LIDL - ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΠΔΟΜΑΤΩΝ‏

6.3.12

Ο πολυεθνικός όμιλος lidl αξιοποιώντας τα νέα μέτρα της κυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου προσπαθεί να επιβάλει μειώσεις μισθών έως και 10% και να καταργήσει επιδόματα. Σε αυτή τη προσπάθεια βρίσκει σύμμαχο το ΕΚ Πάτρας (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΕΑΜ) και τα τσιράκια της εργοδοσίας στον χώρο της Lidl, που με επιθέσεις εναντίον των μελών του ΠΑΜΕ προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους. Η προσπάθεια τρομοκράτησης του ταξικού κινήματος και των εργαζομένων δεν θα περάσει!

ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

Δε θα τους αφήσουμε να αγγίξουν τα δικαιώματά μας.

Διεκδικούμε τώρα υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ο ηρωικός αγώνας των χαλυβουργών δείχνει το δρόμο.

Κάθε χώρος δουλειάς να γίνει μια Χαλυβουργία, να γίνει κάστρο οργάνωσης και αντεπίθεσης.

Πρέπει να σημάνει συναγερμός σε όλους τους εργαζόμενους. Το παράδειγμα της Κόκα-Κόλα της περιοχή μας είναι χαρακτηριστικό.

  • Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι το κεφάλαιο είναι αδίστακτο μπροστά στα κέρδη του και την αύξηση τους.
  • Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι δεν είναι οι αγώνες των εργαζομένων που κλείνουν τα εργοστάσια αλλά τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Στην τακτική τους «σοκ και δέος» να απαντήσουμε με πόλεμο.

Όσα η εργατική τάξη με αγώνες και θυσίες κατέκτησε σε έναν αιώνα, ισοπεδώθηκαν μέσα σε λίγους μήνες από το μαύρο μέτωπο Κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ – Κεφαλαίου – ΠΑΣΟΚ ΝΔ και ΛΑΟΣ.

Όλοι στο δρόμο για να αποτρέψουμε τα σχέδια κυβέρνησης, τρόικας, βιομηχάνων και πολυεθνικών.

Η μαζικότητα, η οργάνωση, η ατσάλινη πειθαρχία απέναντι στο κράτος των μονοπωλίων και των μηχανισμών του, τους τρομάζει. Το δυνάμωμα της ταξικής πάλης, η οργάνωση των εργατών, η αποφασιστικότητα, η αναπόφευκτη σύγκρουση με την εργοδοσία, μπορεί να ματαιώσει κάθε μέτρο που παίρνουν.

Εδώ και τώρα χρειάζεται να υψωθεί στους χώρους δουλειάς και στις συνοικίες πανεργατικό - παλλαϊκό μέτωπο παρεμπόδισης και αντεπίθεσης. ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με το ΠΑΜΕ. Καμιά αναμονή. Οργάνωση στα ταξικά σωματεία. Οι εργοδότες να μας βρουν μπροστά τους οργανωμένους και αποφασισμένους. Να μην επιτρέψουμε την υλοποίηση των μέτρων που συναποφάσισαν κυβέρνηση, ΕΕ και μεγάλο κεφάλαιο.

Αγώνας και ρήξη τώρα πριν είναι αργά.

Μπορούμε να νικήσουμε।

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων στο Εμπόριο και την Παροχή Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου