ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Α.ΜΕ. ΓΙΑ ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ

1.3.12

Εργαζόμενοι – εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενοι, μικροί έμποροι, μικρομεσαίοι αγρότες, νέοι και νέες

Η γραμματεία Πάτρας του Π.Α.ΜΕ καταγγέλλει την πολυεθνική κόκα – κόλα που προχωρά σε κλείσιμο 2 εργοστασίων στην Ελλάδα (Πάτρα – Θεσσαλονίκη) και πετάει τους εργαζόμενους στο δρόμο. Τον τελευταίο χρόνο η συγκεκριμένη εταιρεία έχει απολύσει εκατοντάδες εργαζόμενους στην Ελλάδα.

Η Κόκα Κόλα σχεδιάζει το κλείσιμο των 2 εργοστασίων και την πιθανή μεταφορά τους σε Βουλγαρία και Ιταλία με στόχο να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η κερδοφορία της. Όλοι ξέρουμε ότι πρόκειται για μια πολυεθνική κολοσσό που δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο και παρουσιάζει τεράστια κερδοφορία.

Πρέπει να σημάνει συναγερμός σε όλους τους εργαζόμενους της Κόκα – Κόλα, σε όλα της τα εργοστάσια. Κανένας δε μένει και δε θα μείνει έξω από την επίθεση. Οι εργαζόμενοι να παλέψουν και να συντονίσουν τον ταξικό τους αγώνα ενωμένοι σαν μια γροθιά, μόνο έτσι ο αγώνας τους θα είναι αποτελεσματικός. Να γιατί το Π.Α.ΜΕ λέει ότι κάθε εργοστάσιο, κάθε χώρος δουλειάς πρέπει να γίνει μια χαλυβουργία.

  • Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι το κεφάλαιο είναι αδίστακτο μπροστά στα κέρδη του και την αύξηση τους.
  • Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι δεν είναι οι αγώνες των εργαζομένων που κλείνουν τα εργοστάσια αλλά τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Η πολυεθνική Κόκα – Κόλα για να δελεάσει τους εργαζόμενους δίνει κάποιες αποζημιώσεις, καλούμε τους συναδέλφους που εργάζονται στα εργοστάσια της Κόκα – Κόλα:

  • να οργανώσουν τις κινητοποιήσεις τους, κανένας να μην δεχτεί τις απολύσεις, κανένας να μην πάρει την αποζημίωση.
  • Να παλέψουμε για να μην κλείσουν τα εργοστάσια, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους με πλήρη δικαιώματα.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους λαϊκούς φορείς, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της Κόκα – Κόλα. Απέναντι στο μαύρο μέτωπο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, της Ευρωπαϊκής ένωσης και της πλουτοκρατίας, να αντιτάξουμε το δικό μας μέτωπο.

Η πάλη για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για κοινωνία και οικονομία χωρίς καπιταλιστές, με αποδέσμευση από την Ε.Ε, είναι αναγκαία. Μόνο έτσι θα ευημερεί ο λαός αφού ο πλούτος που θα παράγει θα του ανήκει. Κάτω η δικτατορία των μονοπωλίων, λαϊκή αντεπίθεση για την ανατροπή της.

Η γραμματεία Πάτρας του Π.Α.ΜΕ και τα ταξικά σωματεία θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους και το σωματείο τους στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα αποφασίσουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου