ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΝΟΘΕΙΑ

29.1.10
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΣΕΑΜ, ΒΑΡΔΑΣ ΚΑΙ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Η Επιτροπή Αγώνα για την συνένωση των εργαζομένων στον κλάδο του Επισιτισμού-Τουρισμού και ξενοδοχοϋπαλλήλων, και η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ καταγγέλλουμε στην εργατική τάξη και στο λαό τα λαμόγια-εργατοπατέρες Βάρδα Σπύρο και Νότα Δροσοπούλου.
Ο μεν Βάρδας Σ. παριστάνει τον «πρόεδρο» του Σωματείου Σερβιτόρων ενώ βοά η Πάτρα ότι πρόκειται για μαγαζάτορα. Το προεδριλίκι στο «σωματείο» μπορεί αργότερα να του αποφέρει και μία-διόλου ευκαταφρόνητη-εργατοπατερική συνταξούλα. Προς το παρών με την έδρα που εξασφαλίζει για αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο μπορεί να παζαρεύει την ψήφο του, κι όποιος ανάμεσα στην ΠΑΣΚΕ και το ΣΕΑΜ του προσφέρει τα περισσότερα να την αγοράζει.
Ο ίδιος, καιρό τώρα, «μεσολαβεί» ανάμεσα σε ιδιοκτήτες κι εργαζόμενους συγκαλύπτοντας το όργιο της ασυδοσίας και της μαύρης εργασίας που κυριαρχεί στον κλάδο μας.
Είναι σαφές ότι, όπως και οι υπόλοιποι «συνδικαλιστές» της πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ-ΣΕΑΜ, στη διοίκηση του ΕΚ Πάτρας και σε διάφορα σωματεία, παριστάνουν τον «συνδικαλιστή» για προσωπικό όφελος, εξυπηρετώντας παράλληλα και τους μεγαλοϊδιοκτήτες που τους υποστηρίζουν με πολλούς και διάφορους τρόπους.
Οι εκλογές παρωδία που οργάνωσε ο κύριος Βάρδας έγιναν εν κρυπτώ, χωρίς να ανακοινωθεί Γενική Συνέλευση για εκλογή εφορευτικής. Έτσι δεν είναι τυχαίο που ο αδερφός του εν λόγω εργατοπατέρα ήταν μέλος της εφορευτικής στις εκλογές του «σωματείου»-σφραγίδα! Θα πρόκειται κι αυτό για κάποια σύμπτωση!
Οι «εκλογές» που οργάνωσε στο σωματείο-μαγαζί του δεν είχαν να ζηλέψουν τίποτα από τις αντίστοιχες διαδικασίες που οργάνωσαν μέλη της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ στο ΣΕΤΕ, ή στελεχών της πλειοψηφίας του ΕΚ σε διάφορα σωματεία, όπου οι κάλπες γέμιζαν με «παπούτσια»!
Η νοθεία έγινε με την πλήρη κάλυψη από την αντιπρόσωπο του πρωτοδικείου. Όποιος πέρναγε ψήφιζε κιόλας! Η δικαστικός αντιπρόσωπος παρά τις εκκλήσεις, όχι μόνο κάλυψε τη νοθεία, αλλά και διέκοψε ετσιθελικά τις εκλογές 3 ώρες πριν ολοκληρωθούν επίσημα. Αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία της και με προκλητικό τρόπο παραβίαζε την νομοθεσία την οποία υποτίθεται ότι η ίδια είναι ταγμένη να υπηρετεί. Αρνήθηκε ακόμα και να παραλάβει την ένσταση που κατέθεσαν στελέχη του ΠΑΜΕ.
Σύμβουλο στην νοθεία είχε κάποια καθηγήτρια του ΤΕΙ Πατρών, η οποία παριστάνει την «συνδικαλίστρια», κι ανήκει στο ΣΕΑΜ, την κυρία Νότα Δροσοπούλου. Οι άνθρωποι αυτοί είναι γνωστοί στην Πάτρα για τον τρόπο που ξεπούλησαν τους συναδέλφους μας στην Μίσκο, στον Βοσινάκη, τους απολυμένους της εφημερίδας «Ημέρα» και άλλους συναδέλφους.
Είναι γνωστοί πάνω απ’ όλα για την πειθαρχία και τη συμμόρφωσή τους στους κυβερνητικούς εργατοπατέρες της διοίκησης του ΕΚ.
Είναι τα δεκανίκια της αντεργατικής πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ στο ΕΚ η οποία χαιρέτησε τις απολύσεις των εργαζόμενων με stage, συμφώνησε με τους βιομήχανους να πληρώσουμε εμείς για την κρίση, έκανε τις πλάτες στον Καμπέρο και σε άλλους κεφαλαιοκράτες που απόλυσαν εργαζόμενους, είπε ναι στην αύξηση των ορίων ηλικίας, στην μείωση μισθών και συντάξεων, στην παροχή νέων κινήτρων και προνομίων προς όφελος του κεφαλαίου.

ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ, ΤΟΥ ΕΚ ΠΑΤΡΑΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΗΣ ΕΕ-ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΚΥΡΗΞΑΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΤΑΞΙΚΗ ΚΛΑΔΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

Αυτό φοβούνται η πλουτοκρατία και τα τσιράκια της. Την ταξική μας συνένωση, την ανασύνταξη και την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος για τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματά μας. Την δυναμική που πυροδότησε η μαζική απειθαρχία-ανυπακοή χιλιάδων εργαζόμενων που απέργησαν στις 17/12 και πήραν μέρος στις μεγάλες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.
Ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός χρηματοδοτείται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να ρίχνει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, να διασπά και να απομονώνει τμήματα της εργατικής τάξης, είναι εξάρτημα πλέον του κεφαλαίου, προσωπικό της πλουτοκρατίας.
«Συνδικαλιστές» σαν τους Βάρδα και την Δροσοπούλου, αποτελούν την ορντινάντσα του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Αυτά τα φιντάνια του εργοδοτικού συνδικαλισμού, μαζί με την δικαστικό αντιπρόσωπο που κάλυψε τη νοθεία, ενοχλήθηκαν γιατί το ΠΑΜΕ «τόλμησε» να ελέγξει την παράτυπη εκλογική παρωδία. Η ενόχληση τους μάλιστα ήταν τέτοια που έφτασαν στο σημείο να απειλούν με μηνύσεις αγωνιστές εργάτες, καθώς και τον γνωστό συναγωνιστή απολυμένο από τον Μανιατόπουλο για την συνδικαλιστική του δράση, Κυριάκο Ζαρουτιάδη-μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ.
Δεν μας κάνει εντύπωση. Πάντα οι φελλοί του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού επιστράτευαν την κρατική καταστολή και τις διώξεις σε βάρος αγωνιστών, για να επιπλεύσουν. Πάντα ο εργοδοτικός συνδικαλισμός χρειαζόταν την στήριξη του αστικού κράτους και των θεσμών του για να συνεχίζει να κάθεται στο σβέρκο της εργατικής τάξης.
Τη χολή που έριξαν σε βάρος του ΚΚΕ θα τη ζήλευαν ακόμα και παρακρατικές συμμορίες συνεργατών των Γερμανών που αλωνίζανε κατά τη διάρκεια της ένοπλης Αγγλοαμερικανικής επέμβασης.
Είναι επικίνδυνοι για το εργατικό κίνημα γιατί αναπαράγουν σαν παπαγαλάκια του Πάγκαλου τον αντικομουνισμό ο οποίος πάντα αποτελούσε προάγγελο αντεργατικών μέτρων. Αναπαράγουν στην ουσία την επίσημη κυβερνητική στρατηγική, με στόχο να τσακιστούν οι λαϊκές-εργατικές-αγροτικές κινητοποιήσεις, να χτυπηθεί η πρωτοπορία της εργατικής τάξης και του ΠΑΜΕ.
Είναι κατανοητό το μίσος τους ενάντια στο ταξικό εργατικό κίνημα, στο ΠΑΜΕ και στο ΚΚΕ.
Είναι λογικό να ενοχλούνται γιατί η δράση του αποκαλύπτει στον εργαζόμενο λαό τις πομπές και τα αλισβερίσια των εξαγορασμένων από το κεφάλαιο εργατοπατέρων.
Είναι λογικό να λυσσάνε τα ερπετά της εργατικής αριστοκρατίας γιατί το ΠΑΜΕ οργανώνει την πάλη της εργατικής τάξης ενάντια στα αφεντικά αυτών των κολαούζων της εργοδοσίας.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ ΣΤΟ ΕΚ
ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΟΙ ΒΡΩΜΙΕΣ ΤΟΥΣ

ΒΓΑΛΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ-ΕΧΕΙΣ ΟΠΛΟ-ΤΟ ΠΑΜΕ, ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ-ΤΟΥΡΙΣΜΟ

ΠΑΡΕ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 10/2 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ


Επιτροπή Αγώνα για την συνένωση των εργαζόμενων στον κλάδο του επισιτισμού τουρισμού-Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου