Παράσταση διαμαρτυρίας 17-1-2014 στις 9 το πρωί στα Δικαστηρια

14.1.14


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Καμία καταδίκη των 8 συνδικαλιστών για τις κινητοποιήσεις στο εργοτάξιο του υπό κατασκευή φράγματος ΠΕΙΡΟΥ – ΠΑΡΑΠΕΙΡΟΥ. Οι συνάδελφοι κατηγορούνται δήθεν για "παρακώλυση συγκοινωνιών". Το "έγκλημά" τους ήταν ότι εναντιώθηκαν και ύψωσαν το ανάστημα τους απέναντι στη ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. και τον Εφιετζόγλου διεκδικώντας δεδουλευμένα μηνών.
Το αστικό κράτος που έχει στηθεί έτσι ώστε να διασφαλίζει τα κέρδη των μεγαλοεργολάβων και του μεγάλου κεφαλαίου σέρνει σε δίκες τίμιους εργάτες που δεν έσκυψαν το κεφάλι, στάθηκαν αλληλέγγυοι στους συναδέλφους τους, πάλεψαν για τα δικαιώματα τους. Από την άλλη η ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. με συμπαραστάτη των επίσημο κρατικό μηχανισμό, με καταθέσεις που φάσκουν και αντιφάσκουν προσπαθεί να φοβίσει και να κλέψει από τους εργαζόμενους και αυτά τα λίγα ψίχουλα που τους δίνει προκειμένου να εξασφαλίσει τα κέρδη του.
Η ένταση της καταστολής και της ποινικοποίησης, οι εκατοντάδες διώξεις σε όλη την Ελλάδα είναι φανερό ότι στοχεύουν στον εκφοβισμό των εργαζομένων, προκειμένου να παραιτηθούν από την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Και με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση, πιστή στην πορεία του αντιλαϊκού μονόδρομου που επιτάσσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της ΕΕ, στο δόγμα "νόμος και τάξη", θέλει να συνεχίσει να υλοποιεί ανενόχλητη την αντιλαϊκή πολιτική της, διώκοντας με μανία τους αγωνιστικές.
Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας απαιτεί την αθώωση των 8 συνδικαλιστών στη δίκη της Παρασκευής 17/1/2014
Καλεί κάθε τίμιο εργάτη στην παράσταση διαμαρτυρίας του συνδικάτου στις 9 το πρωί στα Δικαστήρια (Γούναρη) να συμπαρασταθεί στους συναδέλφους.
Οι διώξεις των πρωτοπόρων αγωνιστών δεν μας φοβίζουν».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου