ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΟΧΙ ΣΤΙΣ “ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ” - ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

17.1.14


Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Το σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και στις Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαϊας σε καλεί για άλλη μια φορά να σηκώσεις ανάστημα απέναντι στο μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο και τις επιδιώξεις του για διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.
Αυτό το Σαββατοκύριακο θέλουν να μας το κάνουν μαύρο, μιας και εκτός από την Κυριακή θέλουν τώρα να δουλέψουμε και το Σάββατο μέχρι τις 12 το βράδυ με αφορμή την έναρξη του καρναβαλιού. Η κυβέρνηση νομοθέτησε για την κατάργηση της Κυριακής αργίας και Δήμαρχος μαζί με μεγαλέμπορους, ¨ξηλώνουν σιγά σιγά το πουλόβερ¨ στοχεύοντας ίσως στην 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων οδηγώντας τους εργαζόμενους και μικρούς εμπόρους στην απόλυτη εξαθλίωση. 
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΣΤΙΧΟ.
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  - ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ
Εργοδότες και κυβέρνηση προχωρούν σε νέες μειώσεις στους μισθούς μας. Στα Καρφούρ Μαρινόπουλος προχώρησαν σε κόψιμο των επιδομάτων που για τους εργαζομένους σημαίνει μείωση από 50 έως 200 ευρώ, στα Πράκτικερ θα προχωρήσουν σε μείωση 7% κλπ. Απαιτούν νέες μειώσεις μισθών εκβιάζοντας με απολύσεις και άλλα μέτρα τους εργαζόμενους.
Γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι για εσένα να ξεπεράσεις τις απειλές της εργοδοσίας.
Ξέρουμε πως είναι να δουλεύεις με τον φόβο και την τρομοκρατία ότι εάν δεν δουλέψεις  για 300 και 400 ευρώ θα προστεθείς και εσύ στην μακριά λίστα των ανέργων, εμείς για αυτό δεν μπορούμε να ανεχτούμε την κατάργηση του κατώτερου μεροκάματου και των ΣΣΕ. Θέλουμε συλλογικές συμβάσεις και όχι ατομικές που μας οδηγούν να είμαστε ο κάθε ένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία. 
Ξέρουμε πως είναι να δουλεύεις ατελείωτες ώρες δουλειάς, με 7 Κυριακές το χρόνο μακριά από την οικογένεια σου και τώρα με τις λευκές νύχτες να σου βγαίνει η ψυχή μέχρι τα μεσάνυχτα και ξανά από την αρχή.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μονοπώλια  στο εμπόριο επιτίθενται και παίρνουν νέα μέτρα, δίνουν απλόχερα στο κεφάλαιο νέες φοροαπαλλαγές, κάνουν νέες μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές, δίνουν τζάμπα εργαζομένους και ιδιαιτέρα νέους με τα προγράμματα της Ε.Ε. 

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΠΙΟ ΣΑΦΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Να καταδικάσεις τα φερέφωνα των μεγελεμπόρων που προκλητικά προπαγανδίζουν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές στην Πάτρα. Να καταδικάσεις την υποκριτική στάση της πλειοψηφίας (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας που “διατρανώνει” την αντίθεσή του στην Κατάργηση της Κυριακή Αργίας την ίδια στιγμή που ξεχειλώνει το ωράριο το Σάββατο. Ήδη με απόφαση αυτής της πλειοψηφίας σε συνεργασία με την πλειοψηφία στον Δήμο Πάτρας (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), τα εμπορικά καταστήματα το Σάββατο θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα.
Να προβληματιστείς με τη στάση του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων που δέχτηκε να διευρυνθεί το ωράριο του Σαββάτου.
Σε καλούμε να μην δεχτείς να δουλέψεις μέχρι τα μεσάνυχτα το Σάββατο, να μην δεχτείς να δουλέψεις την Κυριακή. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε. Είναι αναγκαίο όσο ποτέ να έρθεις σε επαφή με το κλαδικό μας σωματείο για να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο:

  • Την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης στο εμπόριο χωρίς μείωση μισθών και επαναφορά των μισθών μας στα προ της μείωσης επίπεδα.
  • Την υπογραφή συλλογικής σύμβασης που να επιβάλει την μετατροπή των προσωρινών συμβάσεων εργασίας σε συμβάσεις 8ωρης απασχόλησης και αορίστου χρόνου.
  • Συλλογική σύμβαση που να προβλέπει ωράριο εργασίας 40 ωρών για όλη την εβδομάδα, με κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής.
  • Την υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς στα πολυκαταστήματα και τις μεγάλες πολυεθνικές.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΓΕΝΑΡΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
(έξω από Απόλλων)  ΣΤΙΣ 9:30 ΤΟ ΠΡΩΪ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΓΕΝΑΡΗ 19:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου