7.1.14


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι& νέες, άνεργοι,

Με το που πάτησε το πόδι του ο νέος χρόνος τα αντιλαϊκά μέτρα που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση για την υγεία μπαίνουν σε εφαρμογή. Η επίθεση στη ζωή των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων είναι ανελέητη. Από την Πρώτη Γενάρη δύο νέα χαράτσια επιβάλλονται. Θα πληρώνουμε 1 ευρώ για κάθε συνταγή για τα φάρμακα. Ακόμη οι ασθενείς θα πληρώνουν 25 ευρώ για την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο. Με υπουργική απόφαση μπορεί να αναθεωρούνται αυτά τα ποσά.
Με τα μέτρα αυτά η υγεία γίνεται ένα ακόμα πιο ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Κανείς να μην πληρώσει τα νέα αυτά χαράτσια. Τα εργατικά κέντρα, οι ομοσπονδίες, τα συνδικάτα, όλες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες να πρωτοστατήσουν σ’ αυτόν τον αγώνα και να πάρουν πρωτοβουλίες στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα νοσοκομεία. Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα να διεκδικήσουν για να έχουν σήμερα όλοι, χωρίς περιορισμούς και περικοπές, πλήρη και δωρεάν δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,
      Η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ θα μπει στη μάχη για την ανατροπή των νέων χαρατσιών στην υγεία, για την ανατροπή όλων των αντιλαϊκών μέτρων στην Υγεία και την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
      Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν απόφαση, να οργανώσουν την μαζική συμμετοχή τους στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας,  την Πέμπτη 12.30 π.μ. στις 9 – 1- 2014 στην 6η Υ.Πε.  Ν.Ε. Πατρών – Αθηνών & Υπάτης 1 (στην Ηλεκτρονική)

Πάτρα 07/01/2014

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου