παράλληλα απαγόρευση κατασχέσεων.
7. Επιδότηση ενοικίου με αναδιαμόρφωση των άθλιων σημερινών εισοδηματικών κριτηρίων που να συμπεριλάβει και επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους κλπ.
8. Με ευθύνη του κράτους, να γίνει αγορά, συγκέντρωση και διάθεση τροφίμων σε άνεργους.
9. Δωρεάν σίτιση, στέγαση, μετακίνηση και παροχή συγγραμμάτων για φοιτητές σπουδαστές που προέρχονται από οικογένειες άνεργων και χαμηλόμισθων εργαζόμενων, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών.
10. Καμιά απόλυση συμβασιούχου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Προσλήψεις στους τομείς της υγείας, Πρόνοιας, Εκπαίδευσης και σε άλλα έργα κοινωνικών υποδομών. Κατάργηση των ΣΔΙΤ.
Κανένας κλάδος, κανένας μεμονωμένος εργαζόμενος ή αυτοαπασχολούμενος, δεν μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει την επίθεση του μαύρου αντιλαϊκού μπλοκ που έχουν συγκροτήσει τα μονοπώλια, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι μαζί με τη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τις ηγεσίες της ΝΔ και του Λάος, με την στήριξη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.
Στο πλάι τους στέκουν οι ξεπουλημένες-προδοτικές πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΒΕΕ, του ΕΚ Πάτρας, του Εμπορικού Συλλόγου κι άλλων φορέων και συνδικάτων όπου ο έλεγχος βρίσκεται στα χέρια φιλοκυβερνητικών και αντιλαϊκών δυνάμεων.
Όλοι αυτοί μαζί με το σκορποχώρι του ΣΥΝ-Σύριζα έκαναν τα πάντα για να αποκοιμίσουν το λαό, να κερδίσει χρόνο η κυβέρνηση. Στηρίξανε την ΓΣΕΕ και το ΕΚ Πάτρας, αυτά τα φυτώρια εργατοπατέρων που υπερασπίζονται τα κέρδη του κεφαλαίου και τα αντιλαϊκά μέτρα.
ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ –ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ
Τα μέτρα σχεδιάζονταν και προετοιμάζονταν χρόνια. Δεν επιβλήθηκαν στις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του Λαός. Περιγράφονταν στα προεκλογικά τους προγράμματα, προετοιμάζονταν, με νόμους και ρυθμίσεις, καιρό τώρα.
Το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα, η ΠΑΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, προειδοποιήσαμε για την επερχόμενη λαίλαπα. Δεν μείναμε στα λόγια Πήραμε και συνεχίζουμε να παίρνουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες οργάνωσης της πάλης. Φέρνουμε στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Δεν πρόκειται να σταματήσουν πουθενά, αν εμείς δεν τους σταματήσουμε.
Το μνημόνιο διαρκείας και η βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, έχει στόχο την σωτηρία και την ενίσχυση της κερδοφορίας των μονοπωλίων.

ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ, ΤΗΝ ΠΑΣΕΒΕ, ΤΗΝ ΠΑΣΥ, ΤΟ ΜΑΣ

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου