Απεργία 11 Φλεβάρη

11.1.10
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΑΧΗΤΙΚΗ – ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Το ΠΑΜΕ μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση κεφαλαίου και κυβέρνησης καλεί όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας σε γενική αντεπίθεση. Να απορρίψουν τα μέτρα της κυβέρνησης και τους ισχυρισμούς της ότι πασχίζει για το γενικό καλό.
Φορτώνει όλα τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους για να στηρίξει τα κέρδη και τα προνόμια της πλουτοκρατίας. Καταδικάζει τους εργαζόμενους σε μια διαρκή λιτότητα και φτώχεια, σαρώνει ότι δικαιώματα έχουν απομείνει στην κοινωνική ασφάλιση, στις εργασιακές σχέσεις.
Το ΠΑΜΕ καλεί τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα Σωματεία, όλους τους εργαζόμενους σε κάθε τόπο δουλειάς να οργανώσουν χωρίς καθυστέρηση την αντίσταση της εργατικής τάξης, να αποκρούσουν την νέα αντεργατική λαίλαπα και να διεκδικήσουν πραγματικές αυξήσεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με ασφαλιστικά δικαιώματα.
Μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους και τη μικρομεσαία αγροτιά να δώσουν ισχυρή απάντηση στα σχέδια των μονοπωλίων, κυβέρνησης και Ε.Ε. Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία.
Τους καλεί να πάρουν απόφαση και να προετοιμαστούν για νέους αγώνες αρχίζοντας με απεργία στις 11 του Φλεβάρη. Καλούμε την εργατική τάξη να μπει στον αγώνα έχοντας ως αφετηρία τις ανάγκες της. Να απορρίψουν την μείωση μισθών και εισοδήματος, το ασφαλιστικό κλπ.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζομένους να απορρίψουν τις θέσεις και την ταχτική της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Η συμμετοχή τους σε κοινωνικούς διαλόγους με τον ΣΕΒ, την κυβέρνηση και οι προτάσεις για την εισοδηματική πολιτική, το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις είναι σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες και τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Υπηρετούν και συγκαλύπτουν την κυβερνητική πολιτική και την μεγαλοεργοδοσία.
Γρήγορα και χωρίς καθυστέρηση να προετοιμάσουν συνεδριάσεις Δ.Σ., Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, συζητήσεις στους χώρους δουλειάς, συσκέψεις των επιτροπών αγώνα, των αγωνιστικών ψηφοδελτίων, να συζητηθούν τα συμπεράσματα της προηγούμενης απεργίας και να παρθούν νέες αποφάσεις.
Η φωνή μας, η ανάγκη απεργιακής απάντησης στην αντιλαϊκή πολιτική να φτάσει παντού. Και στον τελευταίο χώρο δουλειάς σε ολόκληρη τη χώρα. Στις γειτονιές, στις εργατικές λαϊκές συνοικίες.
Να μπουν μπροστά και στη μάχη αυτή καινούργιες δυνάμεις, εργατόκοσμος που έχει αγωνιστικές διαθέσεις. Τα στελέχη του ΠΑΜΕ, των ταξικών οργανώσεων να δώσουν πρώτα το παράδειγμα.
Το επόμενο αγωνιστικό βήμα μας να είναι ένα ακόμη πιο ισχυρό χαστούκι στην εργοδοσία, στην κυβέρνηση, στη Ν.Δ., στην ηγεσία του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Προχωράμε με ελπίδα, ζωντάνια, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Μπορούμε να τους δυσκολέψουμε, μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου