ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ (ΜΕΣΣΑΤΙΔΑΣ)

1.3.12

Η Λαϊκή Επιτροπή Σαραβαλίου εκτός απο τις ενέργειες που κάνει (και θα συνεχίσει) για να μη κοπεί το ρεύμα σε κανέναν συγχωριανό μας που δε πλήρωσε το χαράτσι της ΔΕΗ .

Μετά τις παρεμβάσεις - στον ΕΛΓΑ για τους αγρότες, στον ΟΕΚ για τις εργατικές κατοικίες & δάνεια, στη περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας για τη μεταφορά, θέρμανση και σίτιση των μαθητων, την αλληλεγγύη στον Αγώνα των εργαζομένων της ΑΒΕΞ κ.α.

Προχωράει σε Συγκέντρωση Συμπαράστασης στον Αγώνα των Απεργών της «Χαλυβουργίας».

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 Μαρτίου στο κέντρο «ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ» στις 8 το απόγευμα.

Ομιλητής: Γιώργος Σιφωνιός πρόεδρος του σωματείου.

Η Επιτροπή καλεί όλους τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των χαλυβουργών που βρίσκονται στην 120η ημέρα της απεργίας, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση . Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας όλων των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Στην Ελληνική Χαλυβουργία, ο βιομήχανος απαιτεί την κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης με μείωση του μισθού κατά 40% να φτάσει στα 500 ΕΥΡΩ, απαιτεί ελαστικές μορφές δουλειάς. Απαιτεί πιο φτηνούς εργάτες και με πιο ανασφαλή τη ζωή τους. Για να επιβάλλει αυτόν τον στόχο προχώρησε σε 50 τρομοκρατικές απολύσεις (σε σύνολο 180 που έχει εξαγγείλει), στέκεται αδιάλλακτος απέναντι στον αγώνα των εργατών.

Στην ίδια ρώτα κινούνται οι επιχειρηματίες σε όλους τους κλάδους. Οι απολύσεις, οι μειώσεις στους μισθούς, οι ελαστικές μορφές δουλειάς επιχειρούνται παντού. Στην επίθεση αυτή έχουν στήριγμα την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου των κομμάτων που την στηρίζουν του ΠΑΣΟΚ της Ν.Δ. του ΛΑΟΣ. Έχουν στήριγμα την Ευρωπαϊκή Ένωση τον συλλογικό εκφραστή του κεφαλαίου, αλλά και αυτούς που στηρίζουν αυτή την λυκοσυμμαχία.

Τώρα να δημιουργήσουμε πολλές χαλυβουργίες, να σταθούμε αδιάλλακτοι απέναντι σε αυτές τις επιλογές, αυτή η στάση είναι η καλύτερη αλληλεγγύη στον αγώνα των χαλυβουργών.

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΜΕ ΥΛΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου