ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

8.1.14


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
 «Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας ότι με το 25ευρω θα ανακουφιστούν οι ασθενέστεροι, καθώς επίσης και οι συζητήσεις για ισοδύναμα μέτρα, επιβεβαιώνουν ότι και στην Υγεία, όπως και σε άλλους τομείς, θα χαρατσώνονται οι φτωχοί στο όνομα του να δοθούν τάχα ορισμένα ψίχουλα στους πάμπτωχους. Τα χαράτσια στα νοσοκομεία και στα φάρμακα δεν αποτελούν "αλληλεγγύη" για τους ανασφάλιστους και τους απόρους, αλλά υποκαθιστούν ένα  μέρος των μειωμένων κρατικών δαπανών για τη δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προκειμένου να στηριχτούν με επιπλέον χρήμα οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Η απόσυρση των 25  ευρώ για εισαγωγή προς νοσηλεία σε νοσοκομεία του ΕΣΥ δεν πρέπει να δημιουργεί κανέναν εφησυχασμό.  Εκτός από την κατάργηση του «εικοσιπεντάευρω», ζητάμε την κατάργηση της καταβολής του ενός (1) ευρώ ανά εκτελούμενη συνταγή που ξεκινάει από σήμερα, καθώς και των πέντε (5) ευρώ για εξετάσεις στα Εξωτερικά Ιατρεία που ισχύει από το 2011. Οι δήθεν "ευαισθησίες" για εξαίρεση ορισμένων κατηγοριών ασθενών από το 25ευρω στόχο έχουν να συγκαλύψουν ότι τα χαράτσια, οι φόροι, οι μειώσεις μισθών, η ανεργία δεν αποτελούν "εξαίρεση", αλλά "κανόνα" για το σύνολο των λαϊκών οικογενειών. Η χειροτέρευση των παροχών Υγείας αφορά όλους.

Ο λαός δεν πρέπει να δεχθεί αυτόν τον εμπαιγμό.
Διεκδικούμε την κατάργηση των χαρατσιών και κάθε πληρωμής στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, συνολικά της πολιτικής που στηρίζει την επιχειρηματική λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων. Οι εργαζόμενοι έχουν χρυσοπληρώσει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και γι' αυτό η αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παροχή της πρέπει να είναι καθολικό λαϊκό δικαίωμα.
Το ΠΑΜΕ με όλες του τις δυνάμεις, θα μπει στη μάχη για την ανατροπή των νέων και παλιών  χαρατσιών στην υγεία. Για την ανατροπή της βάρβαρης εξοντωτικής πολιτικής της κυβέρνησης των μνημονίων και της λυκοσυμμαχίας του κεφαλαίου της Ε.Ε, στην Υγεία.   Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα πρωτοβάθμια σωματεία, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τις γυναίκες, που να πάρουν  μαζικά μέρος στην κινητοποίηση - συγκέντρωση, την Πέμπτη 12.30 π.μ, στις 9 – 1- 2014 στην 6η (Υ.Π.ε) Υγειονομική Περιφέρεια  ( Ν.Ε. Πατρών-Αθηνών & Υπάτης 1 ) (στην Ηλεκτρονική).
Πάτρα 8-1-2014

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου