Δελτίο τύπου του Συνδικάτου Οικοδόμων κι εργαζομένων στον κλάδο των κατασκευών

27.1.10
Το Συνδικάτο μας στα πλαίσια της πανελλαδικής δράσης μπροστά στην απεργία στις 10/2 που αποφάσισε το Συνέδριο της Ομοσπονδίας θα προχωρήσει την Πέμπτη 28/1 στις 1 το μεσημέρι σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια.
Θα καταθέσουμε το Υπόμνημα που αρνήθηκε να παραλάβει και να συζητήσει η Υπουργός κυρία Κατσέλη στην πρόσφατη επίσκεψή της στην πόλη μας. Τότε η κυρία Υπουργός έφυγε σαν κλέφτης από την πίσω πόρτα δείχνοντας σε όλους μας το πραγματικό νόημα του συνθήματος «Πρώτα ο πολίτης»!
Θέλουμε να θέσουμε τα εξής ζητήματα:
-Έκτακτο βοήθημα 1000 ευρώ σε όλους τους οικοδόμους
-Άμεση θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας σε όλους τους συναδέλφους χωρίς καμιά προϋπόθεση.
Οι οικοδόμοι και οι εργαζόμενοι στα κατασκευαστικά έργα έχουμε πληρώσει για την ανάπτυξη της κερδοφορίας των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων. Ο προσανατολισμός της οικονομίας που έχει στόχο την ανάπτυξη των κερδών τους μας οδηγεί στην ανεργία. Η κερδοφορία τους αντιτίθεται στον προγραμματισμό της κατασκευής σύγχρονων έργων αντισεισμικής θωράκισης και αντιπλημμυρικής προστασίας, στην ικανοποίηση των αναγκών στέγασης των λαϊκών στρωμάτων, στο χτίσιμο νοσοκομείων, κέντρων υγείας και σχολείων. Και στις κατασκευές η δράση των μονοπωλίων εμποδίζει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για την κρίση τους. Να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου