11.1.14


*     ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Γραμματεία Αχαΐας
Πάτρα 10 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Συνάδελφοι αγρότες, αγρότισσες και κτηνοτρόφοι,

Η γραμματεία της ΠΑΣΥ καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της Αχαΐας, τους αγροτικούς συλλόγους, να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που οργανώνει την Τρίτη 14 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί στα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Πάτρα.
Καλούμε σε συγκέντρωση με τα μηχανήματα μας έξω από τα γραφεία του ΕΛΓΑ διεκδικώντας την κατάργηση των χαρατσιών που πληρώνουμε στον ΕΛΓΑ την ίδια ώρα που δεν λαμβάνουμε αποζημιώσεις για τις καταστροφές στις καλλιέργειες μας.
Απαιτούμε ταυτόχρονα , να δοθούν ενισχύσεις στους ελαιοπαραγωγούς για την ακαρπία του 2013 στα ελαιόδεντρα από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες του περασμένου Μαΐου.
Διεκδικούμε την θεώρηση όλων των βιβλιαρίων του ΟΓΑ, για τους αγρότες, τις αγρότισσες και τους κτηνοτρόφους που δεν έχουν να πληρώσουν τις εισφορές τους μένοντας ανασφάλιστοι.

Συνάδελφοι αγρότες, αγρότισσες και κτηνοτρόφοι,
Δεν είναι ώρα να μένουμε με τα χέρια σταυρωμένα . Η ΠΑΣΥ θα δώσει όλες τις δυνάμεις της για την ανασύνταξη του αγροτικού κινήματος και στην Αχαΐα. Καλεί όλους να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα για την ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας με την εργατική τάξη , τους μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους  και επαγγελματίες, την νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων , για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων ώστε το 2014 να είναι χρονιά λαϊκής αγωνιστικής ανάτασης , ρήξης και ανατροπής απέναντι στις επιλογές του κεφαλαίου και των μηχανισμών του ( Ε.Ε, Δ.Ν.Τ., Ε..Κ.Τ) των κυβερνήσεων του και όσους το υπηρετούν.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
·              Άμεση αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών για το πρόβλημα της ακαρπίας.
·              Να σταματήσουν τα χαράτσια που επιβάλει η συγκυβέρνηση για την ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής.
·              Να θεωρηθούν τα βιβλιάρια ασθενείας των αγροτοκτηνοτρόφων που δεν έχουν να πληρώσουν την εισφορά τους – κανένας ανασφάλιστος.
·              Καμία φορολογία στα χωράφια μας – κανένας πλειστηριασμός στα σπίτια μας.
·              Τιμές στα αγροτικά μας προϊόντα τέτοιες που να είναι προσιτές στους εργαζόμενους , να καλύπτουν το κόστος των εξόδων μας και να αφήνουν ένα εισόδημα στον παραγωγό για αξιοπρεπή διαβίωση.
·              Να ρυθμιστούν τα χρέη των αγροτών με παραγραφή των πανωτοκίων και άλλων επιβαρύνσεων και να πληρωθεί το αρχικό ποσό σε 25 χρόνια άτοκα στην ΑΤΕ.
·              Δημόσια δωρεάν παιδεία και μεταφορά των παιδιών μας στα σχολειά τους.
·              Δημόσια δωρεάν υγεία καλύπτοντας όλες τις ανάγκες, ανοιχτά και στελεχωμένα ,  όλα τα Ιατρικά Κέντρα Υγείας στην Κατά Αχαγιά , στην Χαλανδρίτσα και την Ερυμάνθια.
·              Ενίσχυση των νέων αγροτών χωρίς περιορισμούς και δεσμεύσεις. Να συνεχιστούν τα προγράμματα νέων αγροτών με ποσό ενίσχυσης 100.000  ευρώ.
·              Να πληρωθούν άμεσα οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από εμπόρους και συνεταιρισμούς που έχουν δώσει τα προϊόντα τους.
·              Να δοθούν άμεσα όλες οι στρεμματικές ενισχύσεις που παρακρατήθηκαν χωρίς λόγο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για δήθεν λάθη στα οποία δεν ευθύνονται οι παραγωγοί.
·              Να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις κατά των αγωνιζομένων αγροτών και τα αγροτοδικεια.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ
Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου