Για το νέο "ατύχημα" στη Vinci

5.10.10
Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας καταγγέλλει το νέο ατύχημα που συνέβει χθες το απόγευμα στις 7 στο εργοτάξιο της κατασκευαστικής Vinci στην Παναγοπούλα, με αποτέλεσμα να ντελαπάρει φορτηγό και από θαύμα να μην τραυματιστεί σοβαρά κάποιος εργαζόμενος.
Η εταιρία Vinci φαίνεται ότι συνεχίζει να βάζει την κερδοφορία της πάνω από τις ζωές των εργαζομένων, καθώς εξακολουθεί η ίδια επικίνδυνη κατάσταση στα εργοτάξια της, καταπατώντας τα πάντα. Για μια ακόμα φορά επέβαλλε σε εργαζόμενο που έχει προσλάβει ως οικοδόμο να κάνει ταυτόχρονα και τον οδηγό και τον χειριστή με αποτέλεσμα να συμβεί το νέο ατύχημα, ενώ συνεχίζεται το εξοντωτικό 10ωρο ωράριο που δουλεύει η κάθε βάρδια. Η εργοδοτική αλητεία τους μάλιστα έφτασε στο σημείο να βάλουν τον οικοδόμο-οδηγό να συνεχίσει τη δουλειά του σε νέο φορτηγό αμέσως μετά το ατύχημα.
Καλούμε την επιθεώρηση εργασίας να σταματήσει να παίζει “παιχνιδάκια” με τις κατασκευαστικές και να αναλάβει τις ευθύνες της. Διαφορετικά όταν θα συμβεί το επόμενο θανατηφόρο ατύχημα, την αποκλειστική ευθύνη θα την έχουν η επιθεώρηση εργασίας με τους πολιτικούς της προϊστάμενους (Κυβέρνηση, Δήμος, Νομαρχία) και η εργοδοσία.
Καλούμε τους εργαζόμενους της Vinci να απαντήσουν με τη συμμετοχή τους στη στάση εργασίας του Συνδικάτου την Πέμπτη 7/10 από τις 11πμ έως το τέλος της βάρδιας και στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 12 το μεσημέρι στην πλ. Γεωργίου.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα κατασκευαστικά έργα να κάνουν μαζί με το συνδικάτο δική τους υπόθεση την πάλη για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, για να τσακιστούν οι θανατηφόρες πολιτικές ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-κεφαλαίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου