ΑΙΤΗΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

29.1.10
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Ζητούμε να διερευνήσετε και να πάρετε όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα σε σχέση με την ανάμιξη δικαστικού λειτουργού σε σωρεία παραβιάσεων-κατά την γνώμη μας-της εκλογικής νομοθεσίας, που έλαβαν χώρα κατά την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών στον «Σύνδεσμο υπαλλήλων καφενείων-ζαχαροπλαστείων-μπαρ-ουζερί και συναφών καταστημάτων επισιτισμού Πατρών και περιχώρων-Η Ανάσταση», οι οποίες διεξήχθησαν στις 26 και 27 Ιανουαρίου 2010 σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας.
Συγκεκριμένα και κατά την επιτόπια παρέμβαση μελών της διοίκησης του Εργατικού κέντρου διαπιστώθηκαν τα εξής:
-Η δικαστικός που είχε την ευθύνη διεξαγωγής με βάση το νόμο «απαγόρευε» παράνομα την παρακολούθηση της διαδικασίας στο μέλος της διοίκησης του ΕΚ Ζαρουτιάδη Κυριάκο.
-Απειλούσε το μέλος της διοίκησης ότι θα καλέσει την αστυνομία, αν επέμενε στην τέλεση των προβλεπόμενων καθηκόντων του.
-Μπροστά στα μάτια της και παρότι έγιναν επανειλημμένα συστάσεις όπως συμμορφωθεί με την νομικά προβλεπόμενη διαδικασία, αρνήθηκε. Συνέπεια ήταν να ψηφίζουν διάφοροι χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά και μάλιστα αρκετοί από αυτούς χωρίς καν να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση περί απώλειας του βιβλιαρίου ασθενείας. Το αποτέλεσμα ήταν να νοθεύονται οι αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων στην διοίκηση του ΕΚ, καθώς και για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Επισιτισμού, καθώς οι άνθρωποι αυτοί δεν διασφαλίζεται ότι μπορεί να έχουν συμμετάσχει και στις εκλογές άλλων σωματείων.
-Και τις δύο μέρες διεξαγωγής των εκλογών απουσίαζε για μεγάλα χρονικά διάστημα από τον χώρο διεξαγωγής των εκλογών.
-Αρνήθηκε να παραλάβει την ένσταση που κατέθεσε το μέλος της διοίκησης του ΕΚ.
-Σταμάτησε την διαδικασία δύο ώρες νωρίτερα από την λήξη των εκλογών, παραβιάζοντας ακόμα και την ανακοίνωση της εφορευτικής επιτροπής.
-Επίσης αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία της στα μέλη της διοίκησης του ΕΚ που ήθελαν να σας ενημερώσουν για τις παρατυπίες της δικαστικού λειτουργού.
Όλα τα παραπάνω διαπιστώθηκαν παρουσία και άλλων στελεχών του συνδικαλιστικού κινήματος.
Παρακαλούμε όπως ενεργήσετε σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει.
Παρακαλούμε επίσης να μας ενημερώσετε για τα αποτελέσματα των ενεργειών σας.


Τα μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας:
Ζαρουτιάδης Κυριάκος
Ταβουλάρης Αντώνης
Τσαντής Χρήστος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου